Martien Meiland is blind aan rechteroog: ‘Ik stak er dus een schaar in’
Connect with us

Lifestyle

Martien Meiland is blind aan rechteroog: ‘Ik stak er dus een schaar in’

Het nieuws rondom de familie Meiland houdt maar niet op. Zo heeft Martien deze week in Story een boekje opengedaan over het kleurverschil in zijn ogen. Dit is geen aangeboren verschil, maar heeft een hele andere oorzaak… en hij is blind aan één oog.

Als je fan bent van het programma Chateau Meiland, dan is het je vast opgevallen dat de ogen van Martien heel bijzonder zijn: ze hebben twee verschillende kleuren. Zo’n 1 op de 250.000 mensen wordt geboren met twee verschillende oogkleuren. Deze natuurlijke afwijking wordt heterochromie genoemd. Bij Martien is de zwarte vlek in zijn rechteroog echter niet aangeboren, maar het gevolg van een heftig ongeluk dat hij had als klein kind.

Martien Meiland is blind
Het gebeurde tijdens een knutselmiddag toen hij vier jaar oud was. “Ik heb mezelf met een schaar in mijn rechteroog gestoken tijdens het plakken en knippen, zoals kinderen dat doen. Daardoor ontstond dit kleurverschil”, vertelt Martien aan Story. Maar helaas bleef het niet bij een kleurverschil. “Ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog.”

Achter het stuur
En dat is best een lastige handicap: als het zicht in een van de twee ogen wegvalt, kun je diepte minder goed inschatten. Toch zien we Martien in de realityshow Chateau Meiland vaak achter het stuur zitten. Is dat wel veilig? Martien zegt van wel: “Ik kan me voorstellen dat het een probleem zou zijn als zoiets op latere leeftijd gebeurt. Maar ik weet eigenlijk niet beter en ondervind er geen grote hinder van. Wel heb ik een dode hoek aan mijn rechterzijde. Als iemand aan die kant naast me staat, zie ik diegene niet. Nee, er heeft nooit iemand moeilijk over mijn oog gedaan wat betreft het rijbewijs.”

Goede tip
Volgens Martien valt het veel mensen later pas op dat hij twee verschillende oogkleuren heeft. “Veel mensen valt het trouwens pas op bij een bepaalde lichtval.” Als mensen jaloers zijn op het unieke kleurverschil, heeft hij nog wel een goede tip. “Laatst zei iemand tegen me: ‘wat heb jij eigenlijk mooie ogen’. Toen zei ik: ‘moet je een schaar in je oog steken, dan krijg jij het ook!’”

Bron | Story, Margriet Beeld | Instagram

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending