Moeder laat 18-maanden oude zoon voor flatgebouw achter om 800 km verderop vrienden te bezoeken.
Connect with us

Nieuws

Moeder laat 18-maanden oude zoon voor flatgebouw achter om 800 km verderop vrienden te bezoeken.

Een vrouw die gearresteerd werd wegens het achterlaten van haar peuter om 800 km verderop vrienden te bezoeken, vertelde de politie dat ze niet begreep waarom er zo een gedoe over gemaakt werd.

De 39-jarige moeder, die niet bij naam genoemd werd, liet haar jonge zoon achter op de trappen van een flatgebouw in de stad Shychyolkovo, ten noordoosten van Moskou in Rusland.


Volgens de politie had de vrouw constant ruzie met haar vriend, die niet wilde dat het kind in zijn flat woonde.

De moeder, die geen eigen plak had om te wonen, wilde van haar zoon af in de hoop dat haar leven zo eenvoudiger zou zijn.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik was die ochtend opgestaan nadat mijn vriend naar het werk vertrokken was. Ik gaf hem te eten, gaf hem medicijnen voor zijn verkoudheid en ging met hem wandelen. Ik bracht hem naar dat flatgebouw en zei hem dat hij daar op mij moest wachten, en dan vertrok ik.”

Volgens de lokale media nam de moeder vervolgens een trein naar de stad Saratov – ongeveer 800 km verderop.


De moeder zei dat ze het kind niet met zich meenam omdat hij een last betekende. Het kind werd huilend en doodsbang aangetroffen door de inwoners van het flatgebouw die meteen de politie belden.

De peuter werd naar het ziekenhuis overgebracht voor controle, terwijl de politie online en via de lokale media foto’s verspreidden in de hoop de moeder op te sporen.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik bezocht een vrouwelijke vriend en verbleef twee weken in haar appartement.”

Twee weken later ontdekte dat de moeder opnieuw onderweg naar huis was en arresteerden haar op de trein.

De moeder was naar verluidt verrast om te horen dat ze gezocht werd door de politie, en zei tijdens haar aanhouding: “Ik wist niet dat het allemaal zo serieus was.”

Een politiewoordvoerder zei dat de moeder werd aangeklaagd wegens kinderverwaarlozing en het in gevaar brengen van een kind. Ze zal ook uit haar ouderlijke rechten ontzet worden.

De peuter werd uit het ziekenhuis ontslagen en wordt momenteel opgevangen in een pleeggezin. Zijn moeder riskeert drie jaar gevangenisstraf als ze schuldig bevonden wordt.


Nieuws

Na regen komt zonneschijn, meteorologen voorspellen onmenselijke hittegolf op komst!

Het is alweer eventjes zomer maar het lijkt inmiddels alsof de herfst alweer is begonnen. We hebben ongelooflijk veel regen gehad in de afgelopen herfst, winter én lente waardoor we inmiddels wel een paar dagen achter elkaar van droogte kunnen gebruiken. Al is het maar voor onze gemoedstoestand. Toch denken meteorologen dat we wel een héél warme zomer tegemoet komen, er zijn onwijs hete dagen voorspeld.

Waar we het normaal moeten doen met gemiddelde dagen van ongeveer 23 graden in de zomer gaat dat deze zomer, volgens voorspellingen van ‘Weeronline’ wel even anders zijn. Natuurlijk willen we dan weten wanneer dat gaat gebeuren en wát er precies gaat gebeuren.

Hittegolf op komst!

Volgens Weeronline kunnen we veel ’tropische dagen’ verwachten waarbij de temperaturen vaak boven de 30 graden zullen stijgen. Met de lichtvochtigheid in Nederland voelt dat altijd als nog wat warmer aan. Sterker nog, er zouden deze zomer records verbroken gaan worden. Meteoroloog Jordi Huirne waarschuwt alvast voor lang aanhoudende hitte die hij ‘monsterhitte’ noemt. Dit is iets wat steeds vaker voor zou komen vanwege klimaatveranderingen.

De lange termijnvoorspellingen zouden een betrouwbaarheid hebben van 60%, de kans is dus groot dat we deze monsterhitte gaan ervaren. Naast extreme temperaturen kunnen we ook hevige onweersbuien verwachten. Kortom, het weer wordt steeds extremer als we deze voorspellingen mogen verwachten:




Doorgaan met lezen

Entertainment

Zien: First Dates-deelneemster Priscilla wil alleen daten met mannen met meer dan 18 centimeter

Ondanks dat er nog steeds mannen zijn die denken dat een foto van hun ‘grote trots’ in de smaak valt bij vrouwen, is dit echt niet zo. Het sturen van deze foto’s wordt zelfs gezien als één van de allergrootste afknappers.

Een van de vrouwen die dit een verschrikkelijke afknapper vindt, is een deelnemer van First Dates, die niet op haar mondje gevallen is. Ze legt dan ook meteen uit waarom.

Daten via internet

De dame heeft al meerdere keren geprobeerd om te daten via het internet. Toch kwam ze elke keer van een koude kermis thuis. “Als je mij na één zin al vraagt of ik nat ben, dan ben ik wel uitgeluld. Dan krijg je van mij gewoon de koude douche op je harses.”


Dan zijn er ook nog mannen die het niet alleen houden bij grove praat, maar ook direct hun foto’s meesturen. Ze zegt daarover:

“Dan sturen ze je een foto van hun ’trots’ mee, met het verzoek of je er wat mee kan. Nou, nee, daar kan ik helemaal niets mee.”

Onder de 18 cm

“Weet je, onder de achttien centimeter hoef je niet aan te komen, nou dan ben je al meteen geblokt hoor, dus dat scheelt!” Ondanks dat alle vrouwen op social media het eens zijn met de dame, zien de mannen het toch allemaal net wat anders.

Ze vinden namelijk dat ze niet moet zeuren. “Als ze een stem heeft zoals die van haar, dan moet ze blij zijn met de aandacht die ze krijgt”.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Opgelet: experts onthullen dat deze woondecoratie niet zo goed is voor je huisdieren

Onlangs kwam een zorgwekkend incident aan het licht in Nieuw-Zeeland dat de gevaren illustreert van een populaire woondecoratie voor huisdieren.


Maddie Smith, een kattenbezitter uit Nieuw-Zeeland, deelde een alarmerend verhaal over haar kat Ruby die ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelde na het likken van een Himalaya-zoutlamp.

Dit voorval heeft niet alleen de risico’s van dergelijke decoratieve objecten belicht, maar benadrukt ook het belang van bewustzijn en voorzichtigheid onder huisdierenbezitters.

Ruby’s gezondheidscrisis begon op een doodgewone ochtend, toen Maddie opmerkte dat haar kat ongewoon bewoog en moeite had met haar normale activiteiten.

Aanvankelijk dachten Maddie en haar familie dat het dier simpelweg last had van de kou, dus namen ze maatregelen om haar warm te houden. Echter, na hun vertrek naar het werk verslechterde Ruby’s toestand drastisch, wat een spoedbezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakte toen ze thuis kwamen.


Bij aankomst bij de dierenkliniek werd Ruby meteen onderzocht door dierenartsen die haar toestand als zeer zorgwekkend beoordeelden. Ze vertoonde duidelijke neurologische problemen, waaronder een gebrek aan coördinatie, gehoorverlies, en zichtproblemen.

Ze kon niet eens goed eten of drinken omdat haar tongfunctie ernstig aangetast was. Uitgebreide tests bevestigden uiteindelijk dat Ruby leed aan een ernstige zoutvergiftiging, een direct gevolg van het likken van de zoutlamp in hun woonkamer.

Himalaya-zoutlampen zijn gevuld met roze zoutkristallen die uit de Himalaya-regio komen en zijn bekend om hun warme gloed en vermeende gezondheidsvoordelen voor mensen.

Echter, voor huisdieren kunnen deze lampen een dodelijke verleiding zijn. Dieren worden aangetrokken door de zoutige smaak en eenmaal begonnen met likken, kunnen ze moeilijk stoppen vanwege de verslavende aard van het zout. Dit kan leiden tot een overdosis zout, wat catastrofale gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Het is essentieel voor eigenaren van Himalaya-zoutlampen om strenge voorzorgsmaatregelen te nemen door deze lampen volledig onbereikbaar te maken voor hun huisdieren.

De aanbevolen zoutinname voor katten is niet meer dan 42 mg per dag, en elke hoeveelheid daarboven kan potentieel dodelijk zijn.

Het verhaal van Ruby benadrukt het belang van proactiviteit en voorzorg om onze geliefde dieren veilig te houden.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending