Militair en zijn dierbare hond ontmoeten elkaar weer na 2 jaar gescheiden te zijn.
Connect with us

Nieuws

Militair en zijn dierbare hond ontmoeten elkaar weer na 2 jaar gescheiden te zijn.

Zoveel militairen gebruiken honden om hen te begeleiden terwijl ze op missie gaan, in oorlogsgebieden enzoverder. Om hen te beschermen. Het is dan ook geen verrassing dat deze soldaten een enorm hechte band met hun hond opbouwen.

Veel van deze honden speuren naar explosieven, aan de frontlinies van oorlogen wereldwijd. Om het pad veilig te maken voor de soldaten.

Toen sergeant Jason Bos met pensioen mocht in 2012 werd hij gescheiden van zijn legerhond Cila, die moest blijven. Hij was er het hart van in.

Maar toen vernam hij dat zijn dierbare hond ook op pensioen mocht, en vastberaden wilde hij zijn hond terugkrijgen. Met de hulp van enkele speciale vrienden werd een reünie georganiseerd.

Sergeant Bos spendeerde vijf jaar in Irak met hond Cila aan zijn zijde. Samen hadden ze meer dan 100 missies doorstaan, waaronder werken met de geheime diensten en het ontmantelen van bermbommen. Jammer genoeg werd sergeant Bos gescheiden van zijn liefste makker, een labrador. De soldaat had verwondingen opgelopen aan de rug en werd op pensioen gestuurd.


Twee jaar later miste hij zijn hond nog steeds enorm. Maar toen vernam hij goed nieuws, namelijk dat zijn hond Cila ook op pensioen mocht, en naar geadopteerd mocht worden.

Hangen in de zetel
Met de hulp van de American Humane Association en Mission K9 Rescue, werd Cila helemaal van de legerbasis in Duitsland naar Chicago gevlogen voor de langverwachte reünie met sergeant Bos.

In een zeer emotioneel weerzien wordt Cila gek wanneer ze sergeant Bos zijn stem hoort. Haar geluk kon niet op. Sergeant Bos zei dat Cila haar hele leven lang mag hangen in zijn zetel, bij hem thuis in Michigan.

Bekijk hun ongelofelijke reünie in de video hieronder en haal alvast je zakdoekjes boven.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending