Moeder die een chemokuur uitstelde om van baby te bevallen is overleden.
Connect with us

Meest bekeken

Moeder die een chemokuur uitstelde om van baby te bevallen is overleden.

Gemma Nuttal, een 29-jarige moeder uit het Verenigd Koninkrijk die haar kankerbehandeling uitstelde om haar dochter ter wereld te brengen, is overleden.

In 2014 kreeg Nutall de diagnose van eierstokkanker toen ze vier maanden zwanger was van haar baby Penelope. Hoewel de dokters voorstelden om de zwangerschap te beëindigen om de tumor te behandelen, koos ze ervoor om pas na de bevalling met de chemotherapie te beginnen.

Maar negen maanden in haar zwangerschap was haar tumor zo groot geworden dat de dokters het moesten verwijderen en een keizersnede uitvoeren om het kind ter wereld te brengen.

“Ze hielden haar wakker zodat ze haar prachtige, kleine dochter Penelope geboren kon zien worden”, schreef haar moeder Helen Sproates op de GoFundMe pagina voor haar dochter. “Alleen maar om vlak daarna verdoofd te worden om de kanker te verwijderen.”

Na de operatie bleef ze twee maanden kankervrij. Maar in april 2016 kreeg ze de diagnose van hersen- en longkanker. De familie van Nutall startte een GoFundMe campagne om de behandeling te betalen – en zelfs actrice Kate Winslet hielp mee geld inzamelen.

Hoewel scans eerder dit jaar hadden aangetoond dat ze kankervrij was, bleek midden 2018 dat de kanker was uitgezaaid naar haar ruggenwervel, hersenen en longen.

De moeder van Nutall maakte haar overlijden afgelopen zondag bekend.

“Slaap zacht Gemma … mijn wereld zal nooit meer hetzelfde zijn”, schreef ze.

Actrice Winslet schreef in een verklaring: “Mijn hart is alleen bij Helen, Penelope en haar familie tijdens deze droevige tijden. Gemma was zo een baken van kracht en vocht deze strijd zo ontzettend hard, met gratie en waardigheid.”

DEEL dit bericht om de familie en vrienden van deze dappere vrouw een hart onder de riem te steken.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending