Moeder: “Dit is waarom ik mijn dochters laatste momenten deel op Facebook”
Connect with us

Lifestyle

Moeder: “Dit is waarom ik mijn dochters laatste momenten deel op Facebook”

De 5-jarige Zoey Catherine Daggett was een kind die hield van spelen, net zoals elk ander meisje van die leeftijd.

Zoey overleed onlangs op 4 juli aan de gevolgen van kanker. Haar ouders rouwen om hun lieve dochter, en krijgen nu steun van mensen van overal ter wereld. Foto’s van haar laatste momenten in deze wereld werden gedeeld op Facebook.

DEEL TWEET

Zoey was slechts drie toen ze werd gediagnosticeerd met kanker. Ze groeide op in een liefhebbende thuis en voor de kanker toesloeg zat ze boordevol energie en was ze altijd in de weer. Net zoals vele andere kinderen. Ze was lief, speels en gelukkig.

Op een dag echter, viel Zoey tijdens het spelen. Enkele weken later verloor ze kracht in beide handen, volgens CBS8.

De familie besefte dat er iets verkeerd was met Zoey dus brachten ze haar meteen naar het ziekenhuis. Toen ze toekwamen hoorden ze iets wat ze nooit zullen vergeten. Een bericht dat ze voor altijd zullen meedragen in hun ziel. De dokter vertelde hen dat hun geliefde dochter, die vol liefde en leven zat, DIPG had. Een zeldzame en zeer agressieve hersentumor.

“We wisten niet wat we moesten doen, waar we moesten naar toe gaan. Ze vertelden ons dat het dodelijk zal zijn,” vertelde moeder Casey aan Daily Mail.

De familie ervoer een tragedie en nachtmerrie die je zelfs je ergste vijand niet toewenst. En toch hielden ze zichzelf sterk voor hun dochter Zoey. Gedurende twee jaar werd Zoey verschillende keren behandeld voor haar kanker. De familie vond een ziekenhuis in Duitsland waar Zoey goed reageerde op een stralingsbehandeling. Maar na een poosje lukte ook dat niet meer.

Ze begon zich sneller slechter te voelen. Het ondenkbare stond te gebeuren.

Op 4 juli 2018 verliet Zoey de wereld in alle vrede bij haar thuis in de Verenigde Staten.

Hoewel haar imminente dood natuurlijk verwoestend was voor de familie, beseften haar ouders kort voor het gebeurde, dat ze enkele dierbare laatste momenten samen zouden hebben. Tot haar laatste minuten, bleef Zoey geluk verspreiden. Haar ouders vroegen aan al hun familie en vrienden om naar hun huis te gaan om haar te zien voor het te laat was.

Nu heeft haar moeder moedig besloten om het laatste moment samen, te delen op Facebook.

“Ik deelde het, want hoewel het een pijnlijk moment is, is het ook een prachtig moment in onze ogen,” vertelde Casey aan Daily Mail.

De foto toont de moeder en vader met hun armen rond hun dierbare dochtertje. Ze zitten neer in de zetel, met de hond z’n kop op moeders schoot. Ze zongen Disney liedjes doorheen de dag. Een Harry Potter film speelde op tv. En tussen alle vrede en kalmte in, was Zoey plots niet meer. Een half uurtje na de film, stopte Zoey’s hart met kloppen.

“Ik had al vaker families foto’s zien delen op Facebook van familiemomenten en ik dacht niet dat ik iets zou delen. Maar ik dacht ‘Ik wil een foto zoals deze.’ Ik wil deze momenten vastleggen zodat ik ze voor eeuwig kan onthouden, zelfs wanneer mijn hersenen niet meer werken,” vertelde ze aan Daily Mail.

Op de Facebookpagina Zoey’s Light, wil de familie nu de hoop en het licht verspreiden dat Zoey de wereld had gegeven gedurende alle jaren voor haar door. Ze willen Zoey’s kracht gebruiken als inspiratie om anderen te helpen, en om van elkaar te houden, en dankbaarheid te tonen. Dag per dag.

Rust in vrede, Zoey, lieve schat.
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending