Moeder durft deur niet open te doen – kijkt later naar camerabeelden en ziet tiener
Connect with us

Nieuws

Moeder durft deur niet open te doen – kijkt later naar camerabeelden en ziet tiener

Kinderen wordt geleerd om de deur niet open te doen voor vreemden als ze alleen thuis zijn. Veel volwassenen volgen deze regel nog steeds, zo lijkt het, waaronder Melissa Vang uit Kansas City in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig horen we verhalen over inbrekers die eerst aankloppen om te testen of er iemand thuis is, om vervolgens proberen binnen te komen.

Dit was dan ook het eerste waar Melissa aan dacht, maar ze had er niet verder naast kunnen zitten…

Omstreeks een jaar geleden was Melissa thuis met haar twee jonge dochters toen er plots iemand op de deur klopte. Ze verwachtte geen bezoek, dus was ze meteen achterdochtig.

Melissa heeft een bewakingscamera bij haar voordeur, die ze op heeft gehangen om mensen die buiten zijn in de gaten te houden. Melissa koos ervoor om de deur niet open te doen en in plaats daarvan later de beelden te bekijken.

“I doe mijn deur niet open voor vreemden – voor niemand die ik niet ken of herken,” vertelde Melissa aan KCTV5 News Kansas City.

Maar deze vreemdeling wilde de familie helemaal niks aandoen.

Melissa realiseerde zich dat onmiddellijk toen ze de beelden later die dag terugkeek. In plaats van het opnemen van een vermoedelijke inbreker, had de camera iets anders vastgelegd. Iets dat Melissa’s hart raakte.

De persoon die op de deur had geklopt was een tiener. En hij had goede bedoelingen.

Dit was er gebeurd: een tiener genaamd Tyler Opdyke had aangebeld om te zien of er iemand thuis was. Toen niemand opendeed keek hij wat rond en zag de beveiligingscamera. Hij liep er naar toe.

Toen Melissa de beelden bekeek zag ze meteen dat hij iets in zijn handen had. Na het zien van de camera tilde hij zijn hand omhoog om het te laten zien.

Meteen wist Melissa wat het was: haar man’s portemonnee! Met het niet misselijke bedrag van 1500 dollar cash erin.

Het bleek dat Tyler folders aan het bezorgen was in de buurt. Toen hij bij de oprit van de familie aankwam zag hij de portemonnee liggen. Melissa’s man moet die hebben laten vallen toen hij uit de auto stapte.

Tyler strekte zich uit richting de camera – en hield de portemonnee er zo dicht mogelijk tegenaan. Toen deed hij iets ontzettend slims. Hij liet duidelijk in beeld zien waar hij de beurs achterliet voor hij vertrok. Hij dacht vermoedelijk dat de familie de beelden zou terug kunnen zien om zodoende hun geld terug te kunnen vinden. Een hele slimme jongen, als je het mij vraagt!

Toch was hij niet helemaal overtuigd of dit de beste oplossing was. Hij wilde zeker weten dat de portemonnee wel bij de juiste persoon terecht zou komen. Een tijdje later ging hij nogmaals naar het huis om te kijken of er inmiddels iemand thuis was.

Melissa emotioneel
Toen trof hij Melissa, die dit keer wel opendeed. Ze was zichtbaar aangedaan, omdat ze de beelden al had gezien van Tyler’s prachtige gebaar.

“Ik dacht alleen maar wat ik zou willen dat iemand zou doen als ik mijn portemonnee ergens zou verliezen,” vertelde Tyler later in een interview.

Vanzelfsprekend was de familie extreem dankbaar voor zijn nobele gebaar! Kijk de beelden van de beveiligingscamera hier terug:

VIDEO: A teen in California found a wallet with $1,500 in cash, so he did what many probably wouldn’t: he returned it.MORE >>> http://www.kctv5.com/story/36405489/watch-teen-caught-on-camera-returning-wallet-to-owner

Publiée par KCTV5 News Kansas City sur Mardi 19 septembre 2017

Wat een lieve en slimme jongen! Die komt er wel! Deel alsjeblieft dit verhaal om anderen te inspireren om net zo te denken als Tyler. We hebben meer positief nieuws nodig op onze Facebook tijdslijn!
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending