Moeder verkoopt de kribbe van haar overleden zoontje. Dagen later komt de koper terug en vraagt hun om in zijn koffer te kijken.
Connect with us

Nieuws

Moeder verkoopt de kribbe van haar overleden zoontje. Dagen later komt de koper terug en vraagt hun om in zijn koffer te kijken.

Zwanger worden en weten dat er een leven in je lichaam groeit is een ongelooflijk gevoel. Een gevoel dat alleen kan worden begrepen als je het hebt meegemaakt.

En hoewel te horen krijgen dat je zwanger bent ongelooflijk kan zijn, verkiezen veel mensen om de eerste drie maanden te wachten voor ze de boodschap overbrengen. Want de eerste drie maanden zijn de meest riskante en de kans op een miskraam is groter.

Een miskraam hebben is hoe dan ook altijd tragisch, maar wanneer je een kind verliest die bijna volledig ontwikkeld is, is iets verschrikkelijk dat geen enkele ouder zou mogen meemaken.

Valerie Watts uit de Amerikaanse staat Minnesota was negen maanden ver in haar zwangerschap en had alles voorbereid voor de geboorte van haar zoon.

Maar enkele dagen voor ze zou bevallen, voelde ze dat er iets fout was. Haar baby bewoog niet zoals hij anders deed.

Het bleek dat haar zoon Noah in haar buik gestorven was. Enkele dagen voordat hij zou geboren worden. Valerie was een gebroken vrouw.

Valerie had de moed niet om haar zoons spullen weg te gooien, en dus bleef zijn kamer een jaar lang onaangeroerd.

In mei 2014 ging Valerie eindelijk akkoord om de kribbe te verkopen, waar ze zo erg had op gehoopt om haar zoon in te kunnen leggen. Maar de kribbe houden was een constante herinnering aan de dood van haar zoon.

Een geïnteresseerde koper, Gerald, kwam langs bij haar thuis en zag de kribbe en vroeg meteen wat het moest kosten.

Ze gingen akkoord met een prijs en Gerald ging naar huis met de kribbe.

Ontdekt belang
Gerald wist niets over de Valerie’s tragedie, noch hoeveel de kribbe voor haar betekende. Laat staan dat hij wist dat het de laatste herinnering was die ze had van haar dode zoon. Hij vermoedde dat ze gewoon dingen aan het verkopen was omdat haar kinderen te groot geworden waren.

En daar is waar het verhaal verandert. Geralds vrouw had eventjes gebabbeld met Valerie tijdens de verkoop, en had gevraagd hoe oud haar zoon was. Ze was zeer verdrietig toen Valerie haar vertelde wat er gebeurd was.

Na de kribbe in de wagen in te laden en naar huis te keren, vertelde ze haar echtgenoot wat Valerie had meegemaakt. Gerald begreep maar al te goed hoe belangrijk de kribbe dus was voor de rouwende moeder.

“We besloten tijdens onze terugweg dat de kribbe teruggebracht moest worden,” vertelde Gerald aan Fox9.

Maar hij besefte ook dat het bed niet voor altijd bij Valerie kon blijven, ten minste niet in zijn huidige vorm. Wat ze niet wist, is dat Gerald een timmerman is, en hij had een goed idee…

Hij bouwde de kribbe om in een prachtige stoel die Valerie kon houden als mooie herinnering aan haar zoon.

En dus, een week na de verkoop van de kribbe, keerde Gerald terug naar Valerie met het prachtige geschenk. De kribbe, die uiteraard een pijnlijke herinnering was aan haar zoon, was nu een prachtige stoel die voor altijd in haar huis (en hart) kon blijven staan.

Je kunt je wellicht wel inbeelden hoe gelukkig Valerie was met het prachtige gebaar, en ze begon te huilen toen ze zag wat Gerald had gedaan.

After Valerie Watts’ son Noah was delivered stillborn – she kept his crib in place. After some time she decided to sell…

Publiée par Fox 11 Los Angeles sur Lundi 12 mai 2014

Er zijn jammer genoeg veel ouders die weten hoe Valerie zich moet voelen… Ongeacht hoe lang het geleden is dat je een kind bent verloren, je blijft voor altijd rouwen bij het verlies van een kind.

Voel je vrij om dit hartverwarmende verhaal te delen met je vrienden op Facebook, zodat het hun dag ook wat warmte brengt!

Bekijk een video over deze ontmoeting hier:

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending