Moeder van het meisje dat dood gevonden werd in de oven, praat nu voor het eerst tegen de media.
Connect with us

Nieuws

Moeder van het meisje dat dood gevonden werd in de oven, praat nu voor het eerst tegen de media.

Een moeder uit Mississippi in de VS wier 21 maanden oude dochtertje vermoedelijk werd vermoord door haar oma – die werd aangeklaagd wegens het neersteken van de peuter en haar daarna in de oven gebraden te hebben – zegt dat haar moeder haar kleine meisje voordien altijd als een klein prinsesje behandelde.

Het lichaam van het meisje, Royalty Marie Floyd, werd maandagavond dood en verbrand aangetroffen in de oven van het huis van haar 48-jarige grootmoeder, Carolyn Jones, in Shaw, waar de peuter samen met Jones woonde. De moeder van het meisje, Veronica Shant’e Jones, woonde niet in het huis.

De moeder sprak nu voor het eerst over de gruwel.

“Royalty Marie Floyd was het beste dat me ooit overkwam”, schreef Veronica Jones op Facebook. “Ze was mijn enige dochter. Mijn eerste liefde. Het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven moest meemaken. Mijn hart werd uit mijn borst gerukt.”

Veronica Jones kreeg van de politie te horen dat haar moeder “mijn dochter neerstak en haar bakte in de oven.” Niettemin dringt ze erop aan dat haar moeder van haar dochter hield.

“Ze behandelde Royalty altijd als een prinses en iedereen die ons kent weet dat”, schreef Jones. “Aan mijn dochter Royalty: ‘Mama zal altijd van je houden en je zult voorgoed in onze harten verder leven.’”

Het lichaam van het meisje werd gevonden door haar broer die de politie belde. Jones werd later in haar huis gearresteerd, waar ze de enige persoon was die bij het meisje was.

“Rust in vrede”, sloot Jones af. “Ik weet dat je nu op een betere plek bent.”

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ DEZE GRUWEL ZO ONBEGRIJPELIJK EN SCHOKKEND VINDT. ONZE GEDACHTEN GAAN UIT NAAR DE NABESTAANDEN.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending