Moeder droeg twee van de 3 baby's uit om het 3e kind te redden.
Connect with us

Meest bekeken

Moeder droeg twee van de 3 baby’s uit om het 3e kind te redden.

Een moeder werd gedwongen om twee dode baby’s van drielingen uit te dragen om het derde kindje een kans op leven te geven.

Bernadette Murphy (29) uit Liverpool was dol van vreugde toen ze in juli 2013 vernam dat ze zwanger was van drielingen.

Maar algauw kreeg ze te horen dat twee van de jongens, Joseph en Niall, die dezelfde vruchtzak deelden overleden waren na 16 weken zwangerschap als gevolg van het tweeling transfusie syndroom.

James was nog in leven en zou buiten de baarmoeder niet kunnen overleven totdat hij voldragen was. Dus zette moeder Bernadette haar zwangerschap verder zodat James gezond genoeg zou zijn om ter wereld gebracht te worden.

Leraar Bernadette zei: “Bij mijn eerste scan dachten de dokters dat ik tweelingen had en later beseften ze dat het drielingen waren.”

“Ik was zo gelukkig en aanvankelijk leek alles oké, maar mijn therapeut waarschuwde me dat het een gecompliceerde zwangerschap zou kunnen zijn. Tijdens de eerste drie maanden was ik in en uit het ziekenhuis omwille van zware misselijkheid en overmatig bloeden.”

Na 16 weken kwam aan het licht dat er iets grondig fout was en een scan onthulde dat twee baby’s overleden waren. “Ik vroeg meteen of James oké was en ze zeiden dat hij goed ontwikkelde, maar dat er mogelijk nog complicaties zouden volgen.”

Het tweeling transfusie syndroom is een ernstige aandoening die zich voordoet wanneer identieke tweelingen een placenta delen waardoor een oneven verdeling van het bloed tussen de baby’s fatale complicaties kan veroorzaken.

Bernadette kreeg antibiotica om het risico op infecties in te dijken. Dokters zeiden haar dat haar lichaam de zwangerschap op elk ogenblik kon afstoten en dat ook James zou kunnen sterven.

Na genoeg rust en wekelijke scans beviel Bernadette na 37 weken van een gezonde baby, alsook van de twee doodgeboren jongens Joseph en Niall. De moeder en haar zoon herinneren Joseph en Niall nog elk jaar op hun verjaardag door een kaarsje te branden. Dit jaar begonnen James en zijn moeder geld in te zamelen voor meer onderzoek naar het tweeling transfusie syndroom.

Over haar zoon James zei de moeder: “Ik herinner hem eraan hoe speciaal hij is en dat hun bloed door hem stroomt. Ze zullen altijd bij hem zijn.”

DEEL DIT HARTVERSCHEURENDE VERHAAL MET IEDEREEN ALS JE KENT ALS OOK JIJ DIT ZO’N DAPPERE MOEDER VINDT.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending