Moeder wacht tot haar autistische zoontje mag spreken bij een toneelstuk - totdat de leraar de microfoon afpakt.
Connect with us

Nieuws

Moeder wacht tot haar autistische zoontje mag spreken bij een toneelstuk – totdat de leraar de microfoon afpakt.

Kinderen zijn bijzonder kwetsbare kleine mensen. We hopen hen voor te bereiden op de echte wereld door middel van onderwijs en discipline, maar er is een behoorlijke hoeveelheid liefde en mededogenheid die ook aan hen moet worden overgedragen als we dat doen.

Kinderen kunnen extreem gevoelig zijn en beschikken nog niet over de gaven die ze nodig hebben om alles te begrijpen.

Dit geldt nog meer voor kinderen met speciale behoeften.

Nu is een moeder in woede bij een incident op de school van haar zoon – en het hele internet lijkt aan haar zijde te staan.

Amanda Riddle uit Nutter Fort, West Virginia was enthousiast om haar 6-jarige zoon Caleb te zien optreden tijdens het Thanksgiving-toneelstuk van de school.

Maar een incident zou de hele ervaring verzieken – voor zowel moeder als zoon.

Toen zoon Caleb, die licht autistisch is, tegen het einde van het stuk de microfoon benaderde om iets te zeggen, griste een leraar hem weg.

De reactie van de jongen is nogal hartverscheurend: hij roept eenvoudigweg “Oh nee!” En blijft snikken bij de lege microfoonstandaard.

‘Ze is gewoon weggegaan en heeft de microfoon van hem afgenomen,’ zei moeder Amanda, eraan toevoegend dat hij de Thanksgiving-kalkoen speelde. “Mijn hart brak, om dat te zien.”

Amanda heeft later een video van het incident geplaatst, die je hieronder kunt zien:

Verontwaardiging

Terwijl moeder Amanda woedend is, heeft de school gereageerd door te zeggen dat hun personeel en leraren echt om hun studenten geven.

Volgens de school had Caleb al zijn rol in het stuk geleverd en was er geen tweede ‘lijn’ gepland. De lijn in kwestie? Caleb wilde eenvoudigweg zeggen “schrokken opslokken”.

Ouders hebben overal verontwaardiging uitgesproken over het onbezonnen gedrag van deze leraar en lijken het volmondig eens te zijn met moeder Amanda:

“Wat zou het pijn hebben gedaan om hem een ​​paar extra seconden te geven om ‘Eten Eten’ te zeggen?” Vroeg de betraande moeder.

Wat vind je van dit incident? Deel gerust je opmerkingen en mening op Facebook.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending