Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet
Connect with us

Meest bekeken

Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet

Groot nieuws vanuit het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De moeder van het babytje dat daar recent is overleden, heeft een advocaat in de arm genomen. Richard Korver en de moeder weigeren zich neer te leggen bij de conclusie van het Openbaar Ministerie.

Het OM heeft geconcludeerd dat de baby niet door een strafbaar feit om het leven gekomen is. Advocaat Korver noemt dat “een hele rare beslissing van het OM.

Moeder overleden baby Ter Apel: conclusie OM klopt niet

‘Kort door de bocht’

“Dat er geen sprake is van een niet-natuurlijke dood en daarom niet van een strafbaar feit, is te kort door de bocht. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat het kind leed aan een ziekte die opgemerkt had moeten worden. De baby was immers aan de zorg van de Staat toevertrouwd.”

Korver stelt dat het Openbaar Ministerie weigert het sectierapport aan de moeder te verstrekken. Ze mag er wel in kijken, maar de advocaat vindt dat niet voldoende.

Moeder snapt taal niet

Volgens Korver is het zeer moeilijk voor de moeder van het verloren kindje. “Dan moet een weduwe die totaal overstuur is door het verlies van haar kind een sectierapport lezen in een taal die ze niet beheerst. Ook willen we het sectierapport voor kunnen leggen aan een aantal andere artsen.”

Korver heeft een brief geschreven aan het OM, waarin hij vraagt de beslissing te heroverwegen.

Animals

Moederhond overlijdt na verkeersongeluk, dan worden haar pups door koe geadopteerd

De liefde die dieren kunnen tonen is vaak grenzeloos. Zo ook in dit geval toen deze koe geen moment aarzelde toen ze vier weespuppy’s tegenkwam.

Het komt soms voor dat verschillende diersoorten voor elkaars jongeren zorgen. Eerder berichtten we over een gans die zich over een (rillende van de kou) puppy ontfermde.

Het ontroerende verhaal van vandaag speelde zich af in Uttar Pradesh, een deelstaat van India. Een voorbijganger filmde hoe een koe voor vier weespuppy’s zorgde.

Volgens Hindustan Times overleed de moeder van de puppy’s waarschijnlijk in een verkeersongeluk, kort nadat ze was bevallen.

De koe ontfermde zich over de pups en het lijkt erop dat ze deze heeft geadopteerd. Op de beelden is te zien hoe ze de koe op de weg ligt en de hondjes zich tegoed doen aan haar melk. Gelukkig zal niemand ze storen, in India is de koe heilig.

De hartverwarmende beelden van de schattige pups en de lieve moederkoe zijn binnen korte tijd viraal gegaan.

Hieronder kun je het filmpje zien dat de voorbijganger filmde en wat zoveel indruk heeft gemaakt.

Als dit verhaal je ook net zo heeft geraakt als ons, overweeg het dan op Facebook te delen zodat jouw vrienden en familie ook van dit hartverwarmende moment kunnen genieten!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Schoonmaakster maakt onbekend huis schoon en ontdekt dan haar eigen spulletjes in dozen

Er wordt soms neergekeken op schoonmakers. Dat is natuurlijk belachelijk, het is hard werk voor een vaak mager salaris. Gelukkig denkt niet iedereen hier hetzelfde over en kreeg deze schoonmaakster een welverdiende surprise!

Prank It FWD is een organisatie met een heel specifiek doel. Ze halen pranks uit, maar niet om mensen belachelijk te maken, integendeel zelfs! Zoals The Daily Mail bericht, verrast de organisatie mensen die het verdienen met geschenken die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen.

Een van hun ‘slachtoffers’ was een schoonmaakster genaamd Cara Simmons. Haar gezin had contact opgenomen met Prank It FWD in de hoop een leuke dag te organiseren.

Prank It FWD begon Cara te verrassen met een ontspannend dagje, vermomd als werkdag. Maar daarnaast kregen zijn en aar nietsvermoedende gezin een enorm cadeau!

Cara was naar een belangrijke klant gestuurd om schoon te maken. Wat ze echter niet wist, was dat dit een excuus zou zijn. Eerst wilde de klant dat ze een heerlijke maaltijd proefde, die ze zogenaamd die avond aan gasten zou serveren.

Dit was natuurlijk heel leuk, maar valt in het niets bij wat haar te wachten stond. Het einde is zo verrassend dat we een traantje moesten wegpinken uit blijdschap voor dit mooie gezin.

We willen niet te veel verklappen, want het is zo de moeite waard om te zien hoe alles stapsgewijs ontvouwt! Kijk wat er gebeurt nadat Cara haar eigen spulletjes in dozen vond.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Jongetje (11) valt in de klas flauw van de honger

Steeds meer mensen raken door de stijgende prijzen financieel in de problemen. De leraren zien de gevolgen van de armoede ook op school. In Rotterdam viel een leerling van elf jaar oud flauw van de honger.

Omdat het gezin geen geld had voor eten, zag hij een heel weekend met een lege maag. Hij kwam maandag met een lege broodtrommel aan op school. Later viel hij gewoon flauw van ondervoeding.

Als gevolg van de inflatie en de stijgende energieprijzen dreigt de armoede in Nederland flink toe te nemen. Door de stijgende prijzen voor boodschappen hebben heel veel families het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat leidt tot miserabele situaties zoals de leerling op de Rotterdamse basisschool De Catamaran.

De juf dacht dat de jongen ziek was en belde zijn moeder. Aan de ouderconsulente vertelde ze: “Hij is niet ziek. Sorry, maar ons geld was vrijdag op. We hebben het hele weekend niks gegeten.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending