Martien Meiland deelt gruwelijke details over ongeluk vroeger ‘Mijn moeder deed niets’
Connect with us

Celeberties

Martien Meiland deelt gruwelijke details over ongeluk vroeger ‘Mijn moeder deed niets’

Zodra Martien Meiland een bekend gezicht op de tv werd vroegen velen zich af: wat is er mis met zijn oog? De kasteeleigenaar onthulde dat hij als kind een ongeluk met een schaar had, maar gaf niet veel details prijs. Nu vertelt hij voor het eerst de gruwelijke details van zijn jeugdtrauma.

Schaar

In Martien’s biografie vertelt Martien alle details van het vreselijke ongeluk. Zo onthult hij dat zijn moeder de verwonding wegwuifde, waardoor de schade verergerde. Martien vertelt openhartig hoe het gebeurde.

,,Ik was vier. Mijn moeder was boven aan het stofzuigen en ik zat beneden in mijn eentje plaatjes te knippen. Daarbij stak ik per ongeluk met die schaar in mijn oog. Het deed niet echt zeer, maar ik ging toch maar even naar boven: ‘Mam, ik heb in mijn oog gestoken’. Ze keek en zei: ‘Ik zie niets, is prima.’ Zo was zij. Altijd heel makkelijk.”

Achteraf blijkt dat er direct ingegrepen had moeten worden. Pas de volgende ochtend zag Martien’s moeder de ernst van de situatie in en werd er ingegrepen.

,,De volgende ochtend werd ik wakker en mijn hele kussen was drijf- en drijfnat. Dus ik weer naar mijn vader en moeder: ‘Mam, mijn kussen is helemaal nat’. Toen zei ze: ‘Dat is niet goed. Dan gaan we toch maar naar de huisarts.”

Ziekenhuis

Toen Martien eenmaal bij de huisarts aankwam schrok hij en stuurde hij Martien direct door naar het ziekenhuis. ,, Die zei: ‘Dat is heel foute boel. Direct naar het ziekenhuis!’”

Vanaf toen werd Martien’s complete leven in beslag genomen door het ongeluk. Hij spendeerde een halfjaar in een Leids ziekenhuis, gevolgd door een halfjaar in Sluiskil in Zeeland. Martien werd negen keer geopereerd aan zijn oog. Hij vertelt hartverscheurende details over zijn tijd in het ziekenhuis als klein jongetje.

,,Vreselijk! Zeker dat Zeeland. Ik lag op een kamer met een kind dat elke dag bezoek kreeg. En mijn ouders kwamen alleen in het weekend, ze moesten met de pont.”

Trauma

Na jaren vol operaties en ziekenhuisopnames was er nog steeds geen positief resultaat. ,,Het hielp allemaal niets – ik was blind aan dat oog.” Toen Martien ouder werd was hij helemaal klaar met de poespas rondom zijn oog. ,,Toen ik een jaar of twaalf, dertien was, dacht ik: ‘Wat moet ik met die poppenkast? Ik stop ermee’. Had ik acht jaar voor niets lopen klooien.”

Martien bleef enkel lichtflitsen met zijn rechteroog zien. Hij wist niet beter en wende aan zijn handicap. Totdat er licht aan het einde van de tunnel kwam: een zakenman bood hem ‘een nieuw oog’ aan. Martien kon het niet geloven. ,,Ik zeg: ‘Ik krijg van jou een nieuw oog? Dat kan toch helemaal niet?’” De zaken man verzekerde hem van wel en nodigde hem uit in zijn oogziekenhuis voor onderzoeken.

Ook dit eindigde in een enorme teleurstelling voor Martien. ,,Ik kreeg de hele dag door allerlei onderzoeken. Om half zeven ’s avonds kreeg ik de uitslag. Het was toch niet mogelijk. De spieren waren in al die jaren zo verslapt, die zouden nooit meer aan dat nieuwe oog vast kunnen houden.”

Nog steeds ervaart Martien het oogongeluk als een enorm jeugdtrauma. ,,Als onze kleindochter Claire een schaar pakt, sta ik meteen op mijn achterste benen. Weg met die schaar! Het is natuurlijk toch een trauma.”

Celeberties

Wauw: 41-jarige Monique Westenberg laat haar topfiguur zien!

Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden dat het vreselijke nieuws naar buiten kwam voor Monique Westenberg. André Hazes bracht het bizarre nieuwe naar buiten via een persbericht en een appje naar zijn toenmalige vriendin.

Hij koos voor een andere vrouw, de 20-jaar oudere Bridget Maasland. Maar voor de blondine gaat het leven natuurlijk ook gewoon door. En we gokken dat de mannen voor haar in de rij zullen staan, jong en oud. Een van de redenen zullen we eventjes aan je laten zien!

Mannen staan in de rij voor Monique Westenberg

Naast dat de 41-jarige blondine er gewoonweg nog heel goed uitziet, heeft ze ook nog eens een prachtig figuur. En dat laat ze maar al te graag zien op haar social media!

View this post on Instagram

Imagine being loved the way you love

A post shared by ̈ (@moniquenoell) on

View this post on Instagram

A post shared by ̈ (@moniquenoell) on

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: Linda de Mol lacht zich helemaal rot om de meest domme BN’ers óóit!

Dat niet alle BN’ers even slim zijn wist je waarschijnlijk wel. Types als Patty Brard, Famke Louise en Bizzey zijn daar het levende voorbeeld van. Maar goed ondanks dat staat succes hen blijkbaar niet in de weg en daarvoor kan je alleen maar respect hebben.

In de spelshow Ik Hou Van Holland met presentatrice Linda de Mol (seizoen 139 alweer) worden wekelijks een aantal BN’ers blootgesteld aan lastige vragen en opdrachten. Zoals in de spellingsronde waar echt de aller moeilijkste woorden óóit voorbijkomen. Woorden als: excuses, burgerlijk of spectaculair…

Linda de Mol lacht zichzelf uit

Inderdaad, woorden die jij in groep 5 al wist te spellen maar waar BN’ers als Nienke Plas, Samantha Steenwijk en Bilal Wahib nog altijd moeite mee hebben. Maar ehh Linda, hoe spel je het woord guacamole nou ook alweer?

Doorgaan met lezen

Celeberties

Drama: Badr Hari verliest gevecht tegen deze ernstige ziekte

Slecht nieuws voor Badr Hari fans die niet konden wachten hem weer in de ring te zien. De kickbokser testte afgelopen week positief op het coronavirus. Hierdoor is zijn gevecht tegen Benjamin Adegbuyi uitgesteld

Positief

Bad-boy Badr Hari laat op Instagram weten dat hij knock-out geslagen is door het virus. ,,Ik ben positief getest op het coronavirus. Momenteel zit ik in thuisquarantaine en ben goed aan het herstellen na een paar dagen van ziekte.’

Hij drukt volgers op het hart om de maatregelen serieus te nemen.

,,We hebben vanaf het begin van deze pandemie alle veiligheidsmaatregelen rond COVID-19 zeer serieus genomen, maar helaas heeft deze besmetting plaatsgevonden’, vertelt hij. ,,Dat laat zien hoe serieus we het virus moeten nemen.”

Gevecht

Badr zou op 7 november weer de ring in stappen om het op te nemen tegen de Roemeense kickbokser Benajmin Adegbuyi. Dit gevecht is door zijn besmetting uitgesteld. In een persbericht van GLORY toont Badr zijn berouw voor de fans die uitkeken naar het gevecht.

,,Dit is ontzettend vervelend, ook voor GLORY en voor de andere vechters”, zegt Hari in een persbericht van Glory. ,,En zeker ook voor alle fans die enorm uitkijken naar dit event. Ik voel hun support, zij sterken me in mijn herstel. Een goede gezondheid is en blijft het belangrijkste dat er is.

Rico

Het laatste officiële gevecht van Badr liep voor hem af in een tragedie. De kickbokser kwam op 21 december 2019 in actie tegen Rico Verhoeven, maar moest opgeven door een blessure. Dit was de tweede keer op rij dat Verhoeven won van Hari door een blessure. In 2016 gaf Hari op door een armblessure, en in 2019 werd Hari genekt door een beenblessure.

Het is nog niet duidelijk wanneer Hari’s terugkeer, die in eerste instantie gepland stond op 7 november, wel zal plaatsvinden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending