Moeder durft deur niet open te doen – kijkt later naar camerabeelden en ziet tiener
Connect with us

Nieuws

Moeder durft deur niet open te doen – kijkt later naar camerabeelden en ziet tiener

Kinderen wordt geleerd om de deur niet open te doen voor vreemden als ze alleen thuis zijn. Veel volwassenen volgen deze regel nog steeds, zo lijkt het, waaronder Melissa Vang uit Kansas City in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig horen we verhalen over inbrekers die eerst aankloppen om te testen of er iemand thuis is, om vervolgens proberen binnen te komen.

Dit was dan ook het eerste waar Melissa aan dacht, maar ze had er niet verder naast kunnen zitten…

Omstreeks een jaar geleden was Melissa thuis met haar twee jonge dochters toen er plots iemand op de deur klopte. Ze verwachtte geen bezoek, dus was ze meteen achterdochtig.

Melissa heeft een bewakingscamera bij haar voordeur, die ze op heeft gehangen om mensen die buiten zijn in de gaten te houden. Melissa koos ervoor om de deur niet open te doen en in plaats daarvan later de beelden te bekijken.

“I doe mijn deur niet open voor vreemden – voor niemand die ik niet ken of herken,” vertelde Melissa aan KCTV5 News Kansas City.

Maar deze vreemdeling wilde de familie helemaal niks aandoen.

Melissa realiseerde zich dat onmiddellijk toen ze de beelden later die dag terugkeek. In plaats van het opnemen van een vermoedelijke inbreker, had de camera iets anders vastgelegd. Iets dat Melissa’s hart raakte.

De persoon die op de deur had geklopt was een tiener. En hij had goede bedoelingen.

Dit was er gebeurd: een tiener genaamd Tyler Opdyke had aangebeld om te zien of er iemand thuis was. Toen niemand opendeed keek hij wat rond en zag de beveiligingscamera. Hij liep er naar toe.

Toen Melissa de beelden bekeek zag ze meteen dat hij iets in zijn handen had. Na het zien van de camera tilde hij zijn hand omhoog om het te laten zien.

Meteen wist Melissa wat het was: haar man’s portemonnee! Met het niet misselijke bedrag van 1500 dollar cash erin.

Het bleek dat Tyler folders aan het bezorgen was in de buurt. Toen hij bij de oprit van de familie aankwam zag hij de portemonnee liggen. Melissa’s man moet die hebben laten vallen toen hij uit de auto stapte.

Tyler strekte zich uit richting de camera – en hield de portemonnee er zo dicht mogelijk tegenaan. Toen deed hij iets ontzettend slims. Hij liet duidelijk in beeld zien waar hij de beurs achterliet voor hij vertrok. Hij dacht vermoedelijk dat de familie de beelden zou terug kunnen zien om zodoende hun geld terug te kunnen vinden. Een hele slimme jongen, als je het mij vraagt!

Toch was hij niet helemaal overtuigd of dit de beste oplossing was. Hij wilde zeker weten dat de portemonnee wel bij de juiste persoon terecht zou komen. Een tijdje later ging hij nogmaals naar het huis om te kijken of er inmiddels iemand thuis was.

Melissa emotioneel
Toen trof hij Melissa, die dit keer wel opendeed. Ze was zichtbaar aangedaan, omdat ze de beelden al had gezien van Tyler’s prachtige gebaar.

“Ik dacht alleen maar wat ik zou willen dat iemand zou doen als ik mijn portemonnee ergens zou verliezen,” vertelde Tyler later in een interview.

Vanzelfsprekend was de familie extreem dankbaar voor zijn nobele gebaar! Kijk de beelden van de beveiligingscamera hier terug:

VIDEO: A teen in California found a wallet with $1,500 in cash, so he did what many probably wouldn’t: he returned it.MORE >>> http://www.kctv5.com/story/36405489/watch-teen-caught-on-camera-returning-wallet-to-owner

Publiée par KCTV5 News Kansas City sur Mardi 19 septembre 2017

Wat een lieve en slimme jongen! Die komt er wel! Deel alsjeblieft dit verhaal om anderen te inspireren om net zo te denken als Tyler. We hebben meer positief nieuws nodig op onze Facebook tijdslijn!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Patrick (58) wil zich niet moe maken door te werken: ‘Uitkering geeft stabiliteit’

De 58-jarige Patrick uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is sinds juni vorig jaar werkloos. Hij werkte 42 jaar voor een bedrijf, maar dit ging plotseling failliet.

De man ging overal solliciteren voor een nieuwe baan. Hij kwam er algauw achter dat werken eigenlijk niet meer loont.

In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. “Als ik wil heb ik volgende week werk”, klinkt het.

“Maar ik heb alle kosten om te gaan werken en de inkomsten naast elkaar gelegd. Waarom zou ik moeite doen voor maar 200 euro extra?”

Bij zijn laatste werkgever had Patrick een auto van de zaak. Die moest hij uiteraard meteen inleveren.

Daarover zegt Patrick: “Ik zou dus moeten investeren in een nieuwe auto. Dat kost makkelijk rond de 15 à 20.000 euro. Ik wil ook geen wrak kopen. Maar over twee jaar zou ik die alweer verkopen, ik ga dan met pensioen.”

Vanwege zijn woonplaats wilde hij absoluut geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Voor een traject van 15 kilometer ben ik 2 uur onderweg.”

Een nieuwe auto zit er wel niet in. “Als je dan nog verzekeringen, inschrijvingsbelasting, onderhoud en kilometers moet betalen, dan kost alleen een auto me al zo’n 1.000 euro per maand.”

Naast het openbaar vervoer is er nog een groot probleem voor Patrick. Ook het salaris zit hem dwars.

Hij legt uit: “Ik krijg nu 1.400 euro werkloosheidsuitkering. Na een jaar zakt dat naar 1.200 euro. Stel dat ik een nieuwe baan zou krijgen met een loon van ongeveer 2.500 euro netto.”

“Min de kosten van de auto: dan hebben we het over een verschil van 100 tot 200 euro per maand. Dat neemt mijn motivatie wel weg, ja. En als ik dan werk zou aannemen waar je niets voor hoeft te kunnen wordt er nog minder betaald.”

Patrick heeft zich neergelegd bij de huidige situatie. Dat vindt hij helemaal prima. Naar eigen zeggen is hij zelfs niet arm.

“Ik heb ook spaargeld, dus ik eet geen boterham minder. Waarom zou ik risico’s nemen terwijl ik met een uitkering stabiliteit heb? Met alle respect, maar daar ga ik mezelf niet meer moe voor laten maken.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Man klaagt bedrijf aan na 15 jaar ziekteverlof: ‘Ik eis een loonsverhoging!’

Het leven van Ian Clifford, een werknemer bij technologiegigant IBM, is de afgelopen 15 jaar allesbehalve gemakkelijk geweest. Sinds september 2008 is hij al met ziekteverlof, en volgens zijn LinkedIn-profiel is hij sinds 2013 “medisch gepensioneerd”. Gedurende al die jaren heeft hij geen loonsverhoging ontvangen en nu heeft hij besloten om actie te ondernemen.

In 2013 diende Clifford een klacht in tegen zijn werkgever, omdat hij niet tevreden was met zijn situatie. Als gevolg van een “compromisovereenkomst” tussen IBM en Clifford werd hij opgenomen in het arbeidsongeschiktheidsprogramma van het bedrijf om te voorkomen dat hij werd ontslagen. Hierdoor bleef hij officieel een werknemer zonder “werkplicht”.

Volgens de voorwaarden van het gezondheidsplan van IBM heeft Clifford recht op driekwart van zijn afgesproken inkomen. Hij ontving jaarlijks £ 54.028 (€ 61.977) en zal dit bedrag blijven ontvangen tot hij 65 is, wat uiteindelijk neerkomt op ongeveer 1,5 miljoen.

Echter, de afgelopen tien jaar is dit bedrag niet verhoogd, wat tot grote ontevredenheid heeft geleid bij Clifford en heeft geresulteerd in zijn beslissing om zijn werkgever aan te klagen.

In februari 2022 diende Clifford een rechtszaak in tegen IBM wegens discriminatie op basis van handicap. Hij beweerde dat hij oneerlijk behandeld werd door zijn werkgever, omdat hij sinds 2013 geen salarisverhoging had ontvangen.

Clifford verklaarde: “Het doel van het plan was om zekerheid te bieden aan werknemers die niet kunnen werken – dat zou niet worden bereikt als de betalingen voor altijd bevroren zouden worden.”

Helaas wees de arbeidsrechtbank in Reading zijn claim af. Volgens arbeidsrechter Paul Housego ontving Clifford al een “zeer substantiële uitkering” en werd hij “gunstig behandeld”.

Housego verklaarde: “Actieve werknemers kunnen loonsverhoging krijgen, maar inactieve werknemers niet. Dit is een verschil, maar naar mijn mening geen nadeel dat voortkomt uit arbeidsongeschiktheid.”

De rechter merkte op dat het argument van Clifford dat het gebrek aan salarisverhoging discriminatie op basis van handicap is, niet houdbaar is.

Hij legde uit dat het plan juist bedoeld is om gehandicapte werknemers te ondersteunen en dat het geen discriminatie is dat het plan niet nog genereuzer is. Housego benadrukte: “Zelfs als de waarde van £ 50.000 (€ 57.356) per jaar in 30 jaar tijd gehalveerd is, is het nog steeds een zeer substantieel voordeel.”

Hoewel Ian Clifford geen succes had in zijn rechtszaak, blijft zijn zaak aandacht vestigen op de uitdagingen waarmee langdurig zieke werknemers te maken hebben en de discussie over loonsverhogingen voor inactieve werknemers.

Het geval van Clifford toont aan dat de kwestie van salarisverhogingen voor werknemers op langdurig ziekteverlof een complex vraagstuk is dat verdere overweging verdient.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Lidl neemt een beslissing: Geen goed nieuws voor veel klanten!

Lidl stopt met de verkoop van s*garetten en dit besluit is reeds geëffectueerd. Eerder had de supermarktketen aangegeven als eerste te willen stoppen met de verkoop van s*garetten en nu heeft zij dat voortouw genomen. De kans is groot dat vele andere supermarktketens dit voorbeeld zullen volgen.

Een algehele verkoopban voor s*garetten in supermarkten zal in 2024 ingaan, maar Lidl heeft dit proces veel eerder afgerond. Dit heeft Lidl gedaan om bij te dragen aan een gezondere samenleving.

De aankondiging van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten viel vorig jaar samen met ‘stop-tober’. Stop-tober is een jaarlijks evenement waarbij duizenden mensen de strijd aangaan tegen s*garetten.

Mensen proberen vier weken lang te stoppen met s*garetten en dat vervolgens vol te houden. Het besluit van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten was een mooi moment om dit proces extra te ondersteunen.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten is een belangrijke stap in de richting van een gezondere samenleving. R*ken is een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen.

Het stoppen met r*ken is niet alleen goed voor de gezondheid van rokers, maar ook voor de gezondheid van niet-rokers. R**k is schadelijk voor de gezondheid en het milieu en het stoppen met r*ken zal daarom de gezondheid van de hele samenleving verbeteren.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten kan ook een positief effect hebben op het aantal jonge mensen dat begint te r*ken. Jonge mensen zijn gevoeliger voor reclame en het stoppen met de verkoop van s*garetten kan het begin van een r**kvrije generatie inluiden.

Het besluit van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het imago van het bedrijf. Steeds meer consumenten hechten waarde aan een gezonde levensstijl en het besluit van Lidl zal deze groep aanspreken.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten zal Lidl ook in staat stellen om zich te richten op gezondere alternatieven. Lidl heeft een breed scala aan gezonde voedingsproducten in haar assortiment en kan zich nu nog meer richten op deze producten.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten zal Lidl waarschijnlijk geen grote financiële schade opleveren. De verkoop van s*garetten is slechts een klein deel van de totale omzet van Lidl.

Al met al is het stoppen met de verkoop van s*garetten  een positieve stap voor Lidl en voor de samenleving als geheel. Andere supermarktketens kunnen hier een voorbeeld aan nemen en zo bijdragen aan een gezondere en r**kvrije samenleving.

Doorgaan met lezen

Trending