Mark Rutte stapt per direct op na zoveelste blunder
Connect with us

Meest bekeken

Mark Rutte stapt per direct op na zoveelste blunder

De pre-formatiechaos is compleet nu gespreksverslagen aantonen dat VVD-leider Mark Rutte wel degelijk over Omtzigt sprak: ,,Je moet wat met Omtzigt, minister maken”, zei de premier volgens het zojuist openbaar gemaakte verslag van de ex-verkenners. In het Kamerdebat moet Rutte straks opheldering geven, er wordt gedreigd met een motie van wantrouwen. Gevolg is dat Rutte per direct heeft besloten op te stappen.

De onthulling is explosief omdat Rutte eerder nog zei dat hij het ‘in ieder geval niet had gehad over Pieter Omtzigt’. Diverse oppositiepartijen stellen dat de VVD-leider een vertrouwensprobleem heeft. ,,Rutte heeft gelogen, dat is niet niks”, zei SP-leider Lilian Marijnissen. ,,Dit is waarom mensen een hekel hebben aan de politiek.” Denk-fractieleider Farid Azarkan kondigt een motie van wantrouwen aan in het debat van vanmiddag: ,,Rutte heeft gewoon gelogen. Hij was al niet geloofwaardig na de Toeslagenaffaire. Als Rutte eerlijk is, stapt hij op.” Ook PVV-leider Geert Wilders wil dat: ,,Rutte was het dus en hij loog erover. Wegwezen.” Veel coalitiekopstukken overleggen momenteel in het Kamergebouw achter gesloten deuren, onder meer de VVD en het CDA hebben nog niet gereageerd op de onthullingen.

Helaas is het vandaag 1 april en is het verhaal mooier gemaakt dan het is… Hij blijft nog even en vertrekt niet.

Ook de voormalige verkenners Ollongren en Jorritsma hebben op dit punt wat uit te leggen: ‘functie elders’ zou ‘op geen enkele wijze met de lijsttrekkers besproken zijn’, schreven ze via de opvolgers aan de Tweede Kamer.

De vorming van een nieuwe regering is ontaard in totale chaos door de blunder met een geheime memo vorige week: Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) stapten op als verkenners, gisteren deelden ze al wat geheime verslagen met het parlement, vanochtend zijn op verzoek van de Tweede Kamer nog eens tientallen pagina’s gepubliceerd, deels handgeschreven, door verkenners en ambtenaren.

Uit die notities blijkt dat Rutte in zijn maag zat met een onwillig CDA. In Rutte’s gesprek met de verkenners stelt de premier dat hij hoopt dat de partij zich ‘herpakt’: ,,Je hebt ze waarschijnlijk wel nodig. Het wordt erg ingewikkeld zonder het CDA. Wellicht is er meer tijd nodig. Als Wopke meer stemmen heeft dan Omtzigt, gaat dat helpen.” Daarna volgt de zin: ,,Je moet wat met Omtzigt: minister maken.”

Overigens staat dat zo in de uitgetypte tekst van het gesprek met Rutte. In het handgeschreven origineel staat het net anders. Daar staat ‘CDA: je moet wat bij Omtzigt: minister’.

Volgens Rutte zou hij een kabinet met PvdA én GroenLinks ‘niet trekken’. ,,Waarom dat linkse wolk? Je hebt ze niet allebei nodig voor een meerderheid naast het CDA.”

Celeberties

Nieuwe liefde: Monique Westenberg straalt weer na breuk met André Hazes

Monique Westenberg (43) lijkt langzaam de draad weer op te pakken na de breuk met André Hazes (26). De blondine is weer actief op Instagram en straalt op deze nieuwe foto van oor tot oor.

Monique poseert samen met haar zoontje in de zon en schrijft: ‘My little goodluck charm.’ Dat de kleine Dré haar grote steun en toeverlaat is, blijkt daarmee maar weer.

View this post on Instagram

A post shared by ̈ (@moniquenoell)

Steun
Monique ontvangt veel steun in de reacties. Zo schrijft iemand: ‘De enige echte liefde die je levenslang hebt ❤️… Je bent een topdame en mama!’ Een ander merkt op: ‘Ondanks al je verdriet zie ik je toch stralen ❤️.’ Ook is nog te lezen: ‘Prachtige sterke vrouw met een geweldige zoon. Liefs voor beide ❤.’

Steun van zoon
Gelukkig ontvangt Monique veel steun door niet alleen ‘powerteksten’ van vriendinnen, maar ook haar familie helpt haar ontzettend. En gelukkig is er ook nog altijd haar zoontje Dré. De kleine man geeft haar ontzettend veel energie. ‘Van de week had hij voor het eerst zelf ‘mama’ geschreven en daar een lieve tekening van een hart bij gemaakt. Ik smolt,’ schreef ze in haar column voor Vriendin. Westenberg vervolgt: ‘Of toen hij binnenkwam met een bosje tulpen in zijn hand en zei dat ik de liefste mama van de wereld ben. Die tulpen had mijn buurvrouw hem in zijn handjes gedrukt.’ Dat moment raakte haar wel: ‘Ik moest erom huilen, maar het deed me zo goed.’

Onverwachte breuk
Monique meldde eerder op Instagram dat de breuk voor haar uit de lucht was komen vallen. Volgens Hazes ging het al langer slecht tussen de twee. ‘De keuze van André om bij ons weg te gaan is voor mij abrupt en heb ik niet zien aankomen. De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet’, schreef Westenberg op Instagram.

Sarah van Soelen
De Leef-zanger wordt momenteel opgevangen door de familie van Soelen. Hij en influencer Sarah van Soelen vonden elkaar na de breuk met Bridget Maasland. In een onthullend gesprek met Patty Brard in Shownieuws vertelde André hoe de vork in de steel zit: ‘We zaten allebei in de slechtste periode van ons leven. Zij is daarna ook naar een afkickkliniek gegaan voor een drank- en drugsverslaving. Sarah is nu anderhalf jaar clean. We hebben altijd contact gehouden voor als ik het even niet meer zag zitten.’ Toch lijkt er meer aan de hand tussen de twee dan vriendschap, zo blijkt uit een nogal innige foto die opdook.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Heftig: Man van de overleden Bibian Mentel deelt hartverscheurend bericht!

Begin deze week is Bibian Mentel overleden aan de gevolgen van kanker. De sportster heeft in de afgelopen 20 jaar wel 12 keer de diagnose gekregen, maar iedere keer wist ze er weer bovenop te komen. Tot de laatste keer. Op 48-jarige leeftijd heeft ze het leven verlaten. De man van Bibian liet weten dat zaterdag de crematie is: “Op zaterdag 3 april om 10:30 zal Bibian gecremeerd worden in Crematorium Laren.

Omdat we door corona maar een heel beperkt aantal personen kunnen uitnodigen zullen wij donderdagmiddag of vrijdagochtend de route naar het crematorium bekend maken zodat vrienden, kennissen en geliefden langs de route kunnen gaan staan.”

Man Bibian Mentel deelt bericht
Zojuist heeft hij nog een bijzonder en hartverscheurend bericht achter gelaten op haar Instagram: “Ik lig naast je, je bent er niet meer maar zelfs alleen je lichaam straalt nog zoveel liefde uit. Het is oké maar zo voelt het niet. De leegte is nu al groot en morgen is ook je lichaam weg en zal die leegte verder groeien. Maar ik pak niet naar de fles of verdovende middelen. Ik wil die pijn zo hart mogelijk voelen zodat jij die leegte weer zo snel mogelijk kan opvullen met onze grensloze liefde. De leegte zal plaatsmaken voor alle mooie herinneringen en ik zal je weer voelen en proberen jouw warmte verder te blijven verspreiden. Ik mis je lieve schat, ik mis alles aan je! We are united, we are one! ❤️

❤️ je man for ever!”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bizar: Het veranderende gezicht van Jaimie Vaes door alle jaren heen!

Jaimie Vaes kennen we sinds een tijdje als het vriendinnetje van Lil Kleine. De twee zijn regelmatig in het nieuws, vaak vanwege ophef om wat de rapper nu weer heeft gedaan. Zo zagen we dat hij briefjes van 100 verscheurde, een duur horloge kocht voor zijn 1-jarige kind, pronkt met héél goedkope wijn en 20 keer op vakantie gaat tijdens een pandemie. Maar goed, we gaan het nu niet hebben over de rapper zelf, maar over zijn vriendin. En zoals we allemaal weten doen de meeste influencers behoorlijk wat aan hun uiterlijk vandaag de dag. Opgespoten lippen en gladgetrokken voorhoofden zijn niet meer weg te denken van social media platformen zoals Instagram. Maar natuurlijk willen we weten hoe deze mensen er uit zagen vóór ze al deze ingrepen aangingen!

Jaimie Vaes door de jaren heen
De brunette heeft zelf al eens een foto geplaatst van toen ze 19 was. Onder die foto is een video te zien van een programma dat ze mocht presenteren op haar 23e. Daaronder is een van haar eerste foto’s op Instagram te zien waar de brunette ongeveer 25 was. Daaronder het eindresultaat van nu, op 31-jarige leeftijd!

– 19 jaar

– 31 jaar

Doorgaan met lezen

Trending