Martien Meiland is blind aan rechteroog: ‘Ik stak er dus een schaar in’
Connect with us

Lifestyle

Martien Meiland is blind aan rechteroog: ‘Ik stak er dus een schaar in’

Het nieuws rondom de familie Meiland houdt maar niet op. Zo heeft Martien deze week in Story een boekje opengedaan over het kleurverschil in zijn ogen. Dit is geen aangeboren verschil, maar heeft een hele andere oorzaak… en hij is blind aan één oog.

Als je fan bent van het programma Chateau Meiland, dan is het je vast opgevallen dat de ogen van Martien heel bijzonder zijn: ze hebben twee verschillende kleuren. Zo’n 1 op de 250.000 mensen wordt geboren met twee verschillende oogkleuren. Deze natuurlijke afwijking wordt heterochromie genoemd. Bij Martien is de zwarte vlek in zijn rechteroog echter niet aangeboren, maar het gevolg van een heftig ongeluk dat hij had als klein kind.

Martien Meiland is blind
Het gebeurde tijdens een knutselmiddag toen hij vier jaar oud was. “Ik heb mezelf met een schaar in mijn rechteroog gestoken tijdens het plakken en knippen, zoals kinderen dat doen. Daardoor ontstond dit kleurverschil”, vertelt Martien aan Story. Maar helaas bleef het niet bij een kleurverschil. “Ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog.”

Achter het stuur
En dat is best een lastige handicap: als het zicht in een van de twee ogen wegvalt, kun je diepte minder goed inschatten. Toch zien we Martien in de realityshow Chateau Meiland vaak achter het stuur zitten. Is dat wel veilig? Martien zegt van wel: “Ik kan me voorstellen dat het een probleem zou zijn als zoiets op latere leeftijd gebeurt. Maar ik weet eigenlijk niet beter en ondervind er geen grote hinder van. Wel heb ik een dode hoek aan mijn rechterzijde. Als iemand aan die kant naast me staat, zie ik diegene niet. Nee, er heeft nooit iemand moeilijk over mijn oog gedaan wat betreft het rijbewijs.”

Goede tip
Volgens Martien valt het veel mensen later pas op dat hij twee verschillende oogkleuren heeft. “Veel mensen valt het trouwens pas op bij een bepaalde lichtval.” Als mensen jaloers zijn op het unieke kleurverschil, heeft hij nog wel een goede tip. “Laatst zei iemand tegen me: ‘wat heb jij eigenlijk mooie ogen’. Toen zei ik: ‘moet je een schaar in je oog steken, dan krijg jij het ook!’”

Bron | Story, Margriet Beeld | Instagram

Celeberties

Liefdesgeluk: ‘Dit is het nieuwe vriendje van prinses Alexia!’

Op donderdag 15 oktober werd prins Christian van Denemarken 15 jaar oud. Voor de gelegenheid plaatste het Deense koningshuis enkele nieuwe portretten van de prins.

“Iemand koningin Maxima al geïnformeerd? Denk dat Alexia een prima partij is”, reageert iemand op Twitter. “Handome guy, wellicht een goede partij voor onze Alexia?” Velen denken er hetzelfde over: “Wat een knappies bij elkaar!”

Volgens royaltykenner Rick Evers kennen Alexia en Christian elkaar zelfs al. “Ik mag je helaas de video van TikTok hier niet laten zien, maar ze kunnen het in elk geval prima met elkaar vinden”, schrijft hij op Twitter.

Koppel van de eeuw

“Als Christian en Alexia een stel zouden worden, dan worden ze het koppel van de eeuw”, meent iemand. Als ze later, met toestemming van Staten-Generaal, zou trouwen dan zou ze een mond vol aan titels dragen.

“Ze zou eerst ‘Prinses Alexia van Denemarken en de Nederlanden’ worden. Later, volledig: ‘Koningin Alexia van Denemarken, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Gravin van Monpezat”, zegt Rick.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Zien: Prinses Amalia dikzak genoemd vanwege deze foto’s

Prinses Amalia is wereldnieuws in Argentinië. Het Argentijnse blad Caras heeft onze kroonprinses samen met haar moeder Máxima op de cover gezet en spreekt van Amalia’s ‘plussize-look’. Argentinië is laaiend!

Grote woede

De foto van koningin Máxima en haar oudste dochter prinses Amalia is gemaakt tijdens de fotosessie afgelopen vrijdag in de tuin van paleis Huis ten Bosch. ‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize’ luidt begeleidende tekst, die ook op sociale media een storm van kritiek heeft veroorzaakt. De focus op het lichaam van Amalia (16) wordt van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de stigmatiserende opmerkingen van Caras. Dat schreef op de voorpagina ook dat de prinses eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders. Kortom, aldus het blad, ‘een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt’.

‘Plussize-look’

“Wat is een’ plussize’-look? Het nieuwe eufemisme om te zeggen ‘dik’?” vraagt Lala Pasquinelli van de organisatie ‘Mujeres que no fueron tapa’ (Vrouwen die de voorpagina niet halen) zich af in gesprek met Teleshow. “Is het niet pesten om op de omslag van een tijdschrift te wijzen op het lichaam van een tiener en aan te geven dat ‘ze niet aan de norm voldoet’ omdat het ‘plussize’ is? Omdat je geen slanke prinses bent? Waar moet je je tegen verdedigen?” Ook in de radioshow Los Angeles de la Mañana werd commentaar geleverd. “Je moet praten over de waarden die mensen hebben, niet of ze dik of mager zijn”, zei Fernanda Iglesias boos.

Schande

Pasquinelli en anderen wijzen erop dat Amalia niet wordt beoordeeld op haar verdiensten, op haar studie of andere zaken, maar alleen op haar uiterlijk. “Daar hebben vrouwen hun hele leven mee te maken, dat iedereen het recht meent te hebben om een deel van ons lichaam als verkeerd, mislukt of lelijk aan te duiden.” De publicatie wordt op sociale media ‘beledigend’, ‘misdadig’ en ‘gewelddadig’ genoemd. “Wat een schande deze bijbel van de hersenlozen”, aldus een andere reactie. “Ze draagt haar ‘plussize-look’ niet met trots. Ze kleedt zich aan, er wordt een foto gemaakt. Punt uit.”

Adjunct-hoofdredacteur Héctor Maugeri van Caras verdedigde de keuze door te zeggen dat Amalia juist is gekozen als voorbeeld voor andere meisjes die worden gepest, om te laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen. De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten niet te reageren op de publicatie.

Ook onze deskundigen vinden het niet kunnen dat Amalia ‘plussize’genoemd wordt.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Beelden gelekt: Dit is dus het geheime liefje van Mark Rutte!

Mark Rutte is een man die het goed met zichzelf lijkt te vinden. Om de een of andere reden is hij namelijk nog nooit met een vriendin of vermeende date gespot. Er zijn wel veel geruchten in de ronde gegaan over de vrouwen of mannen waar hij op zou vallen.

Zo was er een roddel dat hij met Marieke Elsinga aan het daten was. Dit bleek, helaas voor hem, niet waar te zijn. Onlangs verscheen er een mediastorm omtrent Mark en een vermoedelijke vriendin die hij heeft ontmoet in New York. Ook hier is weinig over bekend geworden en niemand weet wie deze vrouw precies was. Maar dan…

De vlam van Mark Rutte

Plots verschijnt onze minister-president aka de casanova van Nederland daar ineens met een date. Wie zijn date is weten we niet, maar zijn date lijkt wel heel soepel te verlopen:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending