Mensen vinden uniek spits metalen voorwerp in kringloopwinkel en vragen jou hulp om te weten wat het is
Connect with us

Nieuws

Mensen vinden uniek spits metalen voorwerp in kringloopwinkel en vragen jou hulp om te weten wat het is

Soms kom je een foto tegen waarbij je je afvraagt wat het eigenlijk is. Dit is zo’n object dat mensen in verwarring achterliet totdat iemand eindelijk ontdekte wat het was, en toen viel alles op zijn plaats!


Blijf lezen om meer te ontdekken over dit mysterieuze object dat mensen verbaasde!

Als je in een kringloopwinkel een onbekend voorwerp tegenkomt, kun je soms verrassende schatten ontdekken. Maar wat het ook is, het is belangrijk om te achterhalen wat het kan zijn.

In Maryland trok een kringloopwinkel de aandacht met een bijzonder voorwerp met metalen pinnen, dat zowel klanten als personeel intrigeerde. Ondanks het prijskaartje had niemand in de winkel enig idee wat het voorwerp precies was.


Niemand in de winkel kon het raadsel oplossen, maar gelukkig kwamen mensen op internet te hulp. Met name gebruikers van Reddit wisten het mysterie op te lossen. Het voorwerp bleek een braadstuk- of hamhouder te zijn die bedoeld was om op een snijplank te worden bevestigd, maar helaas ontbrak deze.

Zonder de snijplank was het moeilijk te achterhalen waar het voorwerp voor diende. Het ontwerp met de metalen pinnen, bedoeld om iets op zijn plaats te houden, was zeer intrigerend. Zonder de snijplank konden de mensen in de kringloopwinkel niet bepalen waar het voorwerp precies voor bedoeld was.

Dit voorwerp was eigenlijk een fascinerend antiek kookgerei dat laat zien hoe keukengereedschappen door de tijd heen zijn geëvolueerd en welke voorwerpen vroeger gangbaar waren in keukens.

Braad- en hamhouders zoals deze werden vroeger ontworpen voor praktisch gebruik, vooral toen grote stukken vlees het middelpunt vormden van de maaltijd. De metalen pinnen hielpen het vlees op zijn plaats te houden op de snijplank en vergemakkelijkten het snijden aan tafel.

Dit exemplaar zag er ook nog eens geweldig uit, wat de hele eetervaring ten goede kwam. De ontbrekende snijplank, waarschijnlijk gemaakt van hout, zou dit voorwerp compleet hebben gemaakt en ervoor hebben gezorgd dat het nog steeds functioneel was.

Wist je wat dit voorwerp was door er alleen naar te kijken? Laat het ons weten in de reacties en deel het met anderen om te zien wat zij denken dat het is!


BNers

Echtgenoot van Wieteke van Dort plotseling overleden

Twee maanden geleden werd bekend dat actrice Wieteke van Dort ongeneeslijk ziek is. Vanavond is naar buiten gebracht dat haar man Theo Moody (86) is overleden. Wieteke is te zwak om naar de crematie te gaan…

Vrede met de dood

In mei dit jaar kreeg Van Dort te horen dat ze kanker heeft. Volgens haar secretaresse waren haar man en de kinderen er voortdurend voor haar.
Maar deze week is haar man Theo, die vijf jaar ouder was, plotseling overleden. Hij had last van zijn darmen en besloot dat hij daaraan niet meer geholpen wilde worden. Hij heeft er zelf voor gekozen om te sterven, zo laat Alexander Moody, de jongste zoon weten aan De Telegraaf.
”Hij had vrede met zijn dood hoewel ze het heel moeilijk vond, heeft Wieteke dat nu ook.” Alexander geeft aan dat er nog gesprekken zijn gevoerd met de familie.
”We vonden het niet gemakkelijk om hem te laten gaan, maar we hadden begrip voor zijn beslissing zich niet meer te laten behandelen. Het is goed zo. Mijn vader was op. Zijn overlijden zal voor hem als een bevrijding hebben gevoeld.”
”Ook omdat hij leefde met de angst dat mijn moeder hem op een dag voor zou gaan”, zo besluit Alexander in De Telegraaf.

Te zwak voor crematie

Volgens Alexander zag zijn vader een leven zonder Wieteke niet zitten. ”Dat heeft hij de afgelopen tijd vaker gezegd.”
Afgelopen maandag is Theo Moody tegen een uur of zeven vredig ingeslapen, in het bijzijn van Wieteke en de kinderen.
Theo Moody en Wieteke waren in totaal 54 jaar getrouwd. Volgens haar zoon houdt zijn moeder zich kranig en dapper.
Alsof dit niet hartverscheurend genoeg is, is Wieteke te zwak om volgende week naar de crematie van haar man te kunnen gaan.
Wij wensen Wieteke en de overige nabestaanden veel sterkte en kracht toe. Steun haar met een hartje en een lieve reactie.
Doorgaan met lezen

Nieuws

Kletsnat horrorweekend voor de boeg: dit staat ons allemaal te wachten

De zomer laat dit jaar aardig lang op zich wachten, en ook aankomend weekend wordt weer dramatisch als we de voorspellingen van de weerstations mogen geloven. Vandaag wordt het waardeloos, maar morgen en overmorgen wordt het nog bedroevender.

Weer vandaag

Weeronline geeft aan dat het deze ochtend flink regent, waarbij het in Limburg zeiknat is. Op het moment van schrijven zijn daar al flinke hoeveelheden hemelwater gevallen. Het kan zometeen ook nog gaan onweren, zo laat de weerdienst weten.
Vanmiddag trekt het regengebied naar het oosten, waarbij de temperatuur uitkomt op slechts 14 graden. Ook wanneer het droog is, komt het kwik niet boven de 17 graden uit. Huilen, want in deze tijd van het jaar zou het tussen de 20 en 24 graden moeten zijn.

Weer morgen

Het weekend belooft al niet veel beterschap. De weerdienst laat weten dat we niet hoeven te rekenen op veel zonuren. In plaats daarvan wordt het bewolkt en gaat het regenen.
De wind trekt in de loop van de ochtend behoorlijk aan. Plaatselijk is het nog te overzien, maar aan de kust kan je rekenen op windkracht 5 of 6.
In het noordelijk kustgebied wordt het morgen afzien. De ‘harde tot krachtige’ westen- tot zuidwestenwind laat zich flink gelden. De temperaturen komen niet hoger uit dan 20 graden.


Weer zondag

Overmorgen (zondag) moet je echt naar het zuiden als je van plan bent om er opuit te trekken. Alleen daar zal het droogblijven.
Met 22 tot 24 graden krijgen we daar al iets meer van de zomer te zien. In het noorden kun je maar beter een bakje Chocomel zetten en de spelletjes tevoorschijn halen. Daar wordt de ochtend gekenmerkt door buien. In de loop van de middag wordt het daar wel droog.Doorgaan met lezen

BNers

Gordon zit vast in Dubai: ‘Aangifte tegen hem gedaan en zijn paspoort is ook afgepakt!’

Gordon heeft een aantal jaar geleden besloten dat hij liever in Dubai woont met gelijkgestemden. Daarmee bedoelen we ‘met andere mensen die ook graag willen laten zien dat ze veel geld hebben’. Zoals je misschien wel weet loop Goor graag te pochen met zijn designerkleding, brilletjes en tasjes. Iets wat in Nederland niet altijd even goed gewaardeerd wordt, in Dubai is het echter het gemiddelde beeld van de mensen daar. Goor heeft ooit Amsterdam ingeruild voor het Gooi maar ook dat bleek niet anoniem en luxe genoeg te zijn.

In de podcast Borrelpraat met Thijs Boermans en Niels Oosthoek vertelt Goor over zijn overstap naar Dubai: “Het was best een flinke beslissing, want ik ben toch een Amsterdammer en heb jarenlang in het Gooi gewoond. Dat was op zich al een opgave. Maar het was er wel veilig. In het begin dacht ik: dit is het paradijs. Ik werd nergens herkend. De anonimiteit was heerlijk.”

Paspoort van Gordon afgepakt

Echter vertelt Goor dat het leven in Dubai niet zo vrij is als in Nederland: “Ik was ook een beetje gestresst van alle negatieve media-aandacht en het heeft ook heel veel voordelen, maar dan word je geconfronteerd met de cultuur en de regels die er gelden, want je hebt geen idee. Een middelvinger opsteken in public? Dan ga je de gevangenis in.”


Goor heeft de strenge regels van het land zelf ervaren: “Ik heb wel een keer f*ck you gezegd tegen een vrouw, die is naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan, waardoor ik een travel ban heb gekregen van vijf maanden. Oftewel: mijn paspoort werd ingenomen. Ik heb 150.000 dirham schadevergoeding moeten betalen. Dat is 50.000 euro. En dat heeft er wel ingehakt voor mij, want als jij in een land vastzit waar je niet meer uit kan, dat is echt een pressiemiddel. Dan kun je net zo goed een gevangenisstraf hebben. Dit was twee jaar geleden, in mijn eerste jaar. Als je f*ck you zegt… Oké, het was niet chic, maar ze verdiende het op dat moment, want het was echt een kutstreek wat ze bij me uithaalde. Als je daar dan zo’n straf voor krijgt of tien keer op het politiebureau voor moet komen. Ja… dat vind ik echt van de gekke.”

Toch wil Gordon in Dubai blijven!

Tóch blijft Goor in Dubai wonen. Soms. Goor: “Ik ga niet weg, hè, uit Dubai, want het heeft ook voordelen, alleen ik ga niet meer permanent daar wonen. We wonen daar met 4 miljoen expats. Van hen zijn er zeker 1 miljoen homoseksueel, maar dat zegt niet iedereen en dat lees je ook nergens. Ze gedogen het, laat ik het zo zeggen. Ik heb zelfs op een gayfeest gestaan op het strand in Dubai met rainbow flags en weet ik veel wat. Het is verboden, maar je gaat er niet de gevangenis voor in.”

Goor heeft zelfs een politiecommissaris uit Dubai gehad: “Ja, ik heb nog nooit zoveel l*ll*n gezien in m’n hele leven, echt niet normaal. Ze zijn bijna allemaal ervoor in, echt. Mijn eerste date was met een politiecommissaris, ik zweer het je. Ik zie zijn uniform nog liggen in de hoek. Ik kon duidelijk merken dat hij eerder op een kameel had gezeten. Hahaha.” De podcast:


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending