Meisje met downsyndroom wordt achtergelaten, totdat Luca in haar leven verschijnt.

Alba werd na haar geboorte door haar moeder achtergelaten. Meer dan 20 families wezen haar af voor adoptie. Maar Luca en Alba laten zien wat onvoorwaardelijke liefde is.

Op 17 juli kreeg Luca Trapanese een telefoontje wat hij nooit zal vergeten. Al heel lang wilde hij vader worden. Het idee was om samen met zijn toenmalige partner een gezin te stichten.

Geplaatst door Luca Trapanese op Donderdag 8 november 2018

“We hadden besloten dat we samen een kind met een beperking zouden adopteren”, vertelde hij aan de BBC.

Maar na elf jaar was de relatie voorbij. Dit maakte zijn kansen om een kindje te adopteren aanzienlijk moeilijker. Het is in Italië heel moeilijk om als alleenstaande homoseksuele man aangewezen te worden voor adoptie.

In het begin van 2017 mocht Luca zich eindelijk toch als adoptievader kandidaat stellen. Dat was wel onder enkele bepaalde voorwaarden. Er werd hem verteld dat hij alleen in aanmerking kwam voor een ‘probleemkind’. In Italië is het voor alleenstaanden enkel mogelijk om kinderen met een beperking of gedragsproblemen te adopteren.

Meet Luca Trapanese and his daughter Alba – they are challenging stereotypes around parenthood in Italy. Luca is single…

Geplaatst door Outlook, BBC World Service op Maandag 10 december 2018

Luca had met zijn toenmalige partner een organisatie geleid die kinderen met een beperking begeleidde, dus hij wist dat hij op basis van zijn ervaring goed voor het kindje zou kunnen zorgen.

Toen hij het telefoontje kreeg, werd hem verteld dat hij een meisje kon adopteren. Ze heette Alba en was pas 13 dagen oud, aldus de BBC. Alba heeft het syndroom van Down. Haar moeder had haar bij de geboorte achtergelaten en meer dan 20 families hadden haar al afgewezen voor adoptie.

Geplaatst door Luca Trapanese op Donderdag 8 november 2018

Dit was niet het geval met Luca. Hij kon zijn blijdschap nauwelijks verbergen en zei direct ja. Hij haastte zich naar het ziekenhuis waar de kleine Alba helemaal alleen lag. Zodra hij haar vast hield, voelde hij dat het zijn dochtertje was.

In piena lotta contro l'asciuga capelli😂😂😂

Geplaatst door Luca Trapanese op Dinsdag 27 november 2018

De kleine meid is inmiddels 18 maanden oud. Luca geeft aan dat ze een sterke persoonlijkheid heeft en soms erg koppig kan zijn. Ze vindt het geweldig om rond andere mensen te zijn en houdt ervan om de hele dag te dansen en spelen.

E chi si alza dal lettone!!!🤣😊

Geplaatst door Luca Trapanese op Zaterdag 8 december 2018

„Ons verhaal ontkracht veel stereotypen over vaderschap, religie en familie. Dit was niet bewust. Het is gewoon ons verhaal.”

Buon 2019❤

Geplaatst door Luca Trapanese op Dinsdag 1 januari 2019

Onvoorwaardelijke liefde kent geen grenzen of beperkingen. Deze geweldige vader laat dat iedere dag weer zien! Deel alsjeblieft dit verhaal als je ook vindt dat hij alle respect verdient!