Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd
Connect with us

Nieuws

Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd

Wat is er gezelliger dan knuffelen met je baby? Of wanneer de nacht valt, je baby naast je leggen in bed? Het is echter onderwerp van discussie voor vele mensen of het wel veilig is…

Want ja, het kan best gevaarlijk zijn om dit te doen, in sommige gevallen kan het zelfs levensgevaarlijk zijn voor baby’s. Als jij dus een van de mensen bent die zijn of haar baby naast je legt in bed, dan moet je dit zeker lezen.

Paige Ferguson en Blake Linton, trotse ouders, waren enkele vrienden gaan bezoeken toen hun 6 maanden oude zoontje Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vrienden te slapen te leggen. Ze stopten hem in bed met enkele kussens naast hem. Zo zou hij veilig en comfortabel zijn, dachten ze, schrijft People Magazine.

Maar kort nadat ze hem te slapen legden, viel Colton uit bed. En ook al was het bed helemaal niet hoog, het maakt helemaal niet uit. Want in die enkele seconden veranderde Coltons leven helemaal. Toen zijn ouders de kamer binnengingen en Colton op de vloer aantroffen, leek er niets ernstig aan de hand te zijn.

Slechts een buil
In een bericht op Facebook beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk.

“Hij had een buil op zijn hoofd. Een buil. Hij huilde, leek alert en lachte zelfs,” schrijft ze. “Maar omdat we bezorgde ouders zijn besloten we toch om hem te laten checken door de arts.”

De ouders waren zeker dat de dokter zou zeggen dat het slechts een buil was en niets om zich zorgen over te maken. Maar wat waren ze verkeerd. Tot de grote consternatie van de ouders was Colton helemaal niet ok. Vanaf dat moment veranderde zijn leven helemaal.

“Hij had zijn schedel beschadigd en had een bloed lopen in zijn hersentjes,” schrijft de moeder. “Ik ga hier even hard zijn… het kan zijn dat Colton nooit zal leven. Colton zal misschien leven en niet kunnen lopen of wandelen, Colton zal misschien wel ok zijn, Colton zal misschien mentaal gehandicapt zijn. Het is aan het lot nu, en hij is nog steeds aan het vechten voor z’n leven. Dit is een nachtmerrie.”

Het vreselijke nieuws heeft de ouders terneergeslagen.

En desondanks de deskundige hulp van meer dan 20 dokters en verpleegsters die voor de baby zorgden, kon niemand met zekerheid zeggen of Colton dit zou overleven.

Paige: “Ik wist dat er iets verkeerd was toen ik vroeg of hij het goed zou maken, en iedereen antwoordde gewoon, “We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde met “Ja”.

Paige vernam later dat Coltons bloeding zo ernstig was dat het leed tot een hartstilstand.

Gedurende een volledige maand onderging hij gecompliceerde operaties en een MRI-onderzoek dat leed tot vreselijk nieuws. Colton had zo’n groot hersenletsel opgelopen dat hij in een vegetatieve toestand zou verkeren voor de rest van zijn leven. Zelfs indien hij het zou overleven.

Waarschuwen andere ouders
Paige zegt dat ze ervoor gekozen heeft om het tragische verhaal van haar familie te delen om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit moeten meemaken… Ik wens dit geen enkel kind toe.”

In haar Facebookbericht vraagt ze ook aan ouders om alle builen op het hoofd van hun baby ernstig te nemen. In haar geval, was het de ‘paranoia’ van de ouders dat Coltons leven heeft gered.

In april kon Colton eindelijk zijn oogjes openen en de dokters hebben hem uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingssonde en neemt dagelijks medicatie om te overleven. Maar er is nog hoop.

“Hij is het sterkste kind dat ik ooit heb gezien,” zegt ze. “Door het hartstilstand was Coltons volledige brein beschadigd. Ik zal alles doen dat ik kan om ervoor te zorgen dat hij een gelukkig leven heeft. Ik denk echt dat hij meer zal kunnen dan wat de dokters denken. Maar ik ben ook wel angstig voor de toekomst.”

Dergelijke ongelukken gebeuren meestal door stommiteiten of kleine onoplettendheden. De pech die deze familie heeft gehad kan ons wel wat leren: Houd altijd een oog in het zeil wanneer je baby in een volwassenen bed slaapt, ook al denk je dat het veilig is.

Het is zeer triestig dat iemand die nauwelijks begonnen is met leven zo ernstig gewond is geraakt. Maar gelukkig blijkt Colton een echte vechter te zijn.

Deel aub dit artikel op Facebook met je vrienden zodat meer ouders begrijpen hoe groot de gevolgen kunnen zijn indien je je kind in een groot bed laat liggen.
[fblike]

Nieuws

“Mijn gelukkige huwelijk bleek een leugen te zijn: ik werd gedumpt voor een jongere vrouw.”

Het leven na een langdurig huwelijk kan onvoorspelbaar en soms overweldigend zijn.

Dit is het verhaal van Violeta, wiens ervaringen van schok, aanvaarding en uiteindelijke persoonlijke herontdekking een diepgaand inzicht bieden in de complexiteit van menselijke relaties en de onvermoede kracht van het individu.

Violeta’s reis begint met een veelvoorkomende veronderstelling: de overtuiging dat liefde en huwelijk onbreekbaar zijn, bestand tegen alle stormen.

Het is een romantisch idee, geworteld in onze cultuur en persoonlijke verwachtingen, dat liefde alleen genoeg is om een levenslange verbintenis te onderhouden.

Echter, zoals Violeta en vele anderen ontdekken, is de realiteit vaak gecompliceerder. Liefde moet gepaard gaan met wederzijds respect, toewijding en de bereidheid om samen zowel goede als slechte tijden te doorstaan.

Violeta’s verhaal neemt een dramatische wending wanneer haar echtgenoot, na dertig jaar samen te zijn geweest, bekent verliefd te zijn geworden op iemand anders.

Deze schokkende onthulling komt op een moment dat beide partners uitkeken naar een rustige en gelukkige toekomst, het opnieuw beleven van hun jeugdromantiek in hun droomhuis in de bergen.

De aankondiging van de scheiding was niet alleen een einde van hun huwelijk, maar ook een abrupte onderbreking van de toekomstplannen en dromen die ze samen hadden gekoesterd.

De nasleep van deze onthulling was verwoestend. Violeta werd geconfronteerd met een plotselinge en ongewilde verandering in haar levenspad.

De initiële schok en ontkenning maakten plaats voor een diep gevoel van verlies en verraad. Maar binnen deze chaos vond Violeta de kracht om vooruit te kijken.

Ze begon aan een reis van zelfontdekking, waarbij ze nieuwe vriendschappen sloot, reisde en zichzelf opnieuw vond te midden van de ruïnes van haar vorige leven.

Violeta’s pad naar genezing en zelfontdekking was verre van eenvoudig. Het vereiste moed om nieuwe relaties aan te gaan, oude passies te herontdekken en te leren genieten van het leven vanuit een nieuw perspectief.

Deze reis bracht haar niet alleen dichter bij haar familie en vrienden, maar gaf haar ook een hernieuwd gevoel van doel en zelfwaardering.

Het is een testament van haar innerlijke kracht en het vermogen om positieve veranderingen in haar leven te brengen, ondanks de pijnlijke omstandigheden.

Toen haar ex-man terugkeerde, gebroken en op zoek naar vergiffenis, stond Violeta voor de ultieme test van haar nieuw gevonden kracht.

Deze man, die ooit het centrum van haar wereld was, stond nu voor haar als een herinnering aan pijn en verraad.

Met waardigheid en vastberadenheid koos Violeta voor zichzelf, een besluit dat haar groei en zelfstandigheid benadrukte.

Ze weigerde terug te keren naar een verleden dat haar zoveel pijn had gedaan, en koos in plaats daarvan voor een toekomst die zij zelf vormgaf.

Violeta’s reis is een inspirerend verhaal van transformatie, dat de mogelijkheid van genezing en groei na een persoonlijk verlies belicht.

Haar ervaringen onderstrepen het belang van zelfzorg, het omarmen van verandering en het vinden van vreugde in de kleine momenten.

Op 55-jarige leeftijd staat Violeta sterk, genietend van elke dag met een vernieuwde waardering voor het leven, vastbesloten om elke nieuwe uitdaging met open armen te verwelkomen.

Het verhaal van Violeta herinnert ons aan de kracht van het individu om te overwinnen, te groeien en uiteindelijk te floreren, ondanks de stormen van het leven.

Het biedt hoop en inspiratie voor iedereen die geconfronteerd wordt met persoonlijke uitdagingen, en benadrukt de onuitputtelijke kracht van de menselijke geest.

Doorgaan met lezen

Nieuws

98-jarige vrouw poseert in geweldige foto met 6 generaties, met meer dan 230 achter-achterkleinkinderen

MaeDell Taylor Hawkins, een 98-jarige matriarch uit Kentucky, VS, heeft onlangs haar eerste achter-achter-achterkleinkind ontmoet, een zeven maanden oude baby genaamd Zhavia Whitaker.

Een foto van dit ontroerende moment, geplaatst door haar kleindochter Gracie Snow Howell, heeft sindsdien veel aandacht getrokken op sociale media.

MaeDell heeft een uitgebreide familie, met meer dan 620 nakomelingen, waaronder kleinkinderen, achterkleinkinderen, achter-achterkleinkinderen en de nakomelingen van haar stiefkinderen.

Gracie benadrukte het bijzondere van de foto, waarop alleen vrouwelijke familieleden te zien zijn: MaeDell, haar dochter Frances Snow, kleindochter Gracie Snow Howell, achterkleindochter Jacqueline Ledford en achterachterkleindochter Jaisline Wilson.

De foto werd genomen door Sheryl Blessing, een andere kleindochter van MaeDell.

De familiegeschiedenis van MaeDell is bijzonder.

Ze trouwde op 16-jarige leeftijd met Bill Taylor, een 50-jarige spoorwegarbeider met 10 kinderen uit een vorig huwelijk, zoals gemeld door Fox News.

Samen kregen ze nog eens 13 kinderen, en leefden zonder veel moderne gemakken zoals een wasmachine, droger of stromend water.

Gracie vertelt over MaeDell’s veerkracht en het gebrek aan klachten ondanks de uitdagingen van het grootbrengen van zo’n grote familie.

Dit sentiment werd ook gedeeld over haar moeder, Frances.

De liefde en steun van MaeDell hebben duidelijk bijgedragen aan generaties van gelukkige en gezonde vrouwen en kinderen.

De familie plant een nieuwe bijeenkomst in juni voor nog een foto.

Volgens Fox News bestaat MaeDell’s familie uit 106 kleinkinderen, 222 achterkleinkinderen, 234 achter-achterkleinkinderen en 37 achterachterachterkleinkinderen, allemaal woonachtig in de VS.

Het verhaal van MaeDell is een inspirerend voorbeeld van familiekracht en -verbondenheid.

Deel jouw gedachten over deze indrukwekkende familie in de comments!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Albert Heijn neemt afscheid van contant geld

Albert Heijn heeft aangekondigd dat ze vanaf 31 oktober een belangrijke wijziging doorvoeren met betrekking tot hun koopzegels.

Vanaf die datum zal het niet meer mogelijk zijn om koopzegels van de supermarkt in te ruilen voor contant geld.

De supermarktketen heeft dit nieuws onlangs bekendgemaakt. Vanaf 31 oktober zal Albert Heijn alleen nog de mogelijkheid bieden om de waarde van de koopzegels terug te laten storten op je bankrekening, wat bekend staat als “retourpinnen”.

Een andere optie is om het gespaarde bedrag te verrekenen met je boodschappen, wat resulteert in een lager bedrag dat je aan de kassa hoeft te betalen.

Momenteel hebben klanten de keuze om de waarde van de koopzegels ofwel op hun bankrekening te laten storten via retourpinnen, of om het bedrag in contanten uitbetaald te krijgen. Deze laatste optie zal vanaf 31 oktober niet langer beschikbaar zijn.

Een woordvoerster van Albert Heijn, Anoesjka Aspeslagh, legt uit dat deze beslissing gebaseerd is op “de wens van de klant.”

Ze merkt op dat steeds meer mensen weinig tot geen contant geld bij zich dragen en dat koopzegels tegenwoordig digitaal kunnen worden gespaard, dus het is logisch om het geld elektronisch over te maken naar de klant.

Albert Heijn heeft deze nieuwe manier van uitbetalen getest in verschillende winkels en volgens Aspeslagh waren de resultaten positief.

Ze benadrukt dat de overgang naar elektronische uitbetaling ook veiliger is, aangezien het de hoeveelheid contant geld in de winkels vermindert.

De supermarktketen verwacht niet dat klanten gehinderd zullen worden door deze verandering, aangezien de pilotresultaten gunstig waren.

Koopzegels bestaan al sinds 1955 en het principe ervan is grotendeels hetzelfde gebleven: een zegel kost tien eurocent, en wanneer je 490 zegels hebt, is je boekje vol.

Als je een vol boekje inlevert, ontvang je het gespaarde geld plus een rente van zes procent.

Albert Heijn benadrukt dat het voortaan gemakkelijker en veiliger zal zijn om geen contant geld meer te gebruiken voor de aankoop van koopzegels, vooral omdat deze zegels sinds 2021 uitsluitend digitaal kunnen worden gespaard.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending