Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd
Connect with us

Nieuws

Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd

Wat is er gezelliger dan knuffelen met je baby? Of wanneer de nacht valt, je baby naast je leggen in bed? Het is echter onderwerp van discussie voor vele mensen of het wel veilig is…

Want ja, het kan best gevaarlijk zijn om dit te doen, in sommige gevallen kan het zelfs levensgevaarlijk zijn voor baby’s. Als jij dus een van de mensen bent die zijn of haar baby naast je legt in bed, dan moet je dit zeker lezen.


Paige Ferguson en Blake Linton, trotse ouders, waren enkele vrienden gaan bezoeken toen hun 6 maanden oude zoontje Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vrienden te slapen te leggen. Ze stopten hem in bed met enkele kussens naast hem. Zo zou hij veilig en comfortabel zijn, dachten ze, schrijft People Magazine.

Maar kort nadat ze hem te slapen legden, viel Colton uit bed. En ook al was het bed helemaal niet hoog, het maakt helemaal niet uit. Want in die enkele seconden veranderde Coltons leven helemaal. Toen zijn ouders de kamer binnengingen en Colton op de vloer aantroffen, leek er niets ernstig aan de hand te zijn.

Slechts een buil
In een bericht op Facebook beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk.

“Hij had een buil op zijn hoofd. Een buil. Hij huilde, leek alert en lachte zelfs,” schrijft ze. “Maar omdat we bezorgde ouders zijn besloten we toch om hem te laten checken door de arts.”

De ouders waren zeker dat de dokter zou zeggen dat het slechts een buil was en niets om zich zorgen over te maken. Maar wat waren ze verkeerd. Tot de grote consternatie van de ouders was Colton helemaal niet ok. Vanaf dat moment veranderde zijn leven helemaal.

“Hij had zijn schedel beschadigd en had een bloed lopen in zijn hersentjes,” schrijft de moeder. “Ik ga hier even hard zijn… het kan zijn dat Colton nooit zal leven. Colton zal misschien leven en niet kunnen lopen of wandelen, Colton zal misschien wel ok zijn, Colton zal misschien mentaal gehandicapt zijn. Het is aan het lot nu, en hij is nog steeds aan het vechten voor z’n leven. Dit is een nachtmerrie.”

Het vreselijke nieuws heeft de ouders terneergeslagen.

En desondanks de deskundige hulp van meer dan 20 dokters en verpleegsters die voor de baby zorgden, kon niemand met zekerheid zeggen of Colton dit zou overleven.


Paige: “Ik wist dat er iets verkeerd was toen ik vroeg of hij het goed zou maken, en iedereen antwoordde gewoon, “We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde met “Ja”.

Paige vernam later dat Coltons bloeding zo ernstig was dat het leed tot een hartstilstand.

Gedurende een volledige maand onderging hij gecompliceerde operaties en een MRI-onderzoek dat leed tot vreselijk nieuws. Colton had zo’n groot hersenletsel opgelopen dat hij in een vegetatieve toestand zou verkeren voor de rest van zijn leven. Zelfs indien hij het zou overleven.

Waarschuwen andere ouders
Paige zegt dat ze ervoor gekozen heeft om het tragische verhaal van haar familie te delen om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit moeten meemaken… Ik wens dit geen enkel kind toe.”

In haar Facebookbericht vraagt ze ook aan ouders om alle builen op het hoofd van hun baby ernstig te nemen. In haar geval, was het de ‘paranoia’ van de ouders dat Coltons leven heeft gered.

In april kon Colton eindelijk zijn oogjes openen en de dokters hebben hem uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingssonde en neemt dagelijks medicatie om te overleven. Maar er is nog hoop.

“Hij is het sterkste kind dat ik ooit heb gezien,” zegt ze. “Door het hartstilstand was Coltons volledige brein beschadigd. Ik zal alles doen dat ik kan om ervoor te zorgen dat hij een gelukkig leven heeft. Ik denk echt dat hij meer zal kunnen dan wat de dokters denken. Maar ik ben ook wel angstig voor de toekomst.”

Dergelijke ongelukken gebeuren meestal door stommiteiten of kleine onoplettendheden. De pech die deze familie heeft gehad kan ons wel wat leren: Houd altijd een oog in het zeil wanneer je baby in een volwassenen bed slaapt, ook al denk je dat het veilig is.

Het is zeer triestig dat iemand die nauwelijks begonnen is met leven zo ernstig gewond is geraakt. Maar gelukkig blijkt Colton een echte vechter te zijn.

Deel aub dit artikel op Facebook met je vrienden zodat meer ouders begrijpen hoe groot de gevolgen kunnen zijn indien je je kind in een groot bed laat liggen.
[fblike]


Nieuws

VIDEO: Trump zwaargewond na schietpartij tijdens rally in Pennsylvania, toeschouwer omgekomen.

Tijdens een rally in Pennsylvania raakte voormalig president Donald Trump gewond bij een schietpartij. Op beelden van de bijeenkomst is te zien hoe Trump naar zijn oor grijpt en vervolgens wegduikt. Hij werd daarna door zijn beveiligers van het podium gehaald. Volgens de U.S. Secret Service is Trump veilig en zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


Trumps woordvoerder, Steven Cheung, liet kort na het incident weten dat Trump ‘in orde’ is. Hij wordt onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Trump bedankte de ordediensten voor hun ‘snelle respons’.

President Joe Biden zei vlak na het incident tegen journalisten op een Democratische bijeenkomst dat hij nog niet op de hoogte was van de mogelijke schietpartij tijdens de rally van Trump.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Maandag ineens zomers warm: zonnig en 27 graden

Na regen komt zonneschijn. Tenminste, als de weersverwachtingen voor deze week kloppen. Zaterdag is het in de meeste delen van het land nog druilerig, maar na vandaag wordt het een stuk warmer met temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Vandaag is het nog bewolkt en regenachtig. Het wordt ook niet al te warm. ‘Tijdens regenval ligt het kwik rond 16 graden, bij langere droge perioden wordt het nog een graad of 19′, schrijft weerdienst Weeronline. ‘Soms is het even droog en kan de zon tijdelijk doorbreken, maar op veel zonuren hoeven we niet te rekenen.’

In de nacht klaart het op en zondag overdag komt daardoor meer ruimte vrij voor de zon. Het wordt die dag gemiddeld 22 tot 23 graden. Het blijft in de meeste delen van het land droog en het wordt ‘een prima dag voor buitenactiviteiten’.


Maandag stroomt warme lucht ons land binnen ‘en dan staat er plotseling een zomers warme dag op het programma’, aldus Weeronline. In het zuidoosten wordt het zelfs maximaal 27 graden. Het kan wel wat klammig aanvoelen. Aan het eind van de dag kunnen er dan ook enkele (onweers)buien voorkomen.

Die buien zetten dinsdag door, maar de dagen daarna lijken ze steeds wat meer af te nemen. ‘In de loop van de week warmt het geleidelijk op. Landinwaarts kan vanaf donderdag weer de zomerse grens van 25 graden worden bereikt. De wind houdt zich voorlopig rustig en daarmee wordt het best aangenaam zomerweer.’

Vierdaagse

Dinsdag begint ook de Vierdaagse in Nijmegen. ‘De eerste wandelaars voor de 50 km beginnen al in alle vroegte bij temperaturen van een graad of 15. Het is dan droog en de zon komt al vrij snel op.’ De temperatuur kan die eerste dag oplopen naar 22 graden en af en toe valt er mogelijk een bui.

De rest van de week zullen de wandelaars de zon vaak zien. Zij moeten rekenen op temperaturen tot 25 graden. Het wordt aangeraden om voldoende te drinken en je goed in te smeren want de kracht van de zon is sterk. ‘De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten al verbranden. De zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.’

Dit weekend trapt het wandelfestijn al af met de Vierdaagsefeesten. ‘Vanavond neemt de buiigheid af en is het vaak droog. Ook in de nacht is het droog en daalt de temperatuur in Nijmegen naar 11-12 graden.’ Zondag wordt met 22 a 23 graden een fijne dag voor buitenactiviteiten en dus ook voor festivals.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Je lichaam herkent wanneer het einde nabij is en dat begint allemaal in je neus

De dood, een onvermijdelijke maar vaak gevreesde fase van het leven, houdt vele mysteries vast die de mensheid door de eeuwen heen heeft geprobeerd te ontrafelen.


Verrassend genoeg ligt een potentieel antwoord verborgen in ons reukvermogen. Recente wetenschappelijke inzichten suggereren dat onze neus essentiële aanwijzingen kan bieden over de naderende d00d, niet alleen door het detecteren van de d00d bij anderen maar ook via het verlies van eigen reukvermogen als indicator voor gezondheidsproblemen.

Deze fascinatie voor de neus en zijn vermogen om ons te waarschuwen voor dreigend gevaar onderstreept de complexiteit en verfijning van het menselijk zintuiglijke systeem.

Het concept dat mensen de naderende d00d kunnen ‘ruiken’, is iets dat zowel wetenschappelijke nieuwsgierigheid als volksgeloof heeft geïnspireerd. Anekdotische verslagen van mensen die een unieke ‘geur van de d00d’ waarnemen voordat een dierbare 0verlijdt, zijn wijdverspreid en worden ondersteund door enkele wetenschappelijke studies.

Deze waarnemingen hebben geleid tot de theorie dat er een specifiek “zesde zintuig” bestaat binnen ons reuksysteem dat actief wordt onder bepaalde, vaak stressvolle omstandigheden.


Bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Chicago hebben ontdekt dat dieren zoals honden en katten in staat zijn chemische veranderingen te detecteren die optreden in het menselijk lichaam bij bepaalde z*ektes zoals kanker.

Deze bevindingen suggereren dat sommige mensen, vooral die met een zeer gevoelig reukvermogen, mogelijk ook het vermogen hebben om zulke subtiele veranderingen waar te nemen, wat wijst op de mogelijkheid van een menselijk vermogen om de naderende d00d te ‘ruiken’.

Een andere boeiende theorie betreft de emotionele connectie van ons reukvermogen. Het idee is dat onze reukzin niet alleen fysieke geuren detecteert, maar ook veranderingen in de emotionele of fysiologische staat van anderen kan waarnemen.

Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen zich intuïtief bewust worden van de naderende d00d van een naaste, niet door een expliciete geur, maar door een onbewuste reactie van hun reukzintuig op veranderende biochemische signalen.

Het verlies van het reukvermogen, medisch bekend als anosmie, is significant verbonden met diverse gezondheidsaandoeningen, met name neurodegeneratieve zektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Diverse studies hebben aangetoond dat de afname van reuk vaak een van de eerste symptomen is die zich manifesteren, nog voordat andere, meer voor de hand liggende symptomen duidelijk worden. Dit maakt reukverlies een potentieel vroegtijdig waarschuwingssignaal voor deze z*ektes.

Verder heeft onderzoek, zoals dat gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgewezen dat ouderen met een verminderd reukvermogen een significant hogere kans hebben om binnen vijf jaar te 0verlijden dan hun leeftijdsgenoten met een intact reukvermogen.

Dit benadrukt de potentiële waarde van reukvermogen als een voorspellende factor voor algemene gezondheid en levensverwachting.

De voortdurende ontdekkingen op het gebied van de menselijke zintuigen, met name de reuk, openen nieuwe mogelijkheden voor de medische wetenschap.

Het vermogen van het reuksysteem om zowel de d00d als toekomstige gezondheidsrisico’s te voorspellen biedt opwindende vooruitzichten voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden. Deze methoden zouden gebruik kunnen maken van ons reukvermogen om vroege waarschuwingssignalen te detecteren, wat kan leiden tot tijdige en potentieel levensreddende interventies.

Het vermogen van de neus om te functioneren als een waarschuwingssysteem voor zowel de naderende d00d als voor mogelijke gezondheidsproblemen is een bewijs van de complexiteit en het belang van ons reukvermogen.

Deze capaciteiten dagen ons uit om verder te kijken dan de traditionele zintuigen en de verborgen potentie van geur te erkennen als een krachtig hulpmiddel voor gezondheidsmonitoring en medisch inzicht.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending