Miljoenen mensen lachen om de reactie van de hond als hij een man de rolstoel in moet helpen.
Connect with us

Nieuws

Miljoenen mensen lachen om de reactie van de hond als hij een man de rolstoel in moet helpen.

Voor veel mensen zijn hulphonden de sleutel tot een goed-functionerend dagelijks leven. Hulphonden kunnen helpen bij taken zoals het openen van deuren, oprapen van gevallen objecten, dingen uit kasten pakken, de rolstoel trekken of duwen en zelfs het aan-en-uitzetten van lampen.

Sommige hulphonden zijn ook getraind om bepaalde aanvallen aan te voelen voordat ze plaatsvinden, zodat ze hun baasje kunnen alarmeren. Een Epilepsie-hulphond kan in staat zijn een aanval van tevoren te signaleren en zijn baas te waarschuwen

Het is daarom logischerwijze belangrijk dat hulphonden adequate training en toetsing ondergaan. Het kunnen namelijk ook levensbedreigende situaties zijn waarin de hond moet helpen. Niet alle honden zijn geschikt als hulphond en je moet natuurlijk als van pup af aan beginnen met trainen.

Het ‘Double H Canine Training Academy’ specialiseert in het trainen van hulphonden. Alhoewel ze volgens Goodfullness claimen dat virtueel elke hond een hulphond kan worden, moesten ze toch de handdoek in de ring gooien toen ze de herder Ryker gingen trainen.

Zoals je in de onderstaande video kan zien, verliep de training niet volgens plan, toen de liefdevolle , nieuwsgierige en vooral speelse Ryker aan de beurt was.

We zullen niet te veel verklappen over de video, maar we kunnen je wel vertellen dat we moeite hadden om niet te lachen op het moment dat we de video zagen.

Het lijkt er ook op dat we niet de enige zijn die verliefd zijn geworden op Ryker’s gefaalde maar O zo charmerende training. De video is namelijk op het moment van schrijven meer dan tien miljoen keer bekeken!

De herder zal waarschijnlijk nooit een hulphond worden, maar we twijfelen er niet aan dat hij voor veel vreugde zal zorgen bij het gezin waar hij uiteindelijk terecht zal komen.

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een leuke video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

https://www.facebook.com/doublehcanine/videos/276602006381882/

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending