Moeder krijgt beste brief ooit van zoon – na scheiding van agressieve echtgenoot
Connect with us

Lifestyle

Moeder krijgt beste brief ooit van zoon – na scheiding van agressieve echtgenoot

Tegenwoordig is er niets ongewoons aan echtscheidingen – in feite eindigt ongeveer de helft van alle huwelijken in een echtscheiding.

Natuurlijk, hoewel het tegenwoordig steeds vaker voorkomt, zijn kinderen vaak de dupe. Ze worden soms vergeten tussen alle bitterheid; ze raken beschadigd terwijl hun ouders ruzie maken.

Het is waar dat sommige koppels op een beschaafde manier hun echtscheidingsprocedure afhandelen, maar anderen laten de dingen een veel emotionelere loop nemen. Het is duidelijk dat de gevolgen van een dergelijke aanpak jarenlang voelbaar zijn.

Toen een advocaat een vrouw ontmoette die een echtscheiding aanvraagde, ging hij ervan uit dat het de gebruikelijke procedure zou volgen.

Echter, het verhaal van deze vrouw – een van geweld en marteling – zou hem in zijn kern schudden.

Het volgende verhaal is waar en gepubliceerd in het boek Chicken Soup for the Soul: Moms Know Best.

Het ongelooflijke verhaal van Bob
“Ik ben een echtscheidingsadvocaat.

Soms heb ik het gevoel dat ik alles heb gehoord en gezien. Maar tien jaar geleden kwam een ​​vrouw met een geheel nieuw verhaal mijn kantoor binnen en noch mijn leven noch mijn praktijk is sindsdien hetzelfde gebleven.

Haar naam was Barbara, en ze werd naar mijn kantoor gebracht, terwijl ze een nogal meisjesachtig outfit droeg, ik vermoedde dat ze ongeveer negentien was en vrij onschuldig.

Ik had het mis. Ze was tweeëndertig, met vier kinderen tussen drie en negen jaar oud. Ik heb veel brutale verhalen gehoord, maar het fysieke, mentale en seksuele misbruik dat Barbara had geleden door toedoen van haar man, maakte me ziek in mijn maag.

Toch gaf ze een beschrijving van haar omstandigheden door te zeggen: ‘Mr. Concolino, weet je, het is niet allemaal zijn schuld. Mijn kinderen en ik zijn in deze situatie gebleven door mijn keuze; Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor. Ik weet dat het einde van mijn lijden pas zou komen als ik besloot dat ik genoeg had geleden, en ik heb die beslissing genomen. Ik doorbreek de cyclus. ‘

Ik had op dat moment vijftien jaar recht gestudeerd en ik moet toegeven dat ik er in mijn hoofd veel plezier aan beleefde om die vent aan de muur te spijkeren.

‘Geloof je in vergiffenis, meneer Concolino?’ Vroeg ze.

‘Ja, natuurlijk,’ zei ik. ‘Ik geloof dat alles wat er gebeurt voor een reden gebeurt, en als we proberen het goede te doen, komt het goede terug. De cliënten van mij nooit hebben vergeven, hebben het alleen aan zichzelf onthouden. ‘

Die woorden waren zo gewoon voor mij dat ze praktisch voor zichzelf spraken. En toch, als iemand reden had om vol woede te zijn, was Barbara dat.

‘Ik geloof ook in vergeving,’ zei ze zacht. Ik geloof dat als ik vasthoud aan woede jegens mijn echtgenoot, dit alleen het vuur van conflicten zal voeden, en mijn kinderen zijn degenen die zullen worden verbrand. ‘

Ze gaf een trillende glimlach. ‘Het probleem is dat kinderen heel slim zijn. Ze kunnen zien of ik hun vader echt niet heb vergeven … als ik alleen maar woorden zeg. Dus ik moet echt mijn boosheid loslaten.

‘En hier is waar ik een gunst van je nodig heb.’

Ik leunde naar voren over mijn bureau.

‘Ik wil niet dat deze scheiding bitter is. Ik wil niet dat alle schuld op hem wordt gelegd. Wat ik het meest wil, is hem echt te vergeven en zowel jij als ik onszelf dienovereenkomstig te laten gedragen. ‘Ze zweeg even en keek me in de ogen.

‘En ik wil dat je belooft me hiertoe te houden.’

Ik moet zeggen dat dit verzoek indruiste tegen mijn beste juridisch zakelijk advies. Maar het paste in mijn beste menselijke advies, hand in hand.

‘Ik zal mijn best doen,’ zei ik.

De ruige rit
Het was niet gemakkelijk. Barbara’s man had geen interesse in het nemen van de hoofdweg. Het volgende decennium was gemarkeerd met zijn lelijke karakteraanvallen op haar en herhaalde periodes van niet-betaling van kinderbijslag. Er waren zelfs tijden dat ze hem in de gevangenis kon laten gooien, maar dat zou ze nooit doen.

Na volgende zittingsessies die in haar voordeel uitvielen, hield ze me aan op de gang. ‘Je bent je belofte nagekomen, Bob,’ zei ze, en ze lachte. ‘Ik geef toe dat ik je soms heb willen vervloeken omdat ik me aan mijn geloof had gehouden. Ik vraag me nog steeds af of het het waard is geweest. Maar bedankt.’

Ik wist wat ze bedoelde. Naar mijn mening bleef haar ex de normale normen van fatsoen schenden. Toch had ze nooit in natura gereageerd.

Barbara heeft uiteindelijk de liefde van haar leven gevonden en getrouwd. Hoewel zaken legaal geregeld waren, vond ik het altijd leuk om haar kerstkaart te krijgen en te horen hoe het met haar gezin ging.

Toen kreeg ik op een dag een telefoontje. ‘Bob, het is Barbara. Ik moet binnenkomen en je iets laten zien. ‘

‘Natuurlijk,’ zei ik.

Wat nu? Ik dacht. Hoelang blijft deze man hier aan vasthouden? Hoelang duurt het voordat ze eindelijk barst?

De vrouw die mijn kantoor binnenliep was lieflijk en in evenwicht, vol met zoveel meer zelfvertrouwen dan ze tien jaar eerder bezat. Er leek zelfs een sprong te zijn voor haar stap.

Toen ik opstond om haar te begroeten, overhandigde ze me een foto – en acht bij tien genomen tijdens het laatste jaar van haar oudste zoon op de middelbare school. John droeg zijn voetbaluniform; zijn vader zag ik stijf en koud aan zijn linkerkant staan. De jongen keek zelf trots naar zijn moeder, die dicht bij hem stond, een warme glimlach op haar gezicht. Ik wist uit haar kerstbrieven dat hij afgestudeerd was aan een zeer gerespecteerde particuliere middelbare school.

‘Dit was nadat hij de winnende touchdown in de kampioenswedstrijd had gepakt,’ grijnsde ze. ‘Heb ik al gezegd dat die wedstrijd hun team de nummer één ranking in Amerika gaf?’

‘Ik denk dat ik er iets van gehoord heb,’ glimlachte ik.

‘Lees de achterkant,’ zei ze.

Ik draaide de foto om om te zien wat haar zoon had geschreven.

Mam,

Ik wil dat je weet dat je de beste moeder bent geweest die een jongen ooit zou kunnen hebben. Ik weet het omdat mijn vader zo hard heeft gewerkt om ons leven zo ellendig te maken. Zelfs toen hij weigerde alles te betalen wat hij voor school moest betalen, werkte je extra om er zeker van te zijn dat niemand van ons het had gemist. Ik denk dat het beste wat je deed was wat je niet hebt gedaan. Je hebt nooit slecht over papa gesproken. Je hebt me nooit verteld dat hij andere ‘nieuwe’ kinderen had.

Met heel mijn liefde bedank ik je dat je ons niet hebt opgevoed in een huis waar de andere ouders de slechte waren, zoals met mijn vrienden die door echtscheidingen gingen. Papa was en is een eikel geweest, ik weet het, niet vanwege jou, maar omdat hij ervoor koos om zo te zijn, hou ik van jullie allebei (je zou waarschijnlijk nog steeds mijn achterste slaan als ik zei dat ik niet van papa hield), maar ik liefde, respect en bewonder je meer dan wie dan ook op aarde.

Liefde,

John.

Barbara straalde naar me. En we wisten allebei dat het het waard was geweest. ‘

Wat denk je van dit ongelooflijke verhaal? Deel dit met je vrienden als je hier ook door geraakt bent.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Let op! Deze voedingsmiddelen bestrijden depressies beter dan medicijnen

Depressie: een vreselijke geestesziekte die zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid aantast. Veel mensen ervaren een vorm van depressie. Symptomen zijn slapeloosheid, lusteloosheid, of vermoeidheid, om er maar een paar te noemen. Medicatie alleen doet een depressie vaak niet verdwijnen. De zorg moet gelijkmatig verdeeld worden en gericht zijn op de geest en het lichaam om de algehele gezondheid te waarborgen.

Hoe? Omdat de medicatie die gewoonlijk wordt voorgeschreven aan mensen die aan depressies of depressieve gedachten lijden, vooral gericht is op de geestelijke gezondheid. Veel dokters en psychiaters raden aan; begin met sporten en zorg weer voor jezelf door gezond te eten. De producten die op de volgende pagina staan, kunnen erg nuttig zijn als je jouw depressie of depressieve gedachten wilt bestrijden.

Bosbessen
Hoe? Omdat de medicatie die gewoonlijk wordt voorgeschreven aan mensen die aan depressies of depressieve gedachten lijden, vooral gericht is op de geestelijke gezondheid. Veel dokters en psychiaters raden aan; begin met sporten en zorg weer voor jezelf door gezond te eten. De producten die op de volgende pagina staan, kunnen erg nuttig zijn als je jouw depressie of depressieve gedachten wilt bestrijden.

Bananen
Deze vruchten zijn rijk aan tryptofaan, dat door de hersenen wordt omgezet in 5-HTP. Vervolgens wordt 5-HTP omgezet in positieve neurotransmitters zoals serotonine en melatonine. Bananen zijn ook rijk aan kalium en magnesium, dus waarom er niet elke dag een paar eten. Na het lezen van deze producten denk je misschien dat fruit het enige is dat kan helpen bij je depressie, maar er is meer…

Pure chocolade
We vervolgen de lijst van voedingsmiddelen die depressie bestrijden met de favoriet van elke vrouw: (pure) chocolade! Cacao in het bijzonder verhoogt de hoeveelheid serotonine en dopamine in de hersenen en verlaagt de hoeveelheid cortisol, de “stress”-neurotransmitter. Eet dus dagelijks 40 gram pure chocolade. Dit is waarschijnlijk overbodige informatie, maar je kunt pure chocolade toevoegen aan je ontbijt of het gewoon als tussendoortje eten.

Amandelen
Magnesium is een wondermiddel voor de behandeling van migraine en depressie. Een studie uit 1968 bevestigde dat 100 gram 268 mg magnesium bevat. De studie toonde ook aan dat deze hogere magnesiumgehaltes perfect zijn voor de behandeling van migraine, stemmingswisselingen en depressie. Je hebt er een handvol per dag nodig om in deze behoefte te voorzien. Mannen en vrouwen van 19-30 jaar hebben ongeveer 310 mg/400 mg magnesium nodig, en mannen en vrouwen van 31 jaar en ouder tussen 320 mg en 420 mg.

Avocado’s
Avocado’s zijn rijk aan kalium (485 mg per 100 gram). Dit mineraal helpt bij de behandeling van stress en depressie. Zorg er dus voor dat je regelmatig een avocado eet, want de dagelijkse behoefte voor volwassenen is 4.700 mg kalium. Hoe, hoor ik je zeggen? Avocado is een super veelzijdig product en wordt in veel (veganistische) recepten gebruikt. Je kunt guacamole maken, maar ook brownies en poke bowls. Het is ook genoeg om te gebruiken als extra beleg bij de lunch of voeg het toe aan een salade.

Asperges
Asperges zijn rijk aan foliumzuur en B-vitamines, die de geestelijke gezondheid helpen verbeteren door de omzetting door het lichaam van tryptofaan te ondersteunen, dat op zijn beurt wordt omgezet in serotonine. Klinkt als een chique groente, toch? Het enige wat jij moet onthouden is dat het je zal helpen met de depressieve gedachten en dat je het kunt eten in een salade of als groente bij het avondeten.

Spinazie
Spinazie bevat meer foliumzuur dan welke andere donkere groente ook. Mensen die lijden aan depressies of depressieve gedachten hebben vaak een tekort aan dit zuur. Foliumzuur verhoogt ook het dopamine- en serotoninegehalte in de hersenen. Bovendien is spinazie rijk aan magnesium en helpt het de werking van antidepressiva te verbeteren. Hou je niet van spinazie? Voeg het toe aan je pasta. Je zult er zeker van genieten op die manier.

Zalm
Zalm bevat omega-3 vetzuren, die helpen de celmembranen zachter te maken en ervoor zorgen dat serotonine de hersenen kan bereiken. Een hele vis bevat 1 gram omega-3. Als jij antidepressiva neemt, zal dit de bijwerkingen verminderen en de effectiviteit verbeteren. Opmerking: Zorg ervoor dat je altijd gekweekte biologische zalm eet.

Walnoten
Een andere notensoort die je in jouw dieet moet opnemen is de walnoot. Waarom moet ik walnoten toevoegen? Wel, deze noten zitten vol met omega-3 vetzuren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze stof een (grote) invloed heeft op de hersenfuncties, maar ook op depressieve gevoelens en gedachten. Je kunt ze eten als gezond tussendoortje, maar ze toevoegen aan je ontbijtyoghurt of in een cakebeslag is ook een heel goede optie.

Groene thee
Groene thee wordt al vele eeuwen gebruikt om depressies te behandelen. Het bevat polyfenolen die de toevoer van dopamine in de hersenen stimuleren en tegelijkertijd de insulinegevoeligheid verhogen. Dit zorgt voor een gestage aanvoer van glucose, de perfecte brandstof voor de hersenen. Studies hebben bevestigd dat hoe meer groene thee je drinkt, hoe meer voordelen je ervan plukt. Dus drink meer en voel je minder depressief. Groene thee is overigens niet het enige drankje wat goed helpt tegen depressieve gevoelens.

Champignons
Dit is niet ieders favoriet, maar paddenstoelen toevoegen aan je dieet is ook een geweldige manier om je depressie te bestrijden. Hoe? Ze helpen om insuline af te breken/te bestrijden. Op die manier blijft je bloedsuikerspiegel laag, wat bijdraagt tot een stabiele stemming. Er is nog een reden om paddenstoelen te eten. Ze zijn zoiets als een probioticum, wat betekent dat ze een gezonde darmflora stimuleren. Waarom is dat belangrijk, zegt u? Meer dan 80% van de serotonine in het lichaam – het hormoon dat onze geest gezond houdt – wordt geproduceerd door de zenuwcellen in jouw darmen.

Tomaten
Afgezien van het feit dat deze rode vrucht/groente – dat is een discussie op zich – ongelooflijk lekker is, is hij ook goed voor de gezondheid. Tomaten zijn rijk aan foliumzuur en alfaliponzuur, en ze bestrijden depressie en depressieve gedachten. Van foliumzuur wordt gezegd dat het voorkomt dat je lichaam te veel homocysteïne heeft – wat de productie van hormonen als serotonine en dopamine beperkt. De andere helpt je stemming te stabiliseren omdat het helpt glucose om te zetten in energie.

Appels
Een appel per dag houdt de dokter – in dit geval, de psycholoog of psychiater – op afstand, toch? Niet helemaal, maar het kan je geestelijke gezondheid helpen. Net als bosbessen bevatten appels veel antioxidanten. Ze zitten ook vol met vezels. Dat houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en je humeur stabiel. Ik hoop dat ik niet hoef uit te leggen hoe je appels in je dieet integreert: Eet ze als gezond tussendoortje, voeg ze toe aan een salade of maak er een heerlijke cake, taart, muffins, enz. van.

Koffie
Als je niet goed kunt leven of functioneren zonder koffie, is dit een tip die je kunt overslaan omdat je dat al doet, maar als je geen koffieverslaafde bent, is dit iets wat je zeker in gedachten moet houden. Net als groene thee en appels is dit product rijk aan antioxidanten. Van nu af aan moet je ontbijt bestaan uit een appel en je favoriete koffie, zoals (dubbele) espresso, lungo of een grote cappuccino. Als je niet van de bittere smaak van koffie houdt, kan je koffie toevoegen aan een cakebeslag of deeg, of groene thee drinken.

Ansjovis
Bestel je een pizza met ansjovis? Geweldig, de volgende keer dat je bestelt: vraag om meer. Waarom is dat? Welnu, deze kleine visjes zijn een ander voedsel dat geweldig is in de strijd tegen depressie en depressieve gedachten en gevoelens. Net als zalm is dit een vis die vol zit met omega-3 vetzuren. Zoals je al vaker hebt gelezen, zorgt dit voor een goede hersenfunctie en heeft het een positieve invloed op jouw geestelijke gezondheid.

Eieren
Begin jij elke dag met een heerlijk roerei of neem je een gekookt eitje mee voor de lunch? Dan ben je al heel goed bezig. Zo niet, dan moet je zeker eieren toevoegen aan je dieet. Eieren bevatten vitamine B12 en aminozuren. De voedingsstoffen die ze bevatten helpen de activiteit van je zenuwstelsel in evenwicht te houden en angst en depressie te voorkomen, waardoor ze een geweldig voedingsmiddel zijn om in te nemen.

Lijnzaad
Net als vette vis, zoals zalm en ansjovis, bevatten lijnzaad – en lijnzaadolie – een enorme hoeveelheid omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen de gezondheid van het zenuwstelsel te verbeteren. Ze kunnen ook ontstekingen verminderen en de cardiovasculaire gezondheid helpen verbeteren, naast andere voordelen. Eén manier om lijnzaad in je dieet op te nemen is door het aan je smoothie toe te voegen, maar een andere optie is om olijfolie of zonnebloemolie te vervangen door lijnzaadolie.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Hierom moet je ALTIJD ‘s nachts citroen op het aanrecht achterlaten – de reden is geniaal

We genieten er echt van om natuurlijke producten te gebruiken om het huis schoon te maken. Een van de meest gebruikte ingrediënten zijn azijn, bakpoeder en natuurlijk citroen!

Ditmaal bieden we een tip aan waar we gebruik maken van citroen en zout.

Zoals bekend, zijn citroenen erg zuur. Meer dan genoeg mensen houden helemaal niet van de smaak. Echter, er zijn ontzettend veel recepten met citroen en daarnaast kent de vrucht vele andere toepassingen!

De keuken is een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Omdat er met voedsel wordt gewerkt, is het belangrijk dat alles regelmatig goed wordt schoongemaakt.

Helaas is het heel makkelijk om de keuken binnen een mom van tijd rommelig en vies te maken. Een dag niet afwassen bijvoorbeeld. Ook vormen zich snel bepaalde geurtjes in de keuken – en niet alleen lekkere geurtjes.

Dat is waar onze geweldige tip een handje bij kan helpen! Homemaking geeft aan dat citroen verschillende antibacteriële eigenschappen heeft. De vrucht kan als een ontsmettingsmiddel werken en geuren neutraliseren. Dat is erg handig wat betreft etensrestjes.

Zo gaat u te werk:

Hier leest u hoe u geurtjes in de keuken kunt neutraliseren met citroen en zout.

Snijd een citroen in drie of vier stukken en leg de plakjes in een klein bord of schotel. Strooi wat zout over de schijfjes citroen en leg ze ‘s avonds in de keuken.

Wat gebeurt er precies? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. De citroen zorgt ervoor dat nare geuren en bacteriën in de keuken worden geëlimineerd, terwijl het zout de verspreiding van verse citroengeur bevordert.

De volgende dag wordt u wakker met een heerlijk fris ruikende keuken!

Dit is een eenvoudige en kostenbesparende tip. U kunt het natuurlijk ook in andere kamers toepassen, geef bijvoorbeeld uw badkamer of slaapkamer een frisse en natuurlijke geur!

Probeer deze truc vanavond en vertel ons hoe het ging! En aarzel niet om dit artikel te delen, zodat andere mensen hier ook gebruikt van kunnen maken. 

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Wat is het meest goedkoop? Afwassen met de hand of met een afwasmachine?

Afwassen…We doen het elke dag. Tenminste, de meeste mensen. Voorbeelden genoeg van huishoudens die de vaat gerust een paar dagen opsparen. Maar wat spaart nu eigenlijk het meeste geld uit? Is dat ‘ouderwets’ met de hand, of is het voordeliger om een afwasmachine te draaien?

Hart van Nederland heeft onderzoek gedaan naar het ‘afwasgedrag’ van Nederlanders. Aan de enquete deden exact 2.662 mensen mee en wat blijkt? Een op de tien landgenoten heeft uit vrees voor een hoge energierekening zijn/haar afwasmethode aangepast. Zo’n 66 procent is juist van een afwasmachine teruggegaan naar een ‘handwas’. Een derde is juist van afwassen met de hand overgestapt naar een afwasmachine.

Vaatwasser

Laten we beginnen met een vaatwasser. Dit technologische hoogstandje bied maximaal comfort. Je hoeft de vaat er alleen maar in te zetten en het er later weer uit te halen.

Maar een afwasmachine is niet goedkoop in aanschaf. Een beetje merk kost om en nabij de 700 euro. Zou je hem gedurende tien jaar lang elke dag aanzetten, dan kost dat 19 cent per wasbeurt.

Wat is het meest goedkoop? Afwassen met de hand of met een afwasmachine?

Expert (electronicabedrijf) heeft berekend dat een vaatwassen van energieklasse C ongeveer 0,57 kWh per beurt verbruikt. Dat komt neer op 44,2 eurocent, berekend op basis van de momenteel geldende tarieven.

Maar dan is er nog het waterverbruik. Elke wasbeurt kost 13 liter water. Waterbedrijf Vitens schat de kosten van water op 0,72 euro per 1.000 liter. Dat komt dus neer op 9,4 cent per vaatwasbeurt. Zijn we er dan al? Nou nee. Want er moet ook nog een afwasblokje in de machine. Die prijs wordt beraamd op gemiddeld 5,3 cent per blokje.

Al met al kost elke draai van een afwasmachine ongeveer 59 cent. En daar zijn de aanschafkosten van de vaatwasmachine dus niet bij opgeteld.

Handmatig afwassen

Handmatig afwassen dan, want dat doen we al zolang Dreft ongeveer bestaat. We gaan we gemakshalve vanuit dat je afwast met een stop in de spoelbak, of zelfs met een afwasteiltje. Daarvoor zou je grofweg zo’n 10 liter water per keer gebruiken. Natuurlijk was je af met warm water en het duurt vaak even voordat het water de temperatuur heeft bereikt die jij wilt. Laten we zeggen dat je 12 liter verbruikt.

Wat is het meest goedkoop? Afwassen met de hand of met een afwasmachine?

Uitgaande van de eerder genoemde kosten van 0,72 euro per 1.000 liter water, zou je slechts 0,86 per afwasbeurt kwijt zijn. Maar dan heb je nog gas nodig. Bespaarinfo.nl beraamt het verbruik hiervoor op 0,472 kubieke meter (m3). De kosten liggen dan op 16,29 cent. Tenslotte heb je een afwasborstel/spons nodig. De prijs hiervan komt ongeveer uit op 1,9 cent per keer.

Het allerlaatste dat je nodig hebt is afwasmiddel. Ook deze kosten zijn erg laag. Omgerekend betaal je zo’n 2 eurocent per keer. Als je alles bij elkaar optelt, kost handmatig afwassen zo’n 21 cent per afwasbeurt.

Bespaar op jaarbasis ruim 138 euro

Er zijn natuurlijk zaken die nog verder van invloed zijn op de prijs. Er zijn mensen wier vaat veel groter is dan die van de ander. Dat maakt verschil. In een afwasmachine kun je veel meer kwijt per keer.

Desondanks zijn de verschillen duidelijk. Afwassen met de hand is meer dan helft zo goedkoop als wanneer je de afwasmachine laat draaien.

Op jaarbasis scheelt het 138,70 euro om met de hand af te wassen. Daar kun je toch een hoop andere leuke dingen van kopen…

Doorgaan met lezen

Trending