Moeder staat terecht – dan vraagt de rechter 6-jarige dochter om de strafmaat te bepalen
Connect with us

Lifestyle

Moeder staat terecht – dan vraagt de rechter 6-jarige dochter om de strafmaat te bepalen

Parkeerboetes kunnen een enorme klap zijn voor de portemonnee, vooral als je al moeite hebt je volgende loonstrookje te halen zonder de min in te gaan. Kinderen kunnen een grote kostenpost zijn.

Stel je voor dat je iets moet halen bij een familielid. Je rijdt naar zijn of haar huis, ziet dat er een druk feest aan de gang is in de buurt, en parkeert de auto even snel op de stoep. Als je na een paar minuten terugkomt, zit er een dikke parkeerbon op de ruit.

Dat is precies wat er gebeurde met een moeder van twee kinderen uit Providence, Rhode Island, in de Verenigde Staten. Ze kreeg een boete van maar liefst 100 dollar. Ze besloot om naar de rechtbank te gaan om het aan te vechten, met het risico dat de boete tot driemaal zo hoog kon worden als ze zou verliezen. Uiteindelijk vroeg de rechter aan haar 6-jarige dochter om haar moeder’s strafmaat te bepalen.

De moeder stopte bij het huis van haar nicht om iets op te pikken. Er was een feest aan de gang in de wijk, dus ze parkeerde op de enige mogelijke plek: op de stoep. Maar toen ze weer naar buitenkwam, stond de politie daar, vermoedelijk om het feestgedruis in te dammen.

Nu had ze een boete van 100 dollar te pakken, geld dat ze niet had. Ze besloot daarom om de boete aan te vechten in de rechtbank.

Dochter Janice
Terwijl ze aan het getuigen was vroeg de rechter aan de 6-jarige dochter Janice om op te staan. Toen vertelde hij wat haar moeder gedaan had en welke straffen hij kon uitdelen.

Nummer 1: Haar moeder de maximumboete laten betalen: $300

Nummer 2: De extra straf kwijtschelden en het laten op $100

Nummer 3: De boete halveren en bijstellen naar $50

Nummer 4: Haar met rust laten en niet laten betalen

Het kleine meisje was zwaar onder de indruk van het gebeuren.

Janice was nerveus en wist niet 100 procent zeker hoe ze moest antwoorden. Maar toen vroeg de rechter haar wat ze als ontbijt had gegeten. En toen de 6-jarige daarop antwoordde dat ze de hele dag nog niks gehad had, kwam de rechter tot een snelle beslissing.

“Stel je voor dat ik een deal maak met je moeder. Als zij een lekker ontbijt voor je koopt na het verlaten van de rechtszaal, dan laat ik het gaan deze keer. Is dat een goed voorstel?” vroeg de rechter.

De boete van de moeder werd kwijtgescholden, omdat de rechter medelijden met haar had en zich realiseerde dat ze allesbehalve een crimineel was.

Deel alsjeblieft als jij ook denkt dat meer mensen mededogen zouden moeten tonen met mensen die beschuldigd worden van overtredingen die niemand kwaad hebben gedaan.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending