Mark Rutte somber: Eerste stap versoepelingen al uitstellen
Connect with us

Meest bekeken

Mark Rutte somber: Eerste stap versoepelingen al uitstellen

Drie dagen na het lanceren van het ‘stappenplan’ van versoepelingen van de coronamaatregelen, toont demissionair premier Mark Rutte zich al somber. We lijken er ernstig rekening mee te moeten houden dat de eerste stap van versoepelingen al wordt uitgesteld.

Het plan was om op 28 april de avondklok te schrappen, de horeca buiten (terrassen) te heropenen, net als de winkels in de detailhandel.

Rutte wilde vanmorgen de verwachtingen al temperen: ,,We gaan echt geen onverantwoorde dingen doen’’, zei hij. Dit weekend is er weer een Catshuisoverleg. Als de cijfers geen dalende trend laten zien voor die tijd, wordt de datum van 28 april weer geschrapt.’’

Rutte zei gisteravond in een debat over corona al: ,,Het betekent niet dat er nu gezegd wordt dat het 28 april wordt. Dat zeggen we niet. We zeggen wel: we kijken wekelijks. Het volgende moment is dan 28 april. Als het dan niet kan, wordt het een week later. Het wordt dan 3 of 6 mei. Dat hangt af van hoe we omgaan met dinsdag 4 en woensdag 5 mei en wat er dan zou kunnen. We hopen dus 28 april, maar we weten het niet zeker.”

Er was gisteren niettemin reden voor licht optimisme: volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel lijkt er ‘een afvlakking’ te zien bij de ziekenhuisopnames: het aantal nieuwe patiënten per dag neemt wat af, wat erop kan duiden dat de top van de derde besmettingsgolf bereikt is.

Celeberties

Binnenkijken in het liefdesnestje van André Hazes en Sarah!

Zijn Dre en Sarah al klaar voor de volgende stap? Volgens weekblad Story is de zanger op huizenjacht, en bezocht hij onlangs een appartement in Rotterdam. Gaat de zanger hier samen met zijn nieuwe vlam Sarah van Soelen wonen?

Het is dik aan tussen Sarah en Dre, die op dit moment nauwelijks van elkaars zijde wijken. Na de breuk met Monique trok Hazes in de villa van Sarah’s ouders in Bergschenhoek, waar hij het héél gezellig lijkt te hebben met Sarah en de schoonfamilie.

Appartement

Toch vindt Dre het tijd om op zoek te gaan naar een plekje voor zichzelf. De zanger zou naar verluidt een penthouse in Rotterdam bezocht hebben. De plek heeft een prachtig uitzicht over de Bergse Voorplas, en leent zich perfect als liefdesnestje voor Sarah en Dre.

Monique zal in de villa in Berkel en Rodenrijs blijven wonen, en kleine André kan ook terecht in het eventuele nieuwe penthouse van Dre. Er zijn namelijk twee slaapkamers in het appartement. Een voor Dre en Sarah, en één voor de kleine.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Grote kans dat er 28 april geen versoepelingen komen

Volgens meerdere bronnen is er een zeer grote kans dat er op 28 april geen versoepelingen komen. De overheid wil er in vijf stappen voor zorgen dat het leven weer zoals vroeger wordt. Maar er is veel twijfel binnen de overheid of dit op 28 april gaan gebeuren.

Er worden al maanden versoepelingen beloofd door de overheid. De terrassen zouden eigenlijk al open moeten gaan maar dit gebeurde niet omdat de cijfers nog te hoog zijn.

Eerder kregen we al te horen dat de coronamaatregelen niet versoepeld zullen worden op 21 april en dat ging ook niet door. Nu hebben we net te horen gekregen dat er een grote kans is dat er ook op 28 april niet versoepeld zal worden.

“We hopen dat er iets kan op 28 april, maar zeker is het niet”, zei demissionair premier Mark Rutte donderdag in de Tweede Kamer tijdens het coronadebat.

“We bekijken het iedere week, niet iedere keer met een persconferentie. We hopen dat 28 april kan, maar het is geen garantie.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: Zo zag Rachel Hazes er vroeger uit

Vanavond start een documentaireserie over André Hazes Senior. De zanger, die in 2004 overleed, zou dit jaar zijn 70e verjaardag hebben gevierd. Natuurlijk kan Rachel Hazes niet ontbreken in deze bijzondere serie. Daarom dook Story het archief in. Is Rachel in de loop der jaren veel veranderd? Dit is hoe Rachel Hazes vroeger door het leven ging.

We kennen haar nu allemaal als de weduwe van André Hazes met rood geverfd haar, maar hoe zag Rachel Hazes er vroeger uit?

Rachel Hazes vroeger
Rachel van Galen (want dat is haar meisjesnaam) werd op 3 maart 1970 geboren in Rotterdam. Ze was van jongs af aan al een grote fan van volkszanger André Hazes, met wie ze in haar tienerjaren een relatie kreeg en later ook trouwde. Hoewel Rachel Hazes vroeger ook al rood geverfd haar had, zag ze er toen toch héél anders uit.

Kleine Rachel
Rachel deelt op Instagram een foto uit de oude doos samen met haar zus.

Doorgaan met lezen

Trending