Mensen die vroeg kerstversieringen ophangen zijn gelukkiger en leven langer, zegt expert
Connect with us

Lifestyle

Mensen die vroeg kerstversieringen ophangen zijn gelukkiger en leven langer, zegt expert

Kerstdecoraties hebben een heel speciale plaats in mijn huis en hart. Maar ik zet ze niet op tot de 12e dag voor Kerstmis, soms later. Mijn vrouw zou het geweldig vinden als ze al eerder worden opgezet.

Misschien is het tijd om deze gewoonte te veranderen en ze in november op te zetten. Het blijkt dat mensen die vroeg kerstversieringen ophangen gelukkiger, gezonder en vriendelijker zijn.

Een studie gepubliceerd door het Journal of Environmental Psychology toont dat kerstversiering invloed kan hebben op je mentale en sociale welzijn.

Steve McKeown, psychoanalyticus en eigenaar van de McKeown-kliniek, zei dat veel mensen deze feestdecoraties associëren met hun kindertijd, volgens UNILAD.

“In een wereld vol stress en angst houden mensen ervan om dingen te associëren die hen gelukkig maken en kerstdecoraties roepen die sterke gevoelens van hun jeugd op,” zei McKeown.

Volgens psychotherapeute Amy Morin maakt het nostalgische gevoel ons beter in het begrijpen van onszelf.

“Het kan een bitterzoet gevoel zijn. Misschien dienen de feestdagen als herinnering aan wanneer een geliefde nog leefde. Of misschien laat een kerstboom ons herinneren aan hoe het leven was toen ze nog in de kerstman geloofden. Voor mensen die een geliefde hebben verloren, kunnen de feestdagen dienen als herinnering aan de gelukkige tijden die ze in het verleden met die persoon hadden. Vroeg decoreren kan hen helpen zich meer verbonden te voelen met dat individu, “vertelde Morin aan Unilad.

Vriendelijk teken
Als het gaat om je sociale leven, is het een goed idee om vroeg kerstversieringen op te hangen, want het is een teken dat je vriendelijker bent en beschikbaar voor je buren.

Als onderdeel van de studie van het tijdschrift werden de deelnemers huizen met kerstversiering getoond en die zonder. Degenen die kerstversiering hadden, werden als meer “vriendelijk en samenhangend” beschouwd.

Kerstversieringen vullen je met een gevoel van nostalgie, het lijkt hetzelfde te gelden voor anderen in jouw buurt.

Kunnen kerstversieringen de dokter helpen weg te blijven? Ja misschien. Wanneer je je gelukkig voelt, laat je lichaam “gelukkige hormonen” zoals endorfine, dopamine en serotonine in je hersenen vrij. Deze hormonen zijn natuurlijke analgetica, verbeteren je geheugen- en energieniveau, verminderen depressie en stimuleren je immuunsysteem.

Tag iemand die van kerstversiering houdt!
[fblike]

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen

Trending