Moeder staat baby af vanwege zijn hoofd. 4 jaar later, wordt er op de deur van het weeshuis geklopt
Connect with us

Nieuws

Moeder staat baby af vanwege zijn hoofd. 4 jaar later, wordt er op de deur van het weeshuis geklopt

Dit is Dima Kalekin uit Oekraïne. Dima werd geboren met een waterhoofd, en toen zijn ouders hem voor het eerst zagen, namen ze een harteloos besluit. Ze besloten het ziekenhuis zonder hem te verlaten en hebben nooit meer iets van zich laten horen.

Dima’s leven startte noodgedwongen in een weeshuis voor gehandicapte kinderen in Krematorsk in Oost-Oekraïne.

Vier jaar later, kon Dima nog geen eenvoudige dingen doen, zoals eten met bestek of lopen. Het personeel van het weeshuis dacht dat hij zich in de toekomst nooit normaal zou kunnen ontwikkelen. Ze stonden zelfs versteld dat hij nog leefde en een paar woordjes kon spreken.

Toen de oorlog, begin 2014 in Oost-Oekraïne uitbrak, stond Dima plotseling voor een nieuwe uitdaging: het weeshuis bevond zich midden in het oorlogsgebied.

Samen met alle andere kinderen in het weeshuis, moest Dima vluchten en een veilig onderkomen vinden. Gedurende een hele week, gingen de kinderen samen met het personeel van de ene naar de andere plek, zonder water, voedsel of medicijnen.

Uiteindelijk merkte een groep separatisten op dat sommige kinderen op leven na dood waren en bracht ze naar de Oekraïense autoriteiten.

Toen artsen Dima voor het eerst zagen, moesten ze vechten tegen de tranen. Ontsnappen aan de oorlog had zichtbaar zijn sporen nagelaten.

Artsen waren zo wanhopig dat ze contact opnamen met een priester om te bidden dat de jongen geadopteerd zou worden, schrijft Hefty.

De gebeden van de priester werden snel verhoord. Enkele weken later kwam een ​​echtpaar, Ernest en Ruth Chaves, uit Vermont, Verenigde Staten aan in Oekraïne. Ze hadden over de oorlog gehoord en wilden een kind uit de regio adopteren.

Toen ze Dima zagen, wisten Ernest en Ruth dat ze hem wilden adopteren.

Ernest en Ruth hadden al zeven kinderen geadopteerd. Ze hadden dus veel ervaring met het nodige papierwerk. Hierdoor was de adoptie snel geregeld en mocht Dima relatief snel naar Vermont.

Twee maanden nadat zijn adoptieouders het weeshuis in Oekraïne hadden bezocht, reisde Dima met hen mee naar zijn nieuwe huis in de Verenigde Staten.

Dima kreeg ook een nieuwe naam, Zebadiah Chaves.

Het leven bij zijn nieuwe familie was veruit het beste wat hem ooit was overkomen.

Een jaar later lijkt de jongen die Oekraïne op leven na dood verliet, op een totaal ander kind.

Zebediah kan nu praten, hij verstaat zowel Oekraïens als Engels en hij kan lopen.

for Ruth

Publiée par Ernest Chaves sur Vendredi 13 mai 2016

Amerikaanse artsen hebben de hersenen van Zebediah onderzocht en geven aan dat de kans groot is dat hij zich normaal zal ontwikkelen.

De toekomst van Zebediah ziet er goed uit en ik wens hem en zijn familie veel geluk toe! Deel als je ze ook het beste wenst.
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending