‘Mark Rutte zal zijn ontslag aanbieden aan de koning’
Connect with us

WOW

‘Mark Rutte zal zijn ontslag aanbieden aan de koning’

Demissionair premier Mark Rutte ligt zwaar onder vuur in de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders heeft een motie van wantrouwen tegen hem ingediend. Wat gebeurt er als die wordt aangenomen? Betekent dat het eind van Rutte?

Als de meerderheid van de Kamerleden de motie steunt, zal Rutte zijn ontslag moeten aanbieden aan de koning. Vermoedelijk zal dan iemand anders uit het kabinet zijn plek overnemen.

Een van de vicepremiers?
Politiek verslaggever Frits Wester: “Het meest logisch is dan dat één van de zittende bewindslieden van de VVD zijn plek overneemt. Bijvoorbeeld Stef Blok of Tamara van Ark.”

Maar het kan ook een van de huidige vicepremiers worden, zoals Hugo de Jonge (CDA) of Kajsa Ollongren (D66), zegt Wester. “Al zal Ollongren na de mislukte verkenning niet logisch zijn.”

Als Rutte weggestuurd wordt, kan hij nog wel fractievoorzitter van de VVD blijven. Alleen zijn eigen fractie kan hem daar wegsturen. “Maar de kans dat hij die rol blijft vervullen als hij weg moet, lijkt in zo’n geval heel klein. Stel dat hij als fractieleider aanblijft, is hij namens de VVD gewoon onderhandelaar. Maar ook dat lijkt dan niet realistisch.” Rutte kan er ook nog voor kiezen om zelf op te stappen.

Geen nieuwe verkiezingen
De demissionair premier kreeg bij de verkiezingen vorige maand veruit de meeste stemmen. 1.988.651 mensen stemden op de VVD-leider. Dat betekent dat bijna 1 op de 5 mensen in het stemhokje het vakje van Rutte rood inkleurde.

Het mogelijk aftreden van de demissionair premier betekent niet dat er nieuwe verkiezingen gehouden moeten worden. Het kabinet is immers al gevallen.

Meest bekeken

Bizar: Het veranderende gezicht van Jaimie Vaes door alle jaren heen!

Jaimie Vaes kennen we sinds een tijdje als het vriendinnetje van Lil Kleine. De twee zijn regelmatig in het nieuws, vaak vanwege ophef om wat de rapper nu weer heeft gedaan. Zo zagen we dat hij briefjes van 100 verscheurde, een duur horloge kocht voor zijn 1-jarige kind, pronkt met héél goedkope wijn en 20 keer op vakantie gaat tijdens een pandemie. Maar goed, we gaan het nu niet hebben over de rapper zelf, maar over zijn vriendin. En zoals we allemaal weten doen de meeste influencers behoorlijk wat aan hun uiterlijk vandaag de dag. Opgespoten lippen en gladgetrokken voorhoofden zijn niet meer weg te denken van social media platformen zoals Instagram. Maar natuurlijk willen we weten hoe deze mensen er uit zagen vóór ze al deze ingrepen aangingen!

Jaimie Vaes door de jaren heen
De brunette heeft zelf al eens een foto geplaatst van toen ze 19 was. Onder die foto is een video te zien van een programma dat ze mocht presenteren op haar 23e. Daaronder is een van haar eerste foto’s op Instagram te zien waar de brunette ongeveer 25 was. Daaronder het eindresultaat van nu, op 31-jarige leeftijd!

– 19 jaar

– 31 jaar

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes herenigd met Monique Westenberg

Het is nu al de showbizz-breuk van 2021: het einde van de relatie van Dre Hazes en Monique Westenberg. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, maar zit er ook weer een liefdesreünie in het verschiet voor Dre en Mo? Het lijkt erop dat Dre de eerste stap heeft gezet…

De Antillen zijn een plek van geluk én rampspoed voor Dre en Monique. Een jaar geleden gaven zij hun relatie op Curacao een tweede kans, nu is de bom op Bonaire voorgoed gebarsten. Zal de geschiedenis zich herhalen en zullen Dre en Monique hun relatie weer een tweede kans geven, na de zoveelste klap?

Likes
Echt hartverwarmend is het nog niet maar de eerste stap naar een normale omgang met elkaar lijkt gezet. De breuk is nog vers, maar toch lijkt Dre er prima mee te kunnen leven. Direct nadat hij de verloving met zijn Monique verbrak keerde hij thuis terug in de armen van ‘goede vriendin’ Sarah van Soelen. Dit lijkt inmiddels tot meer uitgegroeid te zijn dan alleen een vriendschap. Op Instagram is te zien hoe Dre gezellige dinertjes beleefd met Sarah en haar vrienden en dure wijnen drinkt met zijn nieuwe vlam. Ook werden de twee hand in hand gespot in Rotterdam…

De goede afhandeling van de breuk lijkt nog ver te zoeken bij Monique, die in tegenstelling tot Dre de volledige focus op haar zoontje André legt. In haar column voor de Vriendin liet Monique weten dat zij het ‘heel zwaar’ heeft. De verwerking van dit liefdesdrama zal voor haar nog wel even nodig hebben.

Toch lijkt Dre niet genoeg te hebben aan alle aandacht van Sarah en har omgeving. De zanger zoekt via Instagram toenadering naar Monique, ooit de vrouw van zijn dromen. Als Monique een foto op Instagram plaatst van haar en hun vierjarige zoontje André, is Dre er als de kippen bij om de foto van zijn ex te voorzien met een ‘like’.

Een toenadering die niet beantwoord lijkt te worden. De ‘likes’ van Monique onder de foto’s van Dre zijn ver te zoeken…

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bijzonder gerucht: ‘André Hazes en Sarah nu al uit elkaar’

Zijn de eerste scheuren nu al zichtbaar in de relatie van Dre Hazes en Sarah van Soelen? Volgens geruchten zou Sarah zich kapot ergeren aan haar nieuwe liefje, nog maar kort nadat hun relatie begonnen is…

De relatie van Dre en Sarah mag dan nog niet officieel bevestigd zijn, er lekte vorige week wel een foto uit waardoor een bevestiging niet meer nodig was. Op de int*eme foto was te zien hoe Sarah liefkozend om de armen van Dre hing, terwijl zij beiden verliefd in de lens keken.

Gerucht
Een opvallend gerucht ging in de rondte: het zou Dre zelf zijn geweest die de foto uitlekte. Bijzonder, aangezien hij eerder nog claimde dat er enkel een vriendschappelijke band is tussen hem en influencer Sarah.

Het gerucht dat Dre de foto zelf gelekt zou hebben is ook de oorzaak van hun vermeende relatieproblemen. Volgens bronnen zouden Sarah zich kapot ergeren aan Dre, die hun relatie liever niet geheim wil houden.

In tegenstelling tot Sarah, die volgens de geruchten de relatie nog liever even privé houdt. Dit zou waarschijnlijk te maken hebben met alle haatberichten die Sarah ontving nadat duidelijk werd dat zij de ‘andere vrouw’ is voor wie Dre zijn verloofde Monique verliet.

Doorgaan met lezen

Trending