Moeder laat twee baby’s sterven door verwaarlozing in appartement – beenderen per toeval ontdekt door brandweer
Connect with us

Nieuws

Moeder laat twee baby’s sterven door verwaarlozing in appartement – beenderen per toeval ontdekt door brandweer

Het was de scene van een ware tragedie in Lünen, een dorpje in Duitsland. Iets wat geen enkele ouder ooit wenst mee te maken. Maar helaas is het de bittere realiteit van een gezinsdrama in Duitsland.

Twee baby’s werden er dood teruggevonden in een appartement vol met afval nadat hun moeder hen verwaarloosd had om te kunnen gaan feesten. Dat meldt het Duitse magazine Wunderweib.

De 35-jarige moeder, die als serveerster in een restaurant werkt, werd ondervraagd door de correctionele rechtbank in Dortmund voor ernstige kinderverwaarlozing, maar kreeg uiteindelijk slechts drie en een half jaar gevangenisstraf.

De beslissing van de 35-jarige moeder om haar kinderen te verwaarlozen leed uiteindelijk tot hun dood in haar appartement. Moederziel alleen, uitgehongerd.

De kleine Marie was slechts 6 maanden oud, maar haar moeder had nog een tweede dochtertje, Emma, die – hou je vast – slechts 3 weken oud was toen ze stierf.

Beenderen per toeval ontdekt
Bovendien was het ook per toeval dat de beenderen van de twee meisjes gevonden werden in 2012, toen de brandweer een noodoproep beantwoordde in het appartement.

Hoewel de doodsoorzaak nog een mysterie blijft, hebben forensische wetenschappers ernstige tekenen van extreme ondervoeding ontdekt.

De 35-jarige vrouw zou haar kinderen al langer dan 12 uur alleen hebben gelaten om te gaan werken en daarna de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden.

Nog twee zwangerschappen
Alsof dit nog niet genoeg was, raakte dezelfde vrouw nog maar liefst twee keer zwanger.

Gelukkig werden deze twee kinderen voor adoptie opgegeven bij hun geboorte.

En een psychiatrisch rapport stelde echter vast dat de verdachte verstandelijk beperkt was en een persoonlijkheidsstoornis had.

Doodsoorzaak
Door de afwezigheid van een precieze doodsoorzaak, werd geen veroordeling voor doodslag of moord gevorderd.

Daarenboven werden al 4 maanden van de 3 en een half jaar gevangenisstraf reeds uitgezeten, door de lange duur van de rechtszaak.

Het schokt me, wanneer je denkt dat de beenderen van deze twee baby’s per toeval werden gevonden, en dat de moeder nog twee keer extra zwanger was.

Deel aub dit artikel zo vaak als mogelijk, in de hoop dat dergelijke vreselijke gebeurtenissen nooit meer gebeuren. Rust in vrede, kleine engeltjes.
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending