Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken
Connect with us

Lifestyle

Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Begin jij al te gillen als je een wesp ziet? Blijf je verstijfd zitten of ga je om je heen slaan? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want de komende periode zit er een flinke wespenplaag aan te komen. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen, maar we kunnen wel tips geven om de kans zo klein mogelijk te maken dat je gestoken wordt. In augustus zullen er namelijk veel meer wespen zijn dan vorige jaren. Zo houd je wespen op afstand!

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar raak niet in paniek!

Rustig blijven
Ja, we weten dat je niet gestoken wil worden. Je raakt in paniek, springt uit je stoel en rent weg. Of misschien ga je uit paniek wel om je heen slaan. Doe dit juist niet! Blijf gewoon rustig zitten en beweeg je niet. De wesp zal je niet zomaar steken, alleen als hij klem komt te zitten. Een wesp steekt vooral als hij in paniek is, dus als jij in paniek bent is de kans juist groter dat je gestoken wordt. Dus, doe de volgende keer als je een wesp ziet alsof je een levend standbeeld bent en wacht tot hij weg is.

Zoet
Je kunt er waarschijnlijk niet omheen, want wespen komen op iedere kans op zoetigheid af. Dus, tenzij je van plan was de hele zomer binnen te zitten, zul je er wel een paar tegenkomen. Om de kans te verkleinen dat ze jou moeten hebben, kun je een aantal dingen doen. Draag zo weinig mogelijk deodorant en parfum (kies voor een geurloze deodorant, bijvoorbeeld). Wespen komen af op zoete geuren, dus je wil niet dat ze jou als lekker hapje zien.

Bloempje
Andere manieren om wespen op afstand te houden zijn door felle kleding links te laten liggen. In felle kleuren geel, paars, rood en blauw zie je er uit als een prachtig gekleurd bloemenveld en dus een perfect, zoet hapje voor de wesp. Wit, groen en lichtbruin vinden ze niet aantrekkelijk, dus deze neutrale kleuren zijn beter.

Eten
Als je buiten eet of drinkt, dek dan je eten en drinken af als je het niet gebruikt. Wespen zijn op zoek naar (zoet) eten en willen dus best even van jouw bordje mee smikkelen. Door alles af te dekken komen ze er minder gauw op af. Ook komen ze op eiwitrijk voedsel, dus vlees- en vissoorten zijn ook een aantrekkelijke bron.

We hebben ook een aantal (natuurlijke) trucjes waarmee je wespen op afstand kunt houden op rij gezet. Lees deze op de volgende pagina.

Pagina's: 1 2

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending