Moeder brengt baby naar werk, maar het commentaar van haar werkgever haalt overal de krantenkoppen.
Connect with us

Nieuws

Moeder brengt baby naar werk, maar het commentaar van haar werkgever haalt overal de krantenkoppen.

Deze moeder neemt haar baby mee naar haar werk. Wat haar manager vervolgens deed, haalde de krantenkoppen over de hele wereld.

In Nederland hebben we het recht om ouderschapsverlof op te nemen. Hierdoor kun je genieten van de eerste paar weken van je baby, leren samenleven, voor hem zorgen en ook proberen weer een beetje op kracht terug te komen. Het is een ongelooflijke kans voor nieuwe ouders.

Dit is echter niet de realiteit voor een groot deel van de wereld. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, werkt het niet op dezelfde manier.

Melody Jett Blackwell is een paar maanden geleden bevallen van een meisje. Ze had recht op vrije dagen, maar toen ze weer aan het werk ging, kon ze het zich niet veroorloven om het kindje naar de crèche te brengen of een oppas in te huren.

Op een dag liep haar werkgever langs Melody en haar dochtertje. Hij zag dat de baby op haar schoot lag, terwijl ze telefoneerde en aantekeningen maakte. Hij nam een foto en deelde deze op Facebook.

https://www.facebook.com/MarylandFarmsChiro/photos/a.867951746576190/2149065778464774/?type=3

Dit schreef hij erbij:

„Werkende moeders,

Ze laat het zo makkelijk lijken. Het helpt dat baby Nora-Jo zo lief is en tevreden is om bij haar mama te zijn.

Zouden jullie dit willen delen? Meer kleine en grotere bedrijven moeten zien dat dit kan en vaker zou moeten worden toegestaan! De maanden van een pasgeborene zijn zo kort.

(Ze werkt voornamelijk vanuit huis, maar komt op werk wanneer we hulp nodig hebben. Ze geeft nog steeds borstvoeding en de baby heeft mama! Ze kan op alle tijden borstvoeding geven als ze op kantoor zijn.)

#WorkinMamas: deel een foto van jou en jouw kleintjes als je werkt!”

Het is in de meeste gevallen natuurlijk niet mogelijk om een kind mee te nemen naar werk. Maar er zijn oplossingen te vinden voor degenen die hun kindje nergens anders onder kunnen brengen. Deze werkgever is van mening dat werknemers met een kindje hierdoor niet gedupeerd moeten worden.

De situatie omtrent ouderschapsverlof en opvang is in Nederland anders. Maar wat vind je van de mogelijkheid om kinderen op de werkplaats toe te laten zodat mensen hun inkomen behouden?

Picture of mother bringing baby to work gains growing support online

Picture of mother bringing baby to work gains growing support online. Check out the story and post YOUR pics of you and your child at work below!Maryland Farms Chiropractic

Publiée par Seena Sleem NC5 sur Lundi 21 janvier 2019

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending