Meisje van 17 overlijdt nadat ze tegen een schoolbus knalt, maar de politie vindt een briefje in haar handen en ik ben er kapot van.
Connect with us

Meest bekeken

Meisje van 17 overlijdt nadat ze tegen een schoolbus knalt, maar de politie vindt een briefje in haar handen en ik ben er kapot van.

Het is een waarschuwing dat we blijven zeggen: gebruik je gsm niet achter het stuur.

En toch is het iets dat we blijven doen. Ook ik ben er schuldig aan, soms stuur ik berichtjes terwijl ik aan het rijden ben, en daar ben ik bijlange niet trots op.

Na het verhaal te lezen over de 17-jarige Katelyn Ray, heb ik echter besloten om nooit meer mijn gsm te gebruiken wanneer ik aan het rijden ben. Want onthoud, je riskeert niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen.

Het incident in dit artikel vond plaats op 5 september 2018. Katelyn was onderweg om haar grote zus af te halen van haar werk.

De snelwegpolitie van Mississippi had een oproep gekregen over een ernstig ongeluk. Wat ze ter plaatse aantroffen zal voor de rest van hun leven in hun geheugen gegrift staan.

Katelyn, de jonge bestuurster, had de schoolbus die voor haar reed niet opgemerkt. Ze botste frontaal op de achterkant van de bus zonder te remmen. Met volle snelheid dus.

Er zaten meer dan 12 leerlingen op die bus. Maar gelukkig liep geen enkel kind verwondingen op en werden ze naar school gebracht in een andere bus. Voor Katelyn kwam alle hulp echter te laat.

https://www.facebook.com/ChesterCountySheriffsOffice/posts/1900534836662444

Een van de ambulanciers die ter plaatse was nam een foto van het wrak om anderen te waarschuwen.

Katelyn was op slag dood, en toen de politie het wrak doorzocht had ze nog steeds haar gsm in haar handen.

De politie bevestigde dat haar ogen op haar gsm moesten gericht zijn in plaats van op de weg. Daardoor had ze de schoolbus voor haar nooit opgemerkt.

Politie schrijft op Facebook:
*** AANDACHT! ***

De bestuurder van de wagen was 17 jaar oud. Geen remsporen aangetroffen, en ze had haar gsm nog in de hand toen we haar lijk uit het wrak haalden.

Het was de moeder van Katelyn, Shelia, die had gevraagd aan haar dochter om haar zus op te halen van haar werk. Het was tevens het laatste gesprek die de twee zouden hebben.

Toen Katelyn niet opdaagde aan de werkplaats van haar grote zus Courtney, vermoedden ze dat ze wat vertraging had. Maar een half uur later werd haar zus echter ongerust en besloot ze om via Facebook te vragen of iemand haar zus had gezien.

Het is altijd een tragedie wanneer zo’n jonge ziel wordt weggenomen, maar het is nog veel erger als je weet dat dit ongeluk voorkomen kon worden.

Onze gedachten gaan uit naar de hele familie. Niets kan hun dochter terugbrengen, maar ik hoop dat dit een waarschuwing kan zijn voor anderen die ook durven rijden en sms’en.

Deel dit artikel op Facebook zodat meer mensen de gevaren leren kennen van onverantwoord gedrag achter het stuur.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending