Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken
Connect with us

Lifestyle

Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken

De tijden zijn veranderd, passieve vrouwenhaat en racisme worden niet langer getolereerd. Het is belangrijk om de nieuwe “politiek correcte” standaard in de huidige samenleving te volgen. Meestal een goede zaak.

Natuurlijk wegen de voordelen op tegen de negatieve kant van moeten nadenken voordat je spreekt. De strijd voor gendergelijkheid gaat een tijdje duren en iedereen moet het omarmen.

Er zijn echter altijd mensen die dingen gewoon te laten gaan, waardoor de hele beweging er gek uitziet en deze delicate tijden gewoon uitbuiten om dingen aan te vallen die ze niet leuk vinden.

Onlangs is bijvoorbeeld een kerstgerelateerd voorstel online opgedoken, naast de gebruikelijke controverse.

Het gaat over het veranderen van het geslacht van de kerstman – met name de Britse naam “Kerstman” in “Persoon Kerstmis”.

Dus de persoon die onze kerstcadeaus op 24 december brengt, wordt sekseneutraal, wat sommige mensen belangrijk vinden.

Unilad schreef eerst over deze populaire beweging die nog steeds steun krijgt en sites zoals news.com.au volgden direct daarna. Al met al heeft het ‘voorstel’ tot veel debatten geleid – hoewel het nergens heen lijkt te gaan, omdat mensen het nauwelijks serieus nemen.

Het is niet verwonderlijk dat dit onderwerp zo controversieel is geworden. Vooral op sociale media waar het sinds 2017 heen en weer is besproken. Dat gezegd hebbende, beweren sommigen dat er goede punten schuilgaan achter het idee.

De reden is natuurlijk om het meer genderneutraal te maken. Dat zou dus betekenen dat we in Nederland de naam zouden moeten veranderen in ‘Kerstpersoon’ in plaats van Kerstman. Goed idee of totale onzin? Laat het ons weten in de reacties!

(Bron: The Laugh Club)

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending