Maxima haalt snoeihard uit naar ‘juichende Willem-Alexander’
Connect with us

WOW

Maxima haalt snoeihard uit naar ‘juichende Willem-Alexander’

De hashtag #Máxima is trending en mensen raken niet uitgepraat over de misprijzende blik van de koningin bij het juichen van Willem-Alexander bij de bevrijdende 3-2 van Nederland tegen Oekraïne.

Het koningspaar verschijnt kort in beeld nadat het doelpunt viel. In het fragment is een overduidelijke enthousiaste Willem-Alexander die juichend het moment viert. Koningin Máxima ziet het allemaal met een sceptische blik aan. Op twitter valt te lezen: “zegt die blik genoeg”.

Toen de tweede helft nét was begonnen twitterde de koningspaar: „Een spannende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Geweldig om het Nederlands elftal daar te zien spelen. We kijken uit naar een mooi EK.” Even later scoorde Georginio Wijnaldum de 1-0.

Het koningspaar praatte voor aanvang van het duel met Gijs de Jong (toernooidirecteur van de vier EK-wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld) en Jan Smit (voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB).

Vanwege het coronavirus waren in Amsterdam, naast het koningspaar, 16.000 fans welkom. Datzelfde geldt voor de komende twee poulewedstrijden van Oranje, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Memphis Depay heeft koning Willem-Alexander al uitgenodigd om samen te juichen mocht Oranje het EK winnen. De 27-jarige aanvaller zegt te hopen dat de koning net als hij zijn vingers in zijn oren stopt, grapt hij in gesprek met Soufiane Touzani bij de NOS.

Straatvoetballer Touzani legde Memphis drie fictieve krantenkoppen voor. Eén daarvan: ‘Koning Willem-Alexander rent het veld op en viert de overwinning van Nederland met de celebration van Memphis Depay’. Die kop bevalt Memphis het best. “Als u dit ziet, meneer Willem-Alexander, als wij Europees kampioen worden. Dan zie ik u op het veld. Dan doen we de celebration. We zijn allemaal young kings, strijden voor Oranje.”

Memphis viert zijn doelpunten doorgaans door twee vingers in zijn oren te stoppen.

Bijna 5,5 miljoen mensen zagen gisteravond hoe Oranje voor het eerst in zeven jaar weer speelde op een eindtoernooi. De zege op Oekraïne (3-2) bij het EK voetbal, die op NPO 1 werd uitgezonden, was veruit het best bekeken programma van de dag. De best bekeken wedstrijd van Oranje ooit was de halve finale van Nederland tegen Argentinië tijdens het WK in 2014. Meer dan 9 miljoen mensen zagen toen hoe Oranje werd uitgeschakeld. De finale Nederland-Spanje tijdens het WK vier jaar eerder scoort daarna het beste met ruim 8,5 miljoen kijkers.

Meest bekeken

Tropische week in vooruitzicht: het wordt broeiend heet

Deze week mogen we ons opmaken voor echt tropisch weer met gloeiend hete temperaturen. Maandagochtend warmt het al snel op tot 20 graden. De rest van de week krijgen we temperaturen tot 30 graden en meer.

Door een front vanuit het noordwesten is er in het noordwesten meer kans op bewolking. In het binnenland krijgen we temperaturen rond de 27 graden. In het zuidenoosten kan de thermometer al 30 graden aantikken.

Dinsdag is het iets frisser door een noordelijke, koelere lucht. Maar vanaf woensdag is het pas echt warm met temperaturen lokaal tussen de 30 en 33 graden. Donderdag is een echt tropische dag met overal temperaturen tussen de 30 en 34 graden. Later op de dag stijgt hier en daar de kans op onweersbuien.

Daarna kondigt zich een iets koelere periode aan met onweersbuien. Toch blijven de temperaturen hangen rond de 25 graden. Het lijkt er dus op dat de zomer zich even in Nederland zal blijven kamperen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Christian Eriksen reageert voor het eerst zelf na hartstilstand

Christian Eriksen reageerde voor het eerst na zijn hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland van zaterdag. De Deen ligt voorlopig nog steeds in het ziekenhuis in Kopenhagen.

De voetballer reageerde bij monde van zijn zaakwaarnemer Martin Schoots. “Ik voel me nu beter, maar ik wil wel weten wat er precies gebeurd is. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Ik zal niet opgeven”, klinkt het.

Eriksen (29) moest bij het einde van de eerste helft een kwartier lang gereanimeerd worden. Hij kwam terug bij bewustzijn en momenteel is zijn toestand stabiel. Toch moet hij nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

De bondsarts van Denemarken bevestigt dat de speler een hartstilstand kreeg. De oorzaak is nog niet bekend. Daarom moet hij dus nog even in het ziekenhuis blijven voor monitoring en onderzoek.

De bondsarts legt uit dat ze Eriksen helemaal kwijt waren. “Aan de hand van een defibrillator hebben we hem kunnen terughalen. Ik weet niet hoeveel het scheelde dat we hem definitief kwijt waren, maar na één poging met de defibrillator was hij terug. Dat is best snel.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Lil’ Kleine is er helemaal klaar mee: niet meer welkom

Lil’ Kleine is helemaal klaar met de stortvloed aan negatieve reacties die hij krijgt op Instagram. Hij laat ze daarom ineens slagvaardig verwijderen, vaak slechts een paar minuten na plaatsing.

Het imago van Lil’ Kleine is behoorlijk gekeerd sinds de vermeende mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes en de onthullingen over zijn gierige gedrag. Waar de doelgroep van Lil’ Kleine hem aanvankelijk vooral een stoere rapper vond, zien velen hem nu ook als een vrouwenmepper en een krent.

‘Zorg dat dit je droom is!’
Dat bleek woensdagavond maar weer: Lil’ Kleine plaatste op Instagram een stoer bedoelde foto waarop hij poseert in het Amsterdamse 4-sterrenhotel Jakarta met daarbij de tekst: “Zorg ervoor dat dit je droom is.”

Het leidde tot een stortvloed aan cynische en negatieve reacties. “Mijn droom is niet om me vrouw te slaan”, zei Reggie bijvoorbeeld. En Sam: “Zit er een bloedspetter op het raam?”

Lil’ Kleine besloot een dag later om die Instagram-post maar weer te verwijderen.

Lil’ Kleine verwijdert comments
Inmiddels heeft Lil’ Kleine weer een stoere foto geplaatst: dit keer poseert hij op een jacht. “Ik heb liever dat ze over m’n fiets l°llen, dan dat ze over m’n l°l fietsen”, staat erbij.

Het merkwaardige is dat er dit keer helemáál geen negatieve reacties bij staan. Hoe kan dat?

Shownieuws weet het: “Het lijkt erop dat Lil’ Kleine dit keer maatregelen heeft genomen om het massale uitlachen van de vorige keer te voorkomen. Veel negatieve reacties worden namelijk al binnen enkele minuten gewist, waardoor het nu lijkt alsof er vooral erg positief wordt gereageerd op het bericht.”

Ruzie
De Instagram-pagina van Lil’ Kleine wordt door showmedia nauwlettend in de gaten gehouden, omdat hij en Jaimie Waes hierop bekendmaken wanneer ze weer eens ruzie hebben. Dan ontvolgen ze elkaar namelijk. Dat gebeurde deze week ook op de verjaardag van hun zoontje Lío.

Jaimie zit inmiddels in Nederland, hij nog steeds op Ibiza. “Ze kregen ruzie toen hij in de ochtend terugkwam. Het ging erover dat hij buiten chillt met zijn vrienden en zij binnen moet zitten en Lío moet bezighouden. Ze mocht niet mee varen en er waren ook een paar vriendinnen van haar op Ibiza, waarmee ze niet mocht afspreken”, aldus een insider tegen Juice Channel.

Frietjes
Iemand heeft toen een ticket naar Nederland gebokt voor Jaimie, aldus de insider. “Ze is naar Nederland gekomen met de gedachte van: oké, nu mag jij even de hele tijd met Lío zitten.”

De vader in Lil’ Kleine is echter ver te zoeken. Hij plaatste een filmpje waarop hij allemaal frietjes op zijn 2-jarige peuter gooit. “Ahhh topvader (not). Op het laatst pleurt hij wat patat bij z’n kind op schoot. Welke liefhebbende vader doet dat op die manier? Walgelijke gozer”, aldus de insider.

Instagram
De nieuwste ‘stoere’ post van Lil’ Kleine:

Doorgaan met lezen

Trending