Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken
Connect with us

Nieuws

Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken

De tijden zijn veranderd, passieve vrouwenhaat en racisme worden niet langer getolereerd. Het is belangrijk om de nieuwe “politiek correcte” standaard in de huidige samenleving te volgen. Meestal een goede zaak.

Natuurlijk wegen de voordelen op tegen de negatieve kant van moeten nadenken voordat je spreekt. De strijd voor gendergelijkheid gaat een tijdje duren en iedereen moet het omarmen.

Er zijn echter altijd mensen die dingen gewoon te laten gaan, waardoor de hele beweging er gek uitziet en deze delicate tijden gewoon uitbuiten om dingen aan te vallen die ze niet leuk vinden.

Onlangs is bijvoorbeeld een kerstgerelateerd voorstel online opgedoken, naast de gebruikelijke controverse.


Het gaat over het veranderen van het geslacht van de kerstman – met name de Britse naam “Kerstman” in “Persoon Kerstmis”.


Dus de persoon die onze kerstcadeaus op 24 december brengt, wordt sekseneutraal, wat sommige mensen belangrijk vinden.

Unilad schreef eerst over deze populaire beweging die nog steeds steun krijgt en sites zoals news.com.au volgden direct daarna. Al met al heeft het ‘voorstel’ tot veel debatten geleid – hoewel het nergens heen lijkt te gaan, omdat mensen het nauwelijks serieus nemen.

Het is niet verwonderlijk dat dit onderwerp zo controversieel is geworden. Vooral op sociale media waar het sinds 2017 heen en weer is besproken. Dat gezegd hebbende, beweren sommigen dat er goede punten schuilgaan achter het idee.

De reden is natuurlijk om het meer genderneutraal te maken. Dat zou dus betekenen dat we in Nederland de naam zouden moeten veranderen in ‘Kerstpersoon’ in plaats van Kerstman. Goed idee of totale onzin? Laat het ons weten in de reacties!

(Bron: The Laugh Club)


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending