Meiden willen verkrachtingen stoppen – hun briljante uitvinding kan levens redden
Connect with us

Lifestyle

Meiden willen verkrachtingen stoppen – hun briljante uitvinding kan levens redden

De muziek op het feest staat hard. Om te horen wat haar vriendin zegt, draait het meisje haar hoofd, waardoor ze haar drankje even uit het oog verliest. Net genoeg tijd voor iemand om iets in het drankje te doen. Een jongen heeft haar staan observeren en heeft gewacht op het moment dat ze weg zou kijken. Even later voelt het meisje zich niet zo lekker en stommelt naar de toiletten. En dat is het moment dat ze wordt aangerand.

Veel verkrachtingen beginnen ermee dat het slachtoffer gedrogeerd wordt, iets wat Carolina, Susana en Victoria, drie scholieren, wilden stoppen. Ze besloten de koppen bij elkaar te steken en bedachten een uitvinding die verkrachters zou ontmaskeren voordat ze toe konden slaan.

Susana Capello, Carolina Baigorri en Victoria Roca hebben hun middelbare school nog niet eens afgemaakt maar kunnen nu al een uitvinding worden toegeschreven die levens zou kunnen redden. ´Smart Straw´ is een rietje dat het aangeeft als er drugs in je drankje zitten, waardoor elk potentieel slachtoffer gewaarschuwd wordt voordat ze eventueel verkracht zouden kunnen worden.

¨Het is een enorm groeiend probleem, ons doel is om de statistieken omlaag te laten gaan,¨ vertelt Susana Capello aan Miami Herald.

GHB en ketamine zijn de meest voorkomende zogenoemde ¨verkrachtingsdrugs¨ en worden regelmatig in het glas gedaan van potentiële slachtoffers, waardoor ze bewusteloos raken en ze een makkelijker doelwit worden voor verkrachters. Susana, Victoria en Carolina’s doel was een manier vinden om het aan te geven als er iets in een glas zat, aangezien het lastig gaat om de hele tijd je blik op je glas te houden als je op een feest bent.

Als jonge meiden waren Susana, Victoria en Carolina er klaar mee met hoe moeilijk het was voor vrouwen om een drankje aangeboden te krijgen in een bar. Ze dachten dat het waardevol kon zijn voor vrouwen om zeker te weten – en toch op een stiekeme manier – of er iemand was die iets in hun drankje had gedaan.

Het resultaat was een rietje dat blauw wordt als het in een drankje wordt gestopt waar GHB of ketamine in zit.

¨We hadden er echt een passie voor dus we bleven zoeken naar een oplossing,¨ zegt Susana.

Het harde werk heeft zich uitbetaald. De drie meiden hebben de eerste prijs gewonnen in de Miami Herald’s competitie rondom het beste businessplan. Hun volgende doel is een patent op het rietje te krijgen zodat ze de uitvinding in grote massa´s kunnen produceren om zo nog meer levens te redden.

Jonge mensen zijn onze toekomst en dankzij mensen als Susana, Carolina en Victoria wordt de wereld een betere plek. Deel dit om hun harde werk om verkrachting tegen te gaan te verspreiden.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending