Connect with us

Lifestyle

Meer dan 2.000 doden in Spanje, patiënten liggen op de grond in overvolle ziekenhuizen

In Spanje zijn op 24 uur tijd nog eens 462 mensen aan het nieuwe coronavirus bezweken, zo hebben de autoriteiten vanmiddag meegedeeld.

Sinds de uitbraak van de ziekte hebben 2.182 mensen in Spanje Covid-19 niet overleefd. Op drie dagen tijd is het aantal sterfgevallen meer dan verdubbeld in het tweede meest getroffen land van Europa. De overrompeling van de Spaanse ziekenhuizen is compleet.

Waar er gisteren nog 28.572 besmettingen waren geregistreerd in Spanje, klom dat aantal vanmiddag naar 33.089 gevallen.

Afgelopen weekend waarschuwde Spaans premier Pedro Sánchez zijn landgenoten nog dat “het ergste nog moet komen”.

Wellicht zullen de cijfers deze week in sneltempo verder stijgen. Spanje staat er op dit moment in de verspreiding van het virus dan ook slechter voor dan Italië.

Dat telde op hetzelfde moment ‘slechts’ de helft van het aantal Spaanse doden vandaag. In absolute cijfers kent Italië wel nog het meeste aantal doden, met bijna 5.500.

Zieken op de grond

Meest getroffen in Spanje blijft hoofdstad Madrid met 10.575 besmettingen en 1.263 sterfgevallen. Het is vooral dan ook daar dat het gezondheidssysteem in elkaar dreigt te storten.

Op sociale media circuleerden dit weekend beelden van in het Infanta Leonor-ziekenhuis in de stad, waar patiënten door een tekort aan bedden op de grond moesten liggen.

Volgens de autoriteiten zijn de beelden tijdens een piekmoment gemaakt, en kreeg iedereen uiteindelijk wel een bed.

Toch wordt mensen met milde symptomen gevraagd zich niet meteen bij het ziekenhuis te melden, omdat de vraag te groot is.

In veel ziekenhuizen zitten de afdelingen intensieve zorgen al aan meer dan het dubbel van hun capaciteit.

Funerarium stopt bij gebrek aan middelen

Problematisch is bovendien dat steeds meer gezondheidsmedewerkers besmet geraken: met bijna 4.000 besmettingen maken ze nu al 12 procent uit van het totale aantal gevallen. Veel verplegers en artsen klagen al weken dat er een tekort is aan beschermingsmateriaal.

Van de dodelijke slachtoffers is 86 procent 70-plusser, maar ook jonge Spanjaarden overleven het virus niet, of liggen weken in het ziekenhuis met zware symptomen.

In Madrid stierven de laatste dagen zo veel patiënten dat het gemeentelijk funerarium aan het nationale ministerie van Gezondheid liet weten morgen de deuren te moeten sluiten. Alle materiaal en middelen om doden te begraven of te cremeren, zijn uitgeput.

Duizenden bedden in congrescentrum

De regio Madrid liet de afgelopen dagen in een groot congrescentrum in sneltempo een tijdelijk ziekenhuis optrekken, waar nieuwe patiënten terecht kunnen.

In een eerste fase zijn er 1.300 gewone en 96 intensieve zorgen-bedden beschikbaar, later kunnen er daar nog eens 5.000 bijkomen.

Vrijdag werd al begonnen met het transport van patiënten naar ziekenhuizen waar wel nog bedden beschikbaar zijn.

Daarbij is het leger ingezet. Het land is ook van plan het aantal tests de komende dagen drastisch op te drijven.

Grenzen gesloten
Spanje sloot gisteren zijn grenzen voor alle buitenlanders, niet alleen op de weg, maar ook op luchthavens en zeehavens.

De noodtoestand en bijhorende lockdown-maatregelen worden deze week met minstens twee weken verlengd tot 11 april. Spanjaarden mogen enkel nog buiten komen om naar de winkel of apotheker te gaan, of om te gaan werken.

Dit weekend trokken echter veel stedelingen eropuit richting de kustgebieden of andere toeristische regio’s. De politie had de handen vol met controles en deelde stevige boetes uit.

Verschillende regiobesturen, zoals Catalonië en Murcia, vragen dat de centrale regering zoals in Italië alle bedrijven stillegt. Voorlopig wil Sánchez daar echter nog niet op ingaan.

Vanmorgen raakte ook bekend dat de 62-jarige vicepremier Carmen Calvo in het ziekenhuis is opgenomen met een luchtweginfectie Het resultaat van haar coronatest is nog niet bekend.

Eerder raakten ook twee andere ministers en .de echtgenote van premier Sánchez besmet.

Lifestyle

Onwijs pijnlijk: “Het gaat héél slecht met Bridget Maasland!”

Bridget Maasland is natuurlijk net uit een flink roerige periode gestapt. Ze is aan de kant geschoven door André Hazes die weer terug is bij zijn ex, Monique Westenberg. Hoe moeilijk het ook is voor haar, ze moet natuurlijk weer door.

Gelukkig heeft ze het druk genoeg met presenteren. Ze is namelijk nog steeds bezig voor RTL Boulevard. Maar De Zwakste Schakel is er ook nog. Nu is ze ook nog eens begonnen met het programma ‘Hotter than my Daughter’. Maar dat verloopt niet helemaal lekker kunnen we wel stellen. Daarnaast is haar familiebedrijf in De Pijp ook zwaar geraakt door de maatregelen omtrent het coronavirus laat ze weten.

Bridget Maasland haalt laagterecord
Wanneer we kijken naar de tijd dat Gordon dit programma presenteerde, toen scoorde hij nog weleens 2 miljoen kijkers. De blondine heeft een nieuw laagterecord gehaald afgelopen maanden met 296.000 kijkers.

https://www.instagram.com/p/ByYFcPlI0Ag/?utm_source=ig_embed

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Ai: Slaande ruzie tussen Jan Smit en Nick & Simon!

De slaande ruzie tussen jeugdvrienden Jan Smit en aan de andere kan Nick, Simon én Kees Tol is hét gespreksonderwerp in Volendam. De vier kennen elkaar al vanaf jeugd af aan. Ze hebben jaren terug met zijn alle de showbizz wereld in Nederland om hun weten te laten draaien. Best een prestatie natuurlijk.

Maar helaas, de vriendschap is nu ten einde, lijkt het. Het is allemaal met een programma begonnen van Jan Smit. Namelijk het programma De Zomer Voorbij. Zangduo Nick en Simon hebben destijds aangegeven niet meer mee te doen aan het programma. Dit was omdat het te veel tijd in beslag zou nemen. De agenda van het duo was er gewoonweg te vol voor. Meneer Smit had hier in eerste instantie wel begrip voor. Toen het tweetal hun eigen programma begonnen is er toch iets geknapt bij Jan.

Jan Smit was woedend
Hij was namelijk woedend op de het zangduo dat het “te druk” had voor hem. Ook van de vriendschap met Kees Tol is weinig over. Dit omdat hij nooit werd uitgenodigd in het programma Talenten Zonder Centen. Dit is de reden dat hij de vader van Kees, Thomas Tol, aan de kant heeft gezet. De man die jarenlang de hitjes van Jan heeft geschreven.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Volgers geschokt door foto Doutzen Kroes: “Dit is niet gezond!”

In 2005 brak ze internationaal door als model via de Victoria’s Secret modeshow. In 2011 speelde ze in een Nederlandse film haar eerste rol als actrice. We hebben het natuurlijk over Nederlands grootste trots, Doutzen Kroes!

Ze is inmiddels 35 jaar maar nog steeds zo mooi als toen ze 20 was, misschien nog wel mooier. Het is dan ook de droomvrouw van heel mannelijk Nederland en Sunnery James is de gelukkige onder ons sinds 2010. Maar niet iedereen vindt de blondine even mooi kunnen we je vast verklappen. Ze krijgt namelijk regelmatig kritiek op haar voorkomen op foto’s. En dat is nu ook weer het geval.

Doutzen Kroes krijgt kritiek op figuur
Gisteravond plaatste het topmodel namelijk een reeks aan kiekjes waarop ze op het strand in de branding ligt. Op de foto’s is goed te zien hoe afgetraind het lichaam van mevrouw Kroes is en dat wekt nogal wat kritiek op bij haar 6,3 miljoen volgers:

Doorgaan met lezen

Trending