Mensen die moeite hebben om uit bed te komen, zijn slimmer dan anderen
Connect with us

Gezondheid

Mensen die moeite hebben om uit bed te komen, zijn slimmer dan anderen

Als je het type bent dat laat naar het werk strompelt na het blijven kijken naar Game of Thrones dan is dit iets voor jou. Het blijkt dat je misschien wel slimmer bent dan de rest van ons.

Ons wordt altijd verteld dat degenen die vroeg naar bed gaan en om 05.00 uur opstaan als tech-tovenaars en miljardairs zullen eindigen. Maar volgens een studie is dit misschien niet het geval.

De studie ‘Waarom nachtmensen intelligenter zijn‘, beweert dat mensen die slapen niet minder succesvol zijn dan wie dan ook. Er staat dat mensen die slapen, intelligenter en creatiever zijn.

De krant zegt ook dat mensen die slapen tot later, een groter gemiddeld inkomen hebben en vaker toegang hebben tot een auto. Ze zullen ook waarschijnlijk langer leven.

De studie zegt:
“356 mensen (29%) werden gedefinieerd als leeuweriken (naar bed vóór 11 uur en hoger vóór 8 uur) en 318 (26%) werden gedefinieerd als uilen (naar bed op of na 23 uur en hoger op of na 8 uur ’s ochtends). Er waren geen aanwijzingen dat leeuweriken rijker waren dan die met andere slaappatronen. In tegendeel, uilen hadden het grootste gemiddelde inkomen en hadden meer kans om toegang te hebben tot een auto.”

Dus daarom, trakteer jezelf op een extra aflevering. We zouden de veelgeprezen Chernobyl aanbevelen, deze werd onlangs de best beoordeelde serie ooit genoemd.

Gezondheid

BREAKING: Eerste geval van de apenpokken in Nederland

Het RIVM meldt vanavond dat in Nederland het eerste geval van een besmetting met de apenpokken is vastgesteld. Het instituut verwacht de komende tijd meer besmettingen.

Eerder op de dag liet het RIVM al weten dat er enkele verdachte gevallen van apenpokken waren. De monsters werden onderzocht in een labo en nu is de uitslag er.

Een woordvoerder van het instituut legt uit dat het virus zich anders beweegt dan normaal. “Eerder bleef zo’n ziekte beperkt tot bijvoorbeeld een persoon en zijn gezin, maar nu is er ook transmissie naar anderen.”

Het apenpokkenvirus komt uit Midden- en Centraal-Afrika. Toch duikt het af en toe op in andere landen, voornamelijk bij mensen die naar de regio afreisden. Nu lijkt de situatie anders.

De uitbraak neemt opvallende proporties aan. Er zijn ondertussen besmettingen vastgesteld in tal van Europese landen zoals België, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk, alsook in Canada en de VS.

 

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Coop geeft toe: vegetarische schnitzels zijn eigenlijk varkensschnitzels

Supermarkt Coop geeft toe dat er door een fout per abuis varkensschnitzels zijn verkocht in plaats van plantaardige schnitzels.

Door een vergissing bij een leverancier belandden er 220 varkensschnitzels in de verpakking van vegetarische schnitzels. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakt melding van de vergissing.

Het betreft de Coop Schnitzel XXL Plantaardig 500 gram, met houdbaarheidsdata 15 en 16 januari 2022. De supermarkt verkocht daadwerkelijk zo’n 60 verpakkingen. Coop benadrukt dat de producten dus helemaal niet vegetarisch zijn.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Net binnen: Weer een nieuwe gevaarlijke coronavariant gevonden, dit keer in Europa

Er is weer een nieuwe coronavariant gevonden en dit keer op Cyprus. Onderzoekers zeggen dat het gaat om een mix tussen de Deltavariant en de Omikronvariant. De mogelijke nieuwe naam van deze variant wordt de ‘deltacronvariant’.

Deskundigen hebben echter gezegd dat het op dit moment niet iets is om je zorgen over te maken, aldus een bericht in de media.

“Er zijn momenteel omicron en delta co-infecties en we vonden deze variant die een combinatie is van deze twee,” zei Kostrikis in een interview met Sigma TV vrijdag.

“De ontdekking wordt de “deltacorn” variant genoemd vanwege de identificatie van omicron-achtige genetische handtekeningen binnen de delta genomen”, voegde hij eraan toe.

In totaal werden 10 van de mutaties van Omicron gevonden in de 25 monsters die in Cyprus werden genomen. 11 van de monsters waren afkomstig van mensen die als gevolg van het virus in het ziekenhuis waren opgenomen, terwijl 14 afkomstig waren van de algemene bevolking, meldde Jerusalem Post onder verwijzing naar Cyprus Mail.

Dr. Kostrikis zei dat de frequentie van de mutatie bij ziekenhuispatiënten hoger was en zou kunnen wijzen op een correlatie tussen de nieuwe variant en ziekenhuisopnames.

“We zullen in de toekomst zien of deze stam pathologischer of besmettelijker is en of ze de overhand zal krijgen”, zei hij.

Maar zijn persoonlijke mening is dat deze stam ook zal worden verdrongen door de zeer besmettelijke omicron variant.

“De nieuwe Covid-19-variant was op dit moment niet iets om ons zorgen over te maken”, zei de Cypriotische minister van Volksgezondheid Michalis Hadjipandelas op zaterdag.

De minister liet ook zien dat hij trots is op de ontdekking van de nieuwe variant.

Doorgaan met lezen

Trending