Moeder geneert zich voor kaalheid, maar gooit haar pruik weg als dochtertje ook kaal wordt
Connect with us

Meest bekeken

Moeder geneert zich voor kaalheid, maar gooit haar pruik weg als dochtertje ook kaal wordt

Deze moeder overwoog op een bepaald moment zelfs om haar eigen leven te nemen, maar dankzij haar dochtertje ziet ze alles in een compleet ander licht.

Het is makkelijk om te zeggen dat alleen het innerlijk telt, als je zelfvertrouwen hebt en je goed voelt met je uiterlijk.

Natuurlijk is iemands innerlijk het belangrijkste, maar uiterlijk beïnvloedt vaak je zelfvertrouwen. Dit is niet voor iedereen zo, maar voor veel mensen heeft uiterlijk invloed op hun zelfbeeld.

Kiri Atkinson uit het Engelse Redditch worstelde lange tijd met haar verbrijzelde zelfvertrouwen.

Nadat ze werd gediagnosticeerd met alopecia, veranderde niet alleen haar uiterlijk, maar ook haar innerlijk. Alopecia is een haaraandoening waarbij mensen plotseling (gedeeltelijk) kaal worden.

Nadat ze al haar haren had verloren, was Kiri radeloos. Het keerpunt vond pas plaats toen haar dochtertje dezelfde aandoening kreeg. Pas toen realiseerde Kiri zich wat echt waardevol was in het leven.

Eerder had Kiri een volle bos haar. Door de alopecia verloor ze geleidelijk aan al haar haren. Hierdoor kwam ze in een zware en diepe depressie terecht. Na een tijdje besloot ze de rest af te scheren en zeven jaar lang droeg ze verschillende soorten pruiken om haar kale hoofd te verbergen.

Het werd haar allemaal zoveel dat Kiri op een gegeven moment overwoog om haar eigen leven te nemen. Maar gelukkig kwam uiteindelijk de omslag.

Toen ze drie jaar geleden haar dochter Paiva kreeg, begon er iets te veranderen bij Kiri.

“Mijn partner en ik weten dat kinderen dingen zeggen en dat ze waarschijnlijk vragen van anderen zal krijgen over waarom haar moeder niet is zoals anderen. Waarom heeft ze geen haar?”, legde Kiri uit aan The Daily Mail.

Toen Paiva een jaar oud was, begon ze steeds meer haar haren te verliezen en Kiri, die besefte dat haar dochter dezelfde ziekte had als zij, verloor hoop.

“Ik heb hier heel lang mee geworsteld. Ik begon mezelf de schuld te geven van haar haaruitval en ik had zo’n slecht geweten. Mijn hart was gebroken en het voelde alsof ik al mijn haar weer verloor, maar dan honderd keer erger,” vertelde Kiri.

Kiri vroeg zich af of Paiva een pruik wilde dragen, maar haar dochter weigerde. Een bijzonder moment bracht de moeder eindelijk weer aan het denken.

Paiva stond voor de spiegel en danste op muziek en wilde dat haar moeder haar pruik zou afwerpen en net zo trots op zichzelf zou zijn.

“Toen ik zag dat ze zoveel plezier had en poseerde voor foto’s, was ik er helemaal trots op.” Kiri nam een foto en legde het moment vast, wat al snel viraal ging.

Dat moment werd het keerpunt voor Kiri, die nu trots is op haar uiterlijk!

“Ik zeg niet dat het makkelijk is. Ik wil mijn mooie prinses laten zien dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, zolang je je best doet om altijd een goed mens te zijn,” vertelde Kiri en voegde eraan toe:

“Iedereen die zich gedwongen voelt iets gemeens of kwetsends te zeggen, moet een saai leven hebben of nooit goed zijn opgevoed.”

Het verhaal van deze jonge moeder stemt tot nadenken. Uiteindelijk is het innerlijk, hoe iemand zich voelt en gedraagt tegenover anderen, het belangrijkste. We mogen nooit vergeten anderen te respecteren, we weten nooit wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Meest bekeken

Jongen doet klusjes om auto te kunnen kopen voor zijn alleenstaande moeder

Deze jongen houdt echt heel veel van zijn moeder. Zijn actie is hartverwarmend!

Vandaag de dag lezen we maar al te vaak artikelen over ‘de jeugd van tegenwoordig’. Jongeren die onbeleefd, ondankbaar of zelfs onaangenaam zijn.

Gelukkig gedragen lang niet alle jonge mensen zich op deze manier. Vandaag delen we het verhaal over een jongen die zijn hart absoluut op de juiste plek heeft zitten!

De 13-jarige William, uit de Verenigde Staten, heeft veel tijd en energie gestoken in het verdienen van wat extra geld. Hij vertelde echter niemand over zijn plannetjes met het geld.

Wat hij toen deed, kwam als een enorme verrassing, niet in het minst voor zijn zeer ontroerde moeder.

Tijdens de zomer werkte William hard om gazons te maaien. Zijn spaarvarken raakte al met al voller. Toch ging het hem niet snel genoeg en hij besloot iets heel dierbaars te verkopen: zijn Xbox.

“Welke 13-jarige verkoopt zijn Xbox? Ik ken niemand,” zei zijn moeder.

Dus wat was het plan van Williams? Zijn doel was al die tijd om een auto te kopen voor zijn alleenstaande moeder!

Uiteindelijk had William genoeg geld bij elkaar gespaard om een auto te kopen voor zijn geliefde moeder. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zijn hartverwarmende verhaal viraal ging.

Wat een prachtige actie!

Bekijk meer van het verhaal in de speler hieronder en deel dit gerust met je vrienden op Facebook om de liefde verder te verspreiden!

Doorgaan met lezen

Animals

Beer zat 30 jaar vast in een kooi – zie nu haar reactie als ze wordt bevrijd

Meer dan 30 jaar geleden arriveerde een kleine beer in een dierentuin in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De berenwelp heette Fifi en werd tegen haar wil gevangen gehouden. Het doel van de beer was uitsluitend om geld te verdienen.

Fifi werd gedwongen voor mensen ‘trucjes’ te doen en ze werd nooit met respect behandeld. Ze kreeg slecht te eten en leefde in ellendige omstandigheden. Na tien jaar hel werd de dierentuin eindelijk gesloten.

Maar in plaats van Fifi vrij te laten in een natuurgebied, gebeurde er iets vreselijks.

De eigenaar van de dierentuin sloot haar op in een roestige kooi. Hier zou ze de komende twintig jaar wachten, totdat iemand haar zou kopen. De eigenaar van de dierentuin wilde zijn investering terugkrijgen.

Na verloop van tijd hoorde de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) van de grimmige situatie van Fifi.

Toen PETA haar voor het eerst zag was Fifi er erg slecht aan toe: ze was lichamelijk en geestelijk ziek en extreem ondervoed.

De anders grote en sterke beer, die ze vroeger was, was nu een mager scharminkel.

PETA vervoerde haar onmiddellijk naar The Wild Animal Sanctuary in Colorado, waar ze de behandeling kreeg die ze zo hard nodig had.

Vandaag heeft Fifi, een Syrische bruine beer en oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, een nieuwe start in het leven gekregen, ver van haar vorige kwelgeesten.

Na slechts vijf maanden in de opvang werd Fifi veel sterker en vandaag is ze weer een gezonde en sterke beer!

Doorgaan met lezen

Animals

Paard gaat op de grond liggen en begint enorme winden te laten

Iedereen heeft wel eens last gehad van winderigheid. Rijk of arm, scheten laten doen we allemaal. Het is heel normaal en natuurlijk.

Scheten zijn ook zeer zeker niet exclusief voor mensen. Ook de meeste dieren laten scheten. Elk hondenbaasje kan dat beamen.

Ook het paard genaamd Archy laat scheten. Na een verandering in zijn dieet is hij winderiger geworden. De viervoeter is meer vezels gaan eten op aansporen van de dierenarts.

Een van de gevolgen is dat het dieet voor wat meer flatulentie heeft gezorgd. Flink wat meer, dus schrik niet als je de onderstaande video ziet.

Er is dus ook geen reden om je zorgen te maken als je de onderstaande video bekijkt, waar Archy verschillende keren erg harde winden laat!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending