Moeder brengt baby naar werk, maar het commentaar van haar werkgever haalt overal de krantenkoppen.
Connect with us

Nieuws

Moeder brengt baby naar werk, maar het commentaar van haar werkgever haalt overal de krantenkoppen.

Deze moeder neemt haar baby mee naar haar werk. Wat haar manager vervolgens deed, haalde de krantenkoppen over de hele wereld.

In Nederland hebben we het recht om ouderschapsverlof op te nemen. Hierdoor kun je genieten van de eerste paar weken van je baby, leren samenleven, voor hem zorgen en ook proberen weer een beetje op kracht terug te komen. Het is een ongelooflijke kans voor nieuwe ouders.

Dit is echter niet de realiteit voor een groot deel van de wereld. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, werkt het niet op dezelfde manier.

Melody Jett Blackwell is een paar maanden geleden bevallen van een meisje. Ze had recht op vrije dagen, maar toen ze weer aan het werk ging, kon ze het zich niet veroorloven om het kindje naar de crèche te brengen of een oppas in te huren.

Op een dag liep haar werkgever langs Melody en haar dochtertje. Hij zag dat de baby op haar schoot lag, terwijl ze telefoneerde en aantekeningen maakte. Hij nam een foto en deelde deze op Facebook.

https://www.facebook.com/MarylandFarmsChiro/photos/a.867951746576190/2149065778464774/?type=3

Dit schreef hij erbij:

„Werkende moeders,

Ze laat het zo makkelijk lijken. Het helpt dat baby Nora-Jo zo lief is en tevreden is om bij haar mama te zijn.

Zouden jullie dit willen delen? Meer kleine en grotere bedrijven moeten zien dat dit kan en vaker zou moeten worden toegestaan! De maanden van een pasgeborene zijn zo kort.


(Ze werkt voornamelijk vanuit huis, maar komt op werk wanneer we hulp nodig hebben. Ze geeft nog steeds borstvoeding en de baby heeft mama! Ze kan op alle tijden borstvoeding geven als ze op kantoor zijn.)

#WorkinMamas: deel een foto van jou en jouw kleintjes als je werkt!”

Het is in de meeste gevallen natuurlijk niet mogelijk om een kind mee te nemen naar werk. Maar er zijn oplossingen te vinden voor degenen die hun kindje nergens anders onder kunnen brengen. Deze werkgever is van mening dat werknemers met een kindje hierdoor niet gedupeerd moeten worden.

De situatie omtrent ouderschapsverlof en opvang is in Nederland anders. Maar wat vind je van de mogelijkheid om kinderen op de werkplaats toe te laten zodat mensen hun inkomen behouden?

Picture of mother bringing baby to work gains growing support online

Picture of mother bringing baby to work gains growing support online. Check out the story and post YOUR pics of you and your child at work below!Maryland Farms Chiropractic

Publiée par Seena Sleem NC5 sur Lundi 21 janvier 2019


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending