Meisje met downsyndroom wordt achtergelaten, totdat Luca in haar leven verschijnt.
Connect with us

Nieuws

Meisje met downsyndroom wordt achtergelaten, totdat Luca in haar leven verschijnt.

Alba werd na haar geboorte door haar moeder achtergelaten. Meer dan 20 families wezen haar af voor adoptie. Maar Luca en Alba laten zien wat onvoorwaardelijke liefde is.

Op 17 juli kreeg Luca Trapanese een telefoontje wat hij nooit zal vergeten. Al heel lang wilde hij vader worden. Het idee was om samen met zijn toenmalige partner een gezin te stichten.

Publiée par Luca Trapanese sur Jeudi 8 novembre 2018

“We hadden besloten dat we samen een kind met een beperking zouden adopteren”, vertelde hij aan de BBC.

Maar na elf jaar was de relatie voorbij. Dit maakte zijn kansen om een kindje te adopteren aanzienlijk moeilijker. Het is in Italië heel moeilijk om als alleenstaande homoseksuele man aangewezen te worden voor adoptie.

In het begin van 2017 mocht Luca zich eindelijk toch als adoptievader kandidaat stellen. Dat was wel onder enkele bepaalde voorwaarden. Er werd hem verteld dat hij alleen in aanmerking kwam voor een ‘probleemkind’. In Italië is het voor alleenstaanden enkel mogelijk om kinderen met een beperking of gedragsproblemen te adopteren.

Meet Luca Trapanese and his daughter Alba – they are challenging stereotypes around parenthood in Italy. Luca is single…

Publiée par Outlook, BBC World Service sur Lundi 10 décembre 2018

Luca had met zijn toenmalige partner een organisatie geleid die kinderen met een beperking begeleidde, dus hij wist dat hij op basis van zijn ervaring goed voor het kindje zou kunnen zorgen.

Toen hij het telefoontje kreeg, werd hem verteld dat hij een meisje kon adopteren. Ze heette Alba en was pas 13 dagen oud, aldus de BBC. Alba heeft het syndroom van Down. Haar moeder had haar bij de geboorte achtergelaten en meer dan 20 families hadden haar al afgewezen voor adoptie.

Publiée par Luca Trapanese sur Jeudi 8 novembre 2018

Dit was niet het geval met Luca. Hij kon zijn blijdschap nauwelijks verbergen en zei direct ja. Hij haastte zich naar het ziekenhuis waar de kleine Alba helemaal alleen lag. Zodra hij haar vast hield, voelde hij dat het zijn dochtertje was.

https://www.facebook.com/358337824735008/photos/a.358444738057650/366881020547355/?type=3

De kleine meid is inmiddels 18 maanden oud. Luca geeft aan dat ze een sterke persoonlijkheid heeft en soms erg koppig kan zijn. Ze vindt het geweldig om rond andere mensen te zijn en houdt ervan om de hele dag te dansen en spelen.

https://www.facebook.com/358337824735008/photos/a.358444738057650/371969840038473/?type=3

„Ons verhaal ontkracht veel stereotypen over vaderschap, religie en familie. Dit was niet bewust. Het is gewoon ons verhaal.”

Buon 2019❤

Publiée par Luca Trapanese sur Mardi 1 janvier 2019

Onvoorwaardelijke liefde kent geen grenzen of beperkingen. Deze geweldige vader laat dat iedere dag weer zien! Deel alsjeblieft dit verhaal als je ook vindt dat hij alle respect verdient!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending