Mensen die te laat komen zijn de meest succesvolle mensen in het leven
Connect with us

Nieuws

Mensen die te laat komen zijn de meest succesvolle mensen in het leven

Wanneer iemand de volgende keer tegen je tekeer gaat omdat je te laat bent, refereer ze dan aan dit artikel. Het is allemaal wetenschappelijk bewezen.


Iedereen kent wel een vriend of college die altijd te laat komt. Ze denken dat ze het recht hebben om te laat te komen, want zo zijn ze nu eenmaal. Voor sommigen is dit time management aangeboren, terwijl anderen nooit de kunst van het plannen leren.

Wanneer je altijd op tijd bent, zullen deze mensen je blijven irriteren. Voor veel mensen is stiptheid heel belangrijk, zeker in het bedrijfsleven. Verschillende culturen hebben natuurlijk verschillende ideeën van tijd, maar vooral in de Westerse wereld wordt te laat komen gezien als onprofessioneel en onbeschoft.

We zouden eigenlijk moeten stoppen met het afbranden van mensen die te laat komen. Het wil zeker niet zeggen dat ze lui zijn, het zou zelfs kunnen dat ze veel aan hun hoofd hebben. Door al dat multitasking verliezen ze zelfs alle besef van tijd.

Sommige onderzoekers trekken het nut van multitasking in twijfel, maar het blijkt dat voornamelijk succesvolle mensen de neiging hebben om meerdere dingen tegelijk te doen.


Merk je dat je continu achterloopt op schema, dan kan dat zijn omdat je een optimist bent. Als een optimist heb je vaak de neiging om te denken dat je meer tijd hebt dan je daadwerkelijk hebt. Dit klinkt best logisch toch?

Deze manier van positief denken is dan ook het karaktertrekje dat je succesvol maakt. Maar er is meer… optimisme zorgt er ook voor dat je langer leeft. Door positief door het leven te gaan, zal je hart je dankbaar zijn dat je niet zoveel stress hebt.

Onderzoekers verdeelden in de jaren 50 mensen in twee groepen: type A en type B. De eerste was erg competitief en ongeduldig, de tweede heel relaxed en creatief. Wanneer je vaak te laar bent, zul je dus tot de tweede categorie behoren.

Het onderzoek wees uit dat de twee verschillende types een volledig andere perceptie van tijd hebben. Na een minuut moesten participanten gissen hoeveel tijd er voorbij was. Mensen die omschreven waren als type A gokten gemiddeld 58 seconden, waar type B-mensen dachten dat ze gemiddeld al zo’n 77 seconden aan het onderzoek meededen.

Het is dus niet altijd jouw schuld als je te laat bent, je bekijkt gewoon de hele wereld anders dan je zeurende vrienden.
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending