Moeder en kinderen belanden met auto in de sloot – vrachtwagenchauffeur en omstanders redden het drietal
Connect with us

Nieuws

Moeder en kinderen belanden met auto in de sloot – vrachtwagenchauffeur en omstanders redden het drietal

Deze ochtend zag Stefan van Leeuwen een auto in het water bij het dorpje Stompetoren (gemeente Alkmaar). Hij aarzelde geen moment, zette zijn vrachtwagen langs de kant en redde met omstanders de moeder met twee kinderen uit de auto.

NH Nieuws bericht dat eerder deze ochtend de auto van een vrouw en haar twee kinderen in de sloot belandde. Het is nog niet bekend hoe het voertuig daar terecht kwam.“Ik had niet gezien wat er precies gebeurd was, maar ik zag allemaal mensen rennen”, vertelde de vrachtwagenchauffeur aan NH Nieuws. Hij zette de auto aan de kant en rende ook naar het water toe.

Met zo’n vijf man sprongen ze in de sloot. De auto bevond zich op dat moment op zijn zijkant en moest tegen worden gehouden, anders zou het voertuig ondersteboven komen te liggen. Binnen de auto waren de moeder en kinderen hevig in paniek.

Stefan zakte steeds verder weg in de modder, door het gewicht van de auto. Door de kracht ging hij zelfs door zijn enkel! Toch zette de helden door en na een tijdje konden eerst de kinderen worden bevrijd – en als laatste de moeder.

“De moeder en kinderen waren helemaal in shock”, vertelde hij. Zelf moest hij voor controle naar het ziekenhuis voor zijn enkel. Gelukkig bleek deze niet gebroken te zijn.

Wat een geweldige actie van Stefan en de omstanders! Ze aarzelden niet en konden gelukkig de moeder en kinderen helpen. Een heel groot compliment voor het snelle en heldhaftige optreden!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending