Moeder en dochter lieten aan bed vast geketende 88-jarige oma mieren opeten.
Connect with us

Nieuws

Moeder en dochter lieten aan bed vast geketende 88-jarige oma mieren opeten.

Waarschuwing: Dit artikel bevat schokkende inhoud die niet geschikt is voor gevoelige lezers.

Een moeder en dochter werden als “wreed en vreselijk” bestempeld omdat ze hun aan haar bed gekluisterde oma lieten opvreten door mieren en andere insecten.

Norma Dunlap (88) overleed twee dagen nadat ze in het ziekenhuis werd opgenomen bedekt onder de doorligwonden, droge uitwerpselen, alsook insecten die aan haar huid gevreten hadden.

Ze werd “verzorgd” door haar dochter Lisa Dunlap en haar kleindochter Kayla Rogers uit Charleston in South Carolina (VS). Het duo werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.


Toen rechter Duke Bloom de twee veroordeelde, zei hij:

“Ik hoop dat jullie de tijd nemen om na te denken over de gevolgen van jullie wrede, gemene behandeling van een geliefde.”

De zoon van Norma, Jim Dunlap, zegt dat hij het contact met zijn moeder verloor nadat de vrouwen verantwoordelijk voor haar dood in maart van dit jaar verhuisden. Hij zegt dat hij niet wist waar de bejaarde dame verbleef en zegt dat wanneer hij belde om haar te kunnen praten, Lisa en Kayla zeiden dat ze aan het slapen was.


De politie vreest dat Norma drie jaar lang leed in de handen van haar “verzorgers.” Beide vrouwen drukten hun spijt uit voor de rechtbank.

De zoon verklaarde nog: “Je ziet dit in de krant bij iemand anders gebeuren, maar je denkt, ‘dit overkomt ons niet.’ Je moet je familie vergeven want ze zijn je bloed.”

Dit nieuwsbericht moet ons aansporen beter uit te kijken voor de bejaarde burgers in onze maatschappij. We kunnen niet aanvaarden dat oudere mensen verwaarloosd worden in de handen van verzorgers of hun eigen familieleden.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending