Meeuwen vliegen rond plaatsje in de oceaan – booteigenaar kan zijn ogen niet geloven wanneer iets uit het water stijgt
Connect with us

Nieuws

Meeuwen vliegen rond plaatsje in de oceaan – booteigenaar kan zijn ogen niet geloven wanneer iets uit het water stijgt

Sinds mensenheugenis verkende de mens de oceanen omdat ze zo’n grote oppervlakte van onze planeet omvatten. We weten nog steeds maar zeer weinig over wat er onder de oppervlakte zit in de wateren van onze grote wereld.

Misschien is het dat ongeëvenaarde gevoel van mysterie dat onze zeeën en oceanen zo fascinerend maakt.

Iemand die weet wat het is om de schoonheid van de oceanen vast te leggen is Brad Rich. Hij bevond zich in Alaska met enkele vrienden toen een grote groep meeuwen plots een cirkel maakte rond een bepaalde plek in de oceaan. Hij vond het vreemd dat ze plots de oceaan indoken op zoek naar iets in het water…

Gezien het vreemde gedrag van de vogels, was er duidelijk iets gaande dat opgemerkt door Chris en alle anderen aan boord. Iets wat ze niet konden thuisbrengen. Iets leek zich schuil te houden onder de oppervlakte… maar de vraag is ‘wat precies’?

Maar al snel besefte Brad wat er echt gaande was. Hij nam zijn camera tevoorschijn en begon te filmen, in de hoop om een spektakel vast te leggen.

Diep geluid uit oceaan
Dan, zo’n 55 seconden later, weergalmde er een luid geluid uit de diepe oceaan.

Het bleek dat een school bultrugwalvissen in de nabijheid aan het zwemmen was, jagend op voedsel terwijl de vogels erboven cirkelden. De walvissen sprongen uiteindelijk het water uit, iets wat Brad zeker niet had verwacht die dag!

Angstig en enthousiast tegelijk
Zijn reactie op de uitzonderlijke gebeurtenissen zeggen meer dan dat woorden ooit zouden kunnen. Brad bevond zich plots in een situatie waarin hij zich zowel angstig als enthousiast voelde, in de nabijheid van enkele van de grootste levende wezens op onze planeet.

De walvissen alleen al maakten zo’n grote golven dat de hele boot aan het schudden was.

Enkel dit: Het zicht is een once in a lifetime ervaring. Wat een geluk dat Brad het hele gebeuren op film kon vastleggen zodat ook anderen getuige konden zijn van de magie. Echt fantastisch!

Deel dit artikel als je dit ook wel eens zou willen zien!
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending