Moeder laat 18-maanden oude zoon voor flatgebouw achter om 800 km verderop vrienden te bezoeken.
Connect with us

Nieuws

Moeder laat 18-maanden oude zoon voor flatgebouw achter om 800 km verderop vrienden te bezoeken.

Een vrouw die gearresteerd werd wegens het achterlaten van haar peuter om 800 km verderop vrienden te bezoeken, vertelde de politie dat ze niet begreep waarom er zo een gedoe over gemaakt werd.

De 39-jarige moeder, die niet bij naam genoemd werd, liet haar jonge zoon achter op de trappen van een flatgebouw in de stad Shychyolkovo, ten noordoosten van Moskou in Rusland.

Volgens de politie had de vrouw constant ruzie met haar vriend, die niet wilde dat het kind in zijn flat woonde.

De moeder, die geen eigen plak had om te wonen, wilde van haar zoon af in de hoop dat haar leven zo eenvoudiger zou zijn.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik was die ochtend opgestaan nadat mijn vriend naar het werk vertrokken was. Ik gaf hem te eten, gaf hem medicijnen voor zijn verkoudheid en ging met hem wandelen. Ik bracht hem naar dat flatgebouw en zei hem dat hij daar op mij moest wachten, en dan vertrok ik.”

Volgens de lokale media nam de moeder vervolgens een trein naar de stad Saratov – ongeveer 800 km verderop.

De moeder zei dat ze het kind niet met zich meenam omdat hij een last betekende. Het kind werd huilend en doodsbang aangetroffen door de inwoners van het flatgebouw die meteen de politie belden.

De peuter werd naar het ziekenhuis overgebracht voor controle, terwijl de politie online en via de lokale media foto’s verspreidden in de hoop de moeder op te sporen.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik bezocht een vrouwelijke vriend en verbleef twee weken in haar appartement.”

Twee weken later ontdekte dat de moeder opnieuw onderweg naar huis was en arresteerden haar op de trein.

De moeder was naar verluidt verrast om te horen dat ze gezocht werd door de politie, en zei tijdens haar aanhouding: “Ik wist niet dat het allemaal zo serieus was.”

Een politiewoordvoerder zei dat de moeder werd aangeklaagd wegens kinderverwaarlozing en het in gevaar brengen van een kind. Ze zal ook uit haar ouderlijke rechten ontzet worden.

De peuter werd uit het ziekenhuis ontslagen en wordt momenteel opgevangen in een pleeggezin. Zijn moeder riskeert drie jaar gevangenisstraf als ze schuldig bevonden wordt.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending