Moeder waarschuwt andere ouders na ranzige ontdekking in dochters haar
Connect with us

Lifestyle

Moeder waarschuwt andere ouders na ranzige ontdekking in dochters haar

De zomer is er bijna. Dat betekent: zon, zwemmen, spelletjes, reizen, kamperen, barbecue, ga zo maar door.

Maar vele kinderen en volwassenen onderschatten nog steeds de echte gevaren van kamperen: namelijk gebeten worden door een teek.

“Ach, dat overkomt me nooit,” denken velen.

Maar een piepkleine teek kan eigenlijk je hele leven omvergooien, en om alles nog moeilijker te maken, zijn de symptomen niet altijd duidelijk.

Jessica Griffin, een moeder, ondervond dit toen ze ontdekte dat haar dochtertje op een ochtend verlamd was.

Jessica Griffin waarschuwt nu ook andere moeders en vaders om voorzichtig te zijn en hun kinderen te inspecteren op tekenbeten.

De waarschuwing komt er na een vreselijke gebeurtenis die het hele gezin terroriseerde.

Mama Jessica herinnert zich het angstaanjagende moment waar haar dochter Kailyn op een ochtend wakker werd en niet kon wandelen. Ze had zelfs moeite om te praten.

Jessica bracht haar dochter in allerijl naar het universitair ziekenhuis van Mississippi waar de dokters een bloedstaal afnamen en een scan van haar hoofd maakten.

Kailyn kreeg daarop de diagnose ‘verlamming door teek’, schrijft de moeder op Facebook.

Tekenverlamming kan zowel honden als mensen treffen.

Wanneer een teek zijn slachtoffer bijt, injecteert het zijn speeksel, wat een negatief effect heeft op het immuunsysteem. Dit veroorzaakt een tijdelijke verlamming, en in extreme gevallen, de dood.

Het risico is groter wanneer de tekenbeet op het hoofd is.

Kailyn werd snel gehospitaliseerd en onder toezicht gehouden. Je kan je de enorme zorgen van haar ouders wel voorstellen.

“We werden opgeroepen in het ziekenhuis voor observatie en we hopen dat het goed komt! Laten we bidden voor ons meisje! Dit is de GROOTSTE angst die ik ooit heb gehad!” schreef de moeder.

Gelukkig verbeterde Kailyn haar toestand en herstelde ze traag maar zeker.

Moeder Jessica plaatste onlangs enkele updates over haar toestand, waaronder een foto van de teek die wed verwijderd uit Kailyns hoofdje.

“Ouders, controleer AUB het hoofd van jullie kind op tekenbeten! Het komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen!” waarschuwt ze.

De reacties op het bericht van de moeder was ongezien.

Vele ouders deelden hun eigen verhalen over hoe ze tekenbeten vonden bij hun kinderen. Sommigen deelden zelfs enkele horrorverhalen waarin kinderen bijna stierven door verlamming door een tekenbeet.

Jessica zei dat ze geen idee had dat haar bericht zo snel zou gedeeld worden, maar ze was blij dat ze aandacht kon scheppen rond het gevaar van tekenbeten en tekenverlamming in het bijzonder.

“Het is iets ernstig, en wij hebben het ervaren! Zorg ervoor dat je altijd je schatjes controleert OVERAL op hun lichaam!”

Symptomen tekenverlamming
Symptomen komen voor tussen 2 en 7 dagen na de beet, en beginnen met zwakheid in beide benen, wat leidt tot verlamming.
De verlamming verspreidt zich naar de armen en hoofd binnen enkele uren en kan de ademhaling stoppen en kan zelfs leiden tot de dood.
Hoewel verlamming vele dieren en vee treft, zijn gevallen bij mensen eerder zeldzaam, en gebeurt het meestal bij kinderen jonger dan 10.

Het kon allemaal veel erger zijn afgelopen voor Kailyn, maar dankzij de snelle reactie van haar ouders en haar hospitalisatie, overleefde ze het gelukkig.

Vandaag is ze thuis van het ziekenhuis en volgens Jessica is alles “terug zoals normaal”.

Niet alle kinderen zijn echter even fortuinlijk als Kailyn, en daarom is het noodzakelijk dat we deze informatie verspreiden over tekenbeten en wat we kunnen doen om ons te beschermen.

Deel aub dit artikel zodat niemand een dergelijke tragedie moet meemaken tijdens de leuke zomer!
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending