Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd
Connect with us

Lifestyle

Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd

Wat is er gezelliger dan knuffelen met je baby? Of wanneer de nacht valt, je baby naast je leggen in bed? Het is echter onderwerp van discussie voor vele mensen of het wel veilig is…

Want ja, het kan best gevaarlijk zijn om dit te doen, in sommige gevallen kan het zelfs levensgevaarlijk zijn voor baby’s. Als jij dus een van de mensen bent die zijn of haar baby naast je legt in bed, dan moet je dit zeker lezen.

Paige Ferguson en Blake Linton, trotse ouders, waren enkele vrienden gaan bezoeken toen hun 6 maanden oude zoontje Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vrienden te slapen te leggen. Ze stopten hem in bed met enkele kussens naast hem. Zo zou hij veilig en comfortabel zijn, dachten ze, schrijft People Magazine.

Maar kort nadat ze hem te slapen legden, viel Colton uit bed. En ook al was het bed helemaal niet hoog, het maakt helemaal niet uit. Want in die enkele seconden veranderde Coltons leven helemaal. Toen zijn ouders de kamer binnengingen en Colton op de vloer aantroffen, leek er niets ernstig aan de hand te zijn.

Slechts een buil
In een bericht op Facebook beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk.

“Hij had een buil op zijn hoofd. Een buil. Hij huilde, leek alert en lachte zelfs,” schrijft ze. “Maar omdat we bezorgde ouders zijn besloten we toch om hem te laten checken door de arts.”

De ouders waren zeker dat de dokter zou zeggen dat het slechts een buil was en niets om zich zorgen over te maken. Maar wat waren ze verkeerd. Tot de grote consternatie van de ouders was Colton helemaal niet ok. Vanaf dat moment veranderde zijn leven helemaal.

“Hij had zijn schedel beschadigd en had een bloed lopen in zijn hersentjes,” schrijft de moeder. “Ik ga hier even hard zijn… het kan zijn dat Colton nooit zal leven. Colton zal misschien leven en niet kunnen lopen of wandelen, Colton zal misschien wel ok zijn, Colton zal misschien mentaal gehandicapt zijn. Het is aan het lot nu, en hij is nog steeds aan het vechten voor z’n leven. Dit is een nachtmerrie.”

Het vreselijke nieuws heeft de ouders terneergeslagen.

En desondanks de deskundige hulp van meer dan 20 dokters en verpleegsters die voor de baby zorgden, kon niemand met zekerheid zeggen of Colton dit zou overleven.

Paige: “Ik wist dat er iets verkeerd was toen ik vroeg of hij het goed zou maken, en iedereen antwoordde gewoon, “We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde met “Ja”.

Paige vernam later dat Coltons bloeding zo ernstig was dat het leed tot een hartstilstand.

Gedurende een volledige maand onderging hij gecompliceerde operaties en een MRI-onderzoek dat leed tot vreselijk nieuws. Colton had zo’n groot hersenletsel opgelopen dat hij in een vegetatieve toestand zou verkeren voor de rest van zijn leven. Zelfs indien hij het zou overleven.

Waarschuwen andere ouders
Paige zegt dat ze ervoor gekozen heeft om het tragische verhaal van haar familie te delen om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit moeten meemaken… Ik wens dit geen enkel kind toe.”

In haar Facebookbericht vraagt ze ook aan ouders om alle builen op het hoofd van hun baby ernstig te nemen. In haar geval, was het de ‘paranoia’ van de ouders dat Coltons leven heeft gered.

In april kon Colton eindelijk zijn oogjes openen en de dokters hebben hem uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingssonde en neemt dagelijks medicatie om te overleven. Maar er is nog hoop.

“Hij is het sterkste kind dat ik ooit heb gezien,” zegt ze. “Door het hartstilstand was Coltons volledige brein beschadigd. Ik zal alles doen dat ik kan om ervoor te zorgen dat hij een gelukkig leven heeft. Ik denk echt dat hij meer zal kunnen dan wat de dokters denken. Maar ik ben ook wel angstig voor de toekomst.”

Dergelijke ongelukken gebeuren meestal door stommiteiten of kleine onoplettendheden. De pech die deze familie heeft gehad kan ons wel wat leren: Houd altijd een oog in het zeil wanneer je baby in een volwassenen bed slaapt, ook al denk je dat het veilig is.

Het is zeer triestig dat iemand die nauwelijks begonnen is met leven zo ernstig gewond is geraakt. Maar gelukkig blijkt Colton een echte vechter te zijn.

Deel aub dit artikel op Facebook met je vrienden zodat meer ouders begrijpen hoe groot de gevolgen kunnen zijn indien je je kind in een groot bed laat liggen.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending