Moeder staat terecht – dan vraagt de rechter 6-jarige dochter om de strafmaat te bepalen
Connect with us

Nieuws

Moeder staat terecht – dan vraagt de rechter 6-jarige dochter om de strafmaat te bepalen

Parkeerboetes kunnen een enorme klap zijn voor de portemonnee, vooral als je al moeite hebt je volgende loonstrookje te halen zonder de min in te gaan. Kinderen kunnen een grote kostenpost zijn.

Stel je voor dat je iets moet halen bij een familielid. Je rijdt naar zijn of haar huis, ziet dat er een druk feest aan de gang is in de buurt, en parkeert de auto even snel op de stoep. Als je na een paar minuten terugkomt, zit er een dikke parkeerbon op de ruit.

Dat is precies wat er gebeurde met een moeder van twee kinderen uit Providence, Rhode Island, in de Verenigde Staten. Ze kreeg een boete van maar liefst 100 dollar. Ze besloot om naar de rechtbank te gaan om het aan te vechten, met het risico dat de boete tot driemaal zo hoog kon worden als ze zou verliezen. Uiteindelijk vroeg de rechter aan haar 6-jarige dochter om haar moeder’s strafmaat te bepalen.

De moeder stopte bij het huis van haar nicht om iets op te pikken. Er was een feest aan de gang in de wijk, dus ze parkeerde op de enige mogelijke plek: op de stoep. Maar toen ze weer naar buitenkwam, stond de politie daar, vermoedelijk om het feestgedruis in te dammen.

Nu had ze een boete van 100 dollar te pakken, geld dat ze niet had. Ze besloot daarom om de boete aan te vechten in de rechtbank.

Dochter Janice
Terwijl ze aan het getuigen was vroeg de rechter aan de 6-jarige dochter Janice om op te staan. Toen vertelde hij wat haar moeder gedaan had en welke straffen hij kon uitdelen.

Nummer 1: Haar moeder de maximumboete laten betalen: $300

Nummer 2: De extra straf kwijtschelden en het laten op $100

Nummer 3: De boete halveren en bijstellen naar $50

Nummer 4: Haar met rust laten en niet laten betalen

Het kleine meisje was zwaar onder de indruk van het gebeuren.

Janice was nerveus en wist niet 100 procent zeker hoe ze moest antwoorden. Maar toen vroeg de rechter haar wat ze als ontbijt had gegeten. En toen de 6-jarige daarop antwoordde dat ze de hele dag nog niks gehad had, kwam de rechter tot een snelle beslissing.

“Stel je voor dat ik een deal maak met je moeder. Als zij een lekker ontbijt voor je koopt na het verlaten van de rechtszaal, dan laat ik het gaan deze keer. Is dat een goed voorstel?” vroeg de rechter.

De boete van de moeder werd kwijtgescholden, omdat de rechter medelijden met haar had en zich realiseerde dat ze allesbehalve een crimineel was.

Deel alsjeblieft als jij ook denkt dat meer mensen mededogen zouden moeten tonen met mensen die beschuldigd worden van overtredingen die niemand kwaad hebben gedaan.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Arrestatieteam gaat Erasmus MC binnen na schietpartij, massale politie-inzet in Rotterdam

In het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam heeft een schietincident plaatsgevonden, zo meldt de politie. Tevens is er geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, dat ongeveer 1,5 kilometer verderop ligt.

Er zijn twee personen gewond geraakt, maar verdere details over hun verwondingen zijn op dit moment onbekend.

Volgens Rijnmond is een arrestatieteam het ziekenhuis binnengegaan. Het team is bezig met het controleren van alle kantoren, en mensen worden verzocht het gebouw te verlaten. Of het hele ziekenhuis ontruimd wordt, is nog niet bevestigd.

De vermoedelijke schutter, die bij beide incidenten betrokken lijkt te zijn, is gekleed in gevechtskleding en zou mogelijk een vluchtpoging hebben gedaan op een motor. De politie vermeldt dat hij bewapend is met een handvuurwapen.

De man wordt beschreven als lang, met zwart haar en rond de midden 20. Hij draagt een rugzak en een koptelefoon. De politie roept op om bij het zien van de man direct 112 te bellen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Is dit het einde van Mobicep’s carrière? Schokkend incident op camera vastgelegd!

In een schokkend voorval dat de fitnesswereld in Nederland deed opschudden, ging de bekende influencer en bodybuilder Mobicep door het lint in zijn eigen sportschool. Video’s van het incident circuleren op sociale media en laten een duidelijk geagiteerde Mobicep zien die apparaten vernielt en zich overduidelijk agressief gedraagt.

Wie is Mobicep?

Mobicep is meer dan alleen een bodybuilder; hij is een prominent figuur in de fitnessgemeenschap, vooral in Nederland. Met een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media heeft hij een grote schare volgers die zijn fitnessreis en levensstijl op de voet volgen. Naast zijn invloed in de fitnesswereld heeft Mobicep ook zijn eigen supplementenmerk, MB Nutrition.

Wat gebeurde er?

Op de bewuste dag betrad Mobicep zijn sportschool en, volgens ooggetuigen, leek er in eerste instantie niets aan de hand. Maar al snel veranderde zijn houding. Zonder duidelijke aanleiding begon hij apparatuur te vernielen. Dumbbells werden met kracht op de grond gegooid, machines werden omgestoten en in sommige video’s was te zien hoe hij schreeuwde en duidelijk gefrustreerd was.

De reden voor deze plotselinge uitbarsting van woede is nog onbekend.

Reacties en gevolgen

De beelden van het incident veroorzaakten een storm van reacties op sociale media. Velen waren in shock door het gedrag van iemand die vaak wordt gezien als een rolmodel binnen de fitnessgemeenschap.

Het incident roept ook vragen op over de toekomst van MB Nutrition. De associatie met een dergelijke openbare uitbarsting kan gevolgen hebben voor het merkimago.

Slotwoord

Het is duidelijk dat iedereen, ongeacht hun status of bekendheid, menselijk is en fouten kan maken. De uitdaging voor Mobicep zal nu zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties, de schade te herstellen en, indien nodig, hulp te zoeken.

Bron: YouTube

Doorgaan met lezen

BNers

Marco Borsato krijgt nekschot: ‘Vervolgd wegens ontucht met minderjarige’

Marco Borsato zal toch worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van een indertijd minderjarig meisje. Dat maakte het OM woensdag bekend.

 

De inmiddels 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte tegen de zanger. Marco Borsato wordt ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Hij zou het slachtoffer onzedelijk hebben betast. De Telegraaf meldt dat er nog geen zittingsdatum is vastgelegd.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou de zanger zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

De vrouw onthulde dat Marco indertijd aan haar billen en borsten zat. En ook onder haar rokje gleed en tussen haar benen greep. De feiten vonden plaats tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin stond het misbruik uitgebreid beschreven.

De moeder was werkzaam voor de zanger en sprak hem hierover aan op 4 juli 2019. Uiteindelijk deed de moeder ook melding bij de politie. Haar dochter was toen mentaal nog niet in staat om officieel aangifte te doen.

Omdat Marco voor haar een vertrouwenspersoon was, durfde ze de zanger niet meteen terecht te wijzen.

Ze was immers haar vader al verloren en nu vreesde ze ook om Marco kwijt te raken. Pas na enkele sessies met de psychologe durfde ze dan toch aangifte te doen.

Volgens zijn advocaat is Marco Borsato heel teleurgesteld met de beslissing van het OM tot vervolging. Hij zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die zijn aangifte van laster en smaad staven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending