Mix kokosmelk, kurkuma en zwarte peper – je lichaam zal voor altijd dankbaar zijn
Connect with us

Nieuws

Mix kokosmelk, kurkuma en zwarte peper – je lichaam zal voor altijd dankbaar zijn

Als ik me ziek voel, maar niet zo ziek genoeg om naar de dokter te gaan, pak ik meestal een vrij verkrijgbaar geneesmiddel bij de apotheek. Maar onlangs herinnerde ik me alle huismiddeltjes die mijn moeder voor mij maakte. Dus in plaats van een stel pillen te nemen, heb ik alle brouwsels opnieuw bekeken die mijn moeder voor mij maakte.

Elke vijf minuten een theelepel gember als mijn maag pijn doet, honingwater met citroen als ik hoest of keelpijn heb …

Er is niet altijd wetenschappelijk bewijs om ze te ondersteunen, maar huismiddeltjes hebben generaties van moeders die bij hen zweren!

Meestal kook ik eten zelf. Mijn lichaam voelt goed, en ik voel me beter wetende dat ik niet veel slechte ingrediënten eet. En de laatste tijd heb ik over eten nagedacht als medicijn. Dus toen ik ziek was, maar niet ernstig ziek, heb ik huismiddeltjes geprobeerd die natuurlijke ingrediënten bevatten, voordat ik naar de apotheek ging om een hoop onnodige chemicaliën in te nemen.

Toen een vriend me vertelde over een brouwsel gemaakt met warme kokosmelk, kurkuma en zwarte peper, wilde ik het meteen proberen.

De drank, die zo goed moet zijn voor bijna alles, wordt ‘gouden melk’ genoemd. Het bevat echter geen melk. Dus zelfs mensen die lactose-intolerant zijn of zuivelproducten proberen te vermijden, kunnen het proberen.

Hier is een lijst met alle voordelen. Nadat je het hebt gelezen, wil je het zeker eens proberen.

1. Helpt de spijsvertering
Curcumine is een antioxidant in kurkuma. Het heeft veel goede eigenschappen en is al meer dan 4.000 jaar vertrouwd voor zijn gezondheidsvoordelen.

Volgens onderzoek kan kurkuma de spijsvertering bevorderen en gas en een opgeblazen gevoel verminderen. Wanneer je koemelk en gember in kokosmelk gebruikt, kan het ook misselijkheid en maagpijn verminderen.

2. Verzacht pijnlijke spieren
Onderzoek toont aan dat kurkuma een ontstekingsremmende werking heeft en de spieren helpt kalmeren. Als je na een training geen warm drankje wilt, kun je ook dit drankje drinken of als basis gebruiken voor smoothies.

3. Bestrijdt verkoudheid en griep
De gember in deze drank verlicht niet alleen misselijkheid maar kalmeert ook keelpijn. Het is ook antimicrobieel, dus het bestrijdt zowel virussen als bacteriën.

4. Helpt afvallen
Verschillende studies bij muizen laten zien dat kurkuma de groei van vetcellen kan verminderen en het metabolisme kan verhogen.

Zwarte peper helpt ook het lichaam om andere voedingsstoffen te absorberen, waaronder vitamine B en C. Studies van zwarte peper laten ook zien dat piperine goed is voor de tanden, maagzweren en vetverbranding.

5. Verlaagt het cholesterolgehalte
In het verleden werd kokosolie niet als gezond beschouwd, maar recentelijk hebben veel deskundigen zich ervoor uitgesproken. Studies tonen aan dat kokosolie goed is voor het verhogen van het goede cholesterolgehalte (HDL) in je lichaam.

Er zijn verschillende gouden melkrecepten, dus kies er een die bij je past en goed smaakt.

Hier is een basisrecept dat ik gebruik. Het vormt een basis die je kunt gebruiken om snel gouden melk te krijgen wanneer je maar wilt.

Wat je nodig hebt:

 • • 1 kop gehakte biologische kurkuma
 • • 1 eetlepel gemalen zwarte peper (of zoveel als je aankan)
 • • 1 kopje water
 • Hoe het te maken:

  Breng het water aan de kook en voeg dan de kurkuma en zwarte peper toe. Laat het een paar minuten sudderen tot het een dikke room of pasta wordt. Opgeslagen in een luchtdichte container in de koelkast, zal de pasta 1-2 weken meegaan.

  Probeer de melk op smaak te brengen met gember, honing, kaneel of kardemom.

  Het smaakt goed koud of in smoothies, maar ik vind het het lekkerst als het warm is. Je kunt het ’s morgens of voor het slapengaan drinken.

  Deel dit artikel alstublieft, zodat meer mensen gouden melk kunnen proberen en de vele gezonde voordelen ervan kunnen ervaren.
  [fblike]

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Nieuwe vader razend op zijn vrouw vanwege ontevredenheid over uiterlijk van de baby

  Wanneer een baby geboren wordt, zijn ouders meestal vol vreugde en dankbaarheid. Ze koesteren hun kleintje en zijn trots vanaf het allereerste moment.

  Maar helaas is dit niet altijd het geval, zoals recentelijk bij een bijzonder geval van ontevredenheid over het uiterlijk van een pasgeboren dochtertje.

  Een vader besloot zijn verhaal en zorgen online te delen, in de hoop advies en meningen van anderen te ontvangen.

  Zijn vrouw, met wie hij al een zoon had, was onlangs bevallen van hun dochter. Het probleem ontstond doordat de jongen voornamelijk de kenmerken van zijn vrouw had geërfd, terwijl hun dochter meer op de vader leek.

  Het meisje had een hoge haarlijn, dunne lippen en een ietwat grotere neus, net als haar vader.

  Gedurende de afgelopen 21 dagen sinds de geboorte van hun dochter, heeft de moeder voortdurend haar teleurstelling geuit over het uiterlijk van de baby.

  Ze sprak zelfs tegen hun pasgeboren dochtertje en wenste dat ze meer genen van haar kant had, aangezien de vrouwen in hun familie allemaal knap en bijna tijdloos zijn, in tegenstelling tot de vader.

  Ze benadrukte dat haar broer prachtige volle lippen heeft, terwijl de dochter “potlood” lippen heeft.

  Deze situatie leidde tot onenigheid tussen de ouders en de vader was het op een gegeven moment zat.

  Hij kreeg ruzie met zijn vrouw over haar ontevredenheid en de manier waarop ze hun pasgeboren dochtertje benaderde.

  Het is een uitdagende en emotionele tijd voor beide ouders, maar het is belangrijk om liefde en acceptatie te tonen voor hun kind, ongeacht uiterlijke kenmerken.

  Deze situatie roept vragen op over de invloed van schoonheidsnormen en verwachtingen binnen onze samenleving.

  Het is essentieel om te begrijpen dat het uiterlijk van een baby niet van invloed mag zijn op de liefde en waardering die ouders voor hun kind voelen.

  Het is belangrijk om te streven naar een positieve en gezonde omgeving waarin kinderen zich geliefd en geaccepteerd voelen, ongeacht hun uiterlijk.

  Als ouders is het van groot belang om te beseffen dat schoonheid divers is en dat de waarde van een individu niet afhangt van uiterlijke kenmerken.

  Het is onze verantwoordelijkheid om kinderen te koesteren, hun zelfvertrouwen te stimuleren en hen te laten groeien in gelukkige en gezonde individuen.

  Het is onze hoop dat deze ouders, te midden van hun onenigheid, een weg vinden om liefde en begrip te tonen voor elkaar en vooral voor hun pasgeboren dochtertje.

  Elke baby verdient een liefdevolle en accepterende omgeving waarin ze kunnen opgroeien en hun eigen unieke schoonheid kunnen ontdekken.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Moeder uit openlijk spijt over haar vier kinderen: ‘Ik betreur het moederschap’

  Pauline, een 49-jarige moeder van vier kinderen, heeft openlijk haar spijt geuit over het moederschap.

  Hoewel ze van haar kinderen houdt en ze met liefde heeft opgevoed, geeft ze toe dat ze ze liever niet had gehad.

  In een interview met Linda.nl deelde Pauline haar gevoelens. Ze wilde graag anoniem blijven vanwege de mogelijke impact op haar kinderen.

  Pauline legt uit dat haar omgeving een grote rol heeft gespeeld in haar beslissing om kinderen te krijgen.

  Ze zag het ouderschap bijna als een verplichting voor volwassenen en voelde de druk toen haar vrienden een voor een zwanger werden.

  Hoewel Pauline haar kinderen met liefde heeft grootgebracht, erkent ze dat het moederschap niet aan haar verwachtingen heeft voldaan.

  Ze klaagt over de constante h*rrie en rommel die gepaard gaan met het hebben van kinderen. Ze voelt zich niet de typische moedergans die altijd klaarstaat voor haar kinderen.

  Ook bekent ze dat ze nooit in brabbeltaal met hen heeft gecommuniceerd.

  Na haar scheiding van haar echtgenoot zijn alle kinderen bij hem gaan wonen, behalve haar 15-jarige dochter, die bij Pauline verblijft.

  Hoewel ze geen r*zie hebben, hebben ze een meer vriendschappelijke band en spreken ze elkaar niet dagelijks.

  Pauline geeft toe dat ze na een paar uur met haar kinderen doorgebracht te hebben, volledig uitgeput is vanwege de energie die het van haar vraagt.

  Hoewel Pauline haar spijt over het moederschap uit, benadrukt ze dat haar gevoelens persoonlijk zijn en niet voor alle ouders gelden.

  Het is belangrijk om te erkennen dat elke ouder zijn of haar eigen ervaringen heeft en dat het moederschap voor sommigen een uitdaging kan zijn.

  Het delen van haar gevoelens heeft de aandacht getrokken, maar het is van cruciaal belang om te begrijpen dat dit slechts één perspectief is en dat veel ouders met liefde en vreugde hun kinderen grootbrengen.

  Het ouderschap is een complexe en persoonlijke reis, en het is belangrijk om elkaars ervaringen te respecteren en te ondersteunen, ongeacht de verschillende gevoelens die ouders kunnen hebben.

  Pauline’s eerlijke uitspraken over haar spijt van het moederschap hebben tot uiteenlopende reacties geleid.

  Sommige mensen begrijpen haar gevoelens en prijzen haar moed om haar gedachten te delen. Anderen zijn gesch0kt en veroordelen haar openlijk voor haar opmerkingen.

  Het is belangrijk om te benadrukken dat het ouderschap geen universele ervaring is en dat niet iedereen dezelfde gevoelens heeft.

  Elk individu heeft zijn of haar eigen reis en uitdagingen als ouder. Het is niet aan ons om te oordelen over de gevoelens van anderen, maar eerder om empathie en begrip te tonen.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Onvoorstelbaar: Mia Nicolai neemt zeer heftig besluit waar niemand op had gerekend

  Na de teleurstellende uitschakeling op het Songfestival heeft Mia Nicolai besloten zich te richten op haar solocarrière.

  Ze kondigt haar eerste headliner-show aan en hoopt dat mensen het Songfestival achter zich kunnen laten.

  Leerzame ervaring
  Op Instagram reflecteert Mia op haar prestatie en noemt het de meest leerzame periode van haar carrière tot nu toe, met zowel positieve als negatieve aspecten.

  Ze beschrijft zichzelf als een echte vechter en benadrukt dat ze niet bij de pakken neerzit, maar blijft werken aan haar andere dromen. Mia benadrukt dat haar verhaal nog niet af is en dat successen en tegenslagen deel uitmaken van haar groei.

  Ambitie voor een nieuwe kans
  Hoewel Mia haar teleurstelling erkent, maakt ze Nederland ook ongerust door haar ambitie om opnieuw deel te nemen aan het Songfestival.

  Ze geeft aan dat dit zonder haar ‘partner in crime’ Dion Cooper zal zijn, maar laat de mogelijkheid open voor een terugkeer. Mia en Dion hebben een sterke vriendschap opgebouwd, waarbij ze elkaar steunen.

  Ze heeft veel geleerd van haar ervaring en hoewel ze gehoopt had op een finaleplaats, blijft de hoop op een toekomstige kans levend.

  Gemengde reacties
  Het besluit van Mia om zich in de toekomst weer kandidaat te stellen voor het Songfestival wordt op sociale media niet door iedereen positief ontvangen. De meningen zijn verdeeld over haar ambitie en de vraag of ze een nieuwe kans verdient.

  Mia Nicolai reageert op de gemengde reacties en discussie rondom haar voornemen om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het Songfestival.

  Ze begrijpt dat niet iedereen het eens is met haar besluit, maar benadrukt dat ze vastberaden is om haar dromen na te jagen.

  In een interview met een bekend muziektijdschrift legt Mia uit dat het Songfestival voor haar een unieke kans is om haar muziek aan een groot publiek te presenteren.

  Ondanks de tegenslag van het vorige optreden, voelt ze nog steeds een sterke drang om haar talent en passie op het podium te delen.

  Mia erkent dat er kritiek en twijfels zijn, maar ze laat zich hierdoor niet ontmoedigen. Ze blijft werken aan haar muzikale ontwikkeling en gelooft dat ze als artiest kan groeien en verbeteren.

  Ze ziet het Songfestival als een platform waar ze zichzelf verder kan ontwikkelen en haar muzikale visie kan uitdragen.

  Daarnaast benadrukt Mia dat het haar ambitie is om Nederland trots te maken en het publiek te raken met haar muziek. Ze wil laten zien dat ze geleerd heeft van haar eerdere ervaring en dat ze klaar is om te groeien als artiest.

  Wat is jouw mening over het voornemen van Mia Nicolai om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het Songfestival? Laat het weten in de reacties!

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Recente berichten

  Advertentie

  Trending