Máxima’s verdrietige afscheid van dochters Alexia en Amalia
Connect with us

WOW

Máxima’s verdrietige afscheid van dochters Alexia en Amalia

Zodra de vakantie begint, vertrekken Willem-Alexander en Máxima met hun drie dochters naar Griekenland, waar ze een villa bezitten. Het wordt een vakantie met een emotionele lading, want daarna trekken hun oudste dochters de paleisdeuren achter zich dicht. En vooral Máxima heeft het daar erg moeilijk mee.

Vakantie

Willem-Alexander en Máxima staan aan de vooravond van hun zomervakantie. Zoals elk jaar zal het Oranje-gezin de koffers pakken om naar hun villa in Griekenland te vertrekken. Maar verder zal er dit jaar niets hetzelfde zijn. Zeker niet voor koningin Máxima, die met gemengde gevoelens naar Kranidi zal afreizen. Juist dit jaar zal ze elk moment van de vakantie extra goed in zich willen opnemen, omdat haar gezinssituatie na de zomer rigoureus verandert. Dat de zomervakantie voor Máxima sowieso al een hoogtepunt in het jaar vormt, is bekend. Zij benut deze onder meer om wat intiemere gesprekken met haar dochters te voeren. Aan Story vertelde ze hier in de tuin van paleis Huis ten Bosch over: ‘Op deze leeftijd moet je echt er soms meer bovenop zitten. En heel goede gesprekken met je kinderen hebben. Ik denk dat de vakantie zich leent om nog diepere gesprekken met je dochters te hebben. Te weten wat er gebeurt in hun hoofdjes. En ja, wat willen ze van het leven, en zijn ze ook gelukkig of ongelukkig? En dat is het mooie van vakantie natuurlijk.’

Tussenjaar

Na de zomer ziet Máxima immers haar dochters Amalia (17) en Alexia (16) het huis uit gaan. Amalia slaagde onlangs cum laude – haar gemiddelde cijfer was hoger dan een acht – aan het gymnasium. De kroonprinses neemt nu een tussenjaar en wil veel gaan reizen en ‘dingen doen die ze over twintig jaar misschien niet meer kan doen’. Volgens hofbronnen vertrekt ze onder meer naar Argentinië, waar Amalia stage zou gaan lopen bij een internationaal bedrijf. De keuze zou op dit land zijn gevallen omdat daar de roots van haar moeder liggen, maar ook omdat Amalia haar beheersing van het Spaans verder wil aanscherpen. Die taal spreekt ze al van jongs af aan geregeld met haar moeder en met haar oma Maria del Carmen Cerruti.

Trots en weemoed

Dat Amalia een jaar pauze neemt voordat ze begint met haar studie werd vorig jaar al door haar ouders aangekondigd. Het levert haar ten opzichte van leeftijdsgenoten overigens geen vertraging op. Amalia liep al een jaar op hen voor, omdat ze op de basisschool een klas mocht overslaan. Zo kon het gebeuren dat ze dit jaar al klaar is om de wijde wereld in te trekken. En dat zal haar ouders tegelijkertijd een gevoel van trots en van weemoed geven. Ze zullen trots zijn op de soepele manier waarop Amalia zich door het leven beweegt. Maar, en dat zal iedere ouder herkennen, het moment waarop de eerste het huis uitgaat komt altijd te vroeg. Willem-Alexander gaat over het algemeen iets nuchterder met dit soort zaken om, maar voor Máxima is het erg emotioneel. Zeker omdat het na de zomervakantie nog vele malen stiller wordt dan aanvankelijk werd gedacht.

Meest bekeken

Zien: Reporter belandt plotseling in hevig vuurgevecht in Oekraïne! (Beelden)

Na de inval van Rusland zijn er meerdere heftige beelden naar buiten gekomen. Ook verschillende journalisten zijn nog te vinden in het gebied. CNN reporter Matthew Chance kwam plotseling in een vuurgevecht terecht.

Vuurgevecht

Op meerdere plekken hoor je schoten en bommen vallen. Matthews Chance en zijn team waren getuigen van een vuurgevecht bij een vliegveld net buiten Kiev.

Matthews verteld dat zij informatie hadden gekregen dat Oekraïners het weer onder controle hadden na een hevige gevechten. Hij besloot polshoogte te houden over de situatie en dacht dat hij met Oekraïense soldaten sprak,. “Waar zijn de Russen”, vraagt hij aan de soldaten. “Wij zijn de Russen”, reageerde de soldaten. Chance realiseerde zich toen dat hij op Russische luchtmachtbasis bevond, die de Russen zojuist hadden overgenomen. Het enige wat zij konden doen is zich verschuilen en toekijken. CNN toont de beelden in het journaal.

Bekijk de video hieronder.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Drama: Frans Bauer tot tranen toe bewogen door oudste zoon

Zaterdag 26 februari gaat bij SBS6 het nieuwe seizoen van ‘Hoge Bomen’ van start. De talkshow wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom.

In ‘Hoge Bomen’ maken BN’ers een terugblik van hun leven en carrière. Ze worden daarnaast op een muzikale manier geëerd door Jeroen van der Boom achter zijn piano.

In de eerste aflevering schuift Frans Bauer aan tafel. Hij is niet alleen, want ook Mariska Bauer is van de partij. In een preview is te zien hoe Mariska vertelt hoe het nu met haar gaat na haar recente herseninfarct.

“Ik ben wel veel sneller moe en doe gewoon veel rustiger aan”, citeert LINDA. Mariksa. Ze was naar eigen zeggen altijd een “bezige bij”, maar is sinds het infarct eerder een “heel rustige vlinder” geworden.

In het fragment is ook te zien hoe Frans en Mariska worden verrast door hun zoon Christian. Wanneer de oudste Bauer-zoon ‘Papa’ van Stef Bos zingt, kan Frans niet anders dan een traantje wegpinken.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Sterkte: John van den Heuvel deelt treurig nieuws: ‘Het is hard en verdrietig’

John van den Heuvel heeft plotseling afscheid moeten nemen van zijn stiefvader. De misdaadjournalist deelt een emotioneel bericht op Instagram.

‘Tot mijn groot verdriet overleed vandaag plotseling mijn stiefvader Jan van den Heuvel, die ik mijn leven lang beschouwde als mijn eigen vader’, schrijft hij bij de post. ‘Hij gaf me niet alleen een gelukkige jeugd maar bleef me altijd steunen en achter me staan.’

Verdrietig

John vervolgt: ‘Hij was een liefdevolle opa voor zijn kleinkinderen, die gek op hem waren. Het is hard en verdrietig hem vandaag voor het laatst in zijn vertrouwde huis te zien.’

Groot gemis

Van den Heuvel sluit af: ‘De mooie herinneringen bieden troost en het feit dat m’n vader vredig in zijn slaap is overleden is iets om dankbaar voor te zijn. Ik ga deze eigenwijze, slimme, eigenzinnige maar lieve man enorm missen. Pa ik houd van je ❤️.’

Bron: Shownieuws

Doorgaan met lezen

Trending