Moeder zoekt wanhopig naar een donor voor haar dochter die op sterven ligt.
Connect with us

Nieuws

Moeder zoekt wanhopig naar een donor voor haar dochter die op sterven ligt.

Kerstmis is traditioneel een periode van mirakels.

Dat bracht een wanhopige moeder ertoe om zich tot de sociale media te wenden in de hoop er eentje te vinden voor haar kleine meisje, Aurora “Rori” Shane.

Sinds de eenjarige vorig jaar in juli geboren werd, bracht ze het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis door. Ze lijdt aan een aangeboren hartziekte waardoor haar toekomst er niet erg goed uitziet.

Haar enige hoop is een harttransplantatie, maar het hart moet klein genoeg zijn om in haar kleine lichaampje te passen …

De zoektocht naar een nieuw hart

Een post op de Facebookpagina Hope for Rori legt uit: “Omwille van haar omvang heeft ze nog niet veel aanbiedingen ontvangen. Bloedtype en gewicht zijn sleutelfactoren, er is een donor nodig die 10-25 kg weegt en haar bloedtype is A+.”

Publiée par Hope for Rori sur Vendredi 30 novembre 2018

Moeder Jennifer Shane weet dat het verhaal delen op de sociale media een wanhoopspoging is, maar ze hoorde eerder al verhalen dit tot een succes leidden. Jennifer hoopt dat de juiste persoon de Facebookpost opmerkt.

De familie woont momenteel in Louisville in Kentucky (VS) en Rori verblijft in het Norton Children’s Hospital.

Rori has been waiting a long time for a heart. Unfortunately, because of her size she has not received many offers,…

Publiée par Hope for Rori sur Samedi 1 décembre 2018

Helaas is tijd een essentiële factor. Op 1 december stond Rori al 200 dagen op de wachtlijst. Er werd een GoFundMe pagina opgericht om te helpen bij de betaling van de medische rekeningen en uitgaven, maar op dit moment bidt de familie om een wonder.

Nieuws

Tragisch ongeval: Tweeling verdrinkt nadat grootmoeder met Alzheimer deur open laat

Er is werkelijk niets zo hartverscheurend als het overlijden van een jong kind. Deze familie heeft ongelooflijk veel verdriet ervaren toen een kleine fout hen een grote prijs deed betalen. Lees verder om meer te weten te komen over deze tragische gebeurtenis.

Een tweeling, een jongen en een meisje van 18 maanden oud, verdronken in het zwembad van de familie bij hun huis, nadat hun overgrootmoeder, die aan Alzheimer lijdt, blijkbaar de deur had opengelaten.

child in danger drowning in the swimming pool

De familie woont in hun huis in Oklahoma City, waar moeder Jenny Callazzo haar 18 maanden oude tweeling, Locklyn en Loreli, op de bodem van een troebel zwembad op hun terrein aantrof.

Beide tweelingen waren bewusteloos toen hun moeder hen vond. Twee uur nadat ze waren gevonden, werden beide peuters doodverklaard. Callazzo is een thuisblijvende moeder die een boetiek runt.

Ze woont in het huis ter waarde van $565.000 waar haar kinderen verdronken, samen met andere familieleden. Haar familie bestaat uit haar grootmoeder, haar zes kinderen en haar man Sonny. Haar echtgenoot is 42 jaar oud en een marketingdirecteur.

Een familielid vertelde de media dat Callazzo’s grootmoeder aan dementie lijdt en de achterdeur van het huis had opengelaten. De tweeling peuters zagen de open deur en glipten onopgemerkt naar buiten.

De politie onderzoekt de zaak, maar gelooft niet dat er sprake was van kwade opzet bij deze tragische jonge overlijdensgevallen.

Lokale media, die luchtopnamen van het huis maakten, zagen een troebel zwembad bedekt met groene algen waar de tweeling vermoedelijk verdronk. Slechts enkele dagen voor het tragische ongeval plaatste de 37-jarige Callazzo een foto van haar peuters buiten met het bijschrift “wil alleen maar buiten spelen.”

Buren herinneren zich het aangrijpende moment waarop ze de ontstelde moeder achter in een ambulance zagen terwijl hulpverleners probeerden haar kinderen te reanimeren.

Er is een GoFundMe-account opgezet om de familie te helpen met de kosten die gepaard gaan met medische rekeningen en uitvaartkosten.

“Deze prachtige baby’s zijn te vroeg van ons weggenomen. Elke bijdrage om te helpen met de kosten wordt zeer op prijs gesteld. We waarderen ieders liefde en steun,” staat er in de beschrijving van de GoFundMe-pagina.

Laura Gamino, coördinator letselpreventie voor trauma bij OU Health, heeft gezegd dat ze hoopt dat ouders zich realiseren hoe gevaarlijk water kan zijn voor jonge kinderen.

“Alles kan in een ogenblik gebeuren,” waarschuwde ze.

“Kinderen worden aangetrokken door water en peuters zullen niet de vaardigheden hebben om zichzelf uit het water te helpen … Verdrinking is heel plotseling en heel stil,” waarschuwde ze.

“Mensen denken soms dat een kind in problemen zal schreeuwen in het water, maar dat kan niet omdat hun mond vol water zit. Dus het is heel stil, en dat is een van de engste dingen eraan.”

Gamino dringt er bij ouders en verzorgers op aan om minstens 1,20 meter hoge hekken rond hun zwembaden te bouwen met een poort, zodat jonge kinderen deze niet kunnen openen.

Dit is een ontzettend triest verhaal. Onze harten gaan uit naar de familie nu ze te maken hebben met dit onmetelijke verlies. Sluit u alstublieft bij ons aan in gebed voor de familie tijdens deze moeilijke tijd.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Tragische afloop na lange zoektocht: Baby van 10 maanden dood naast vader gevonden!

De zoektocht naar de vermiste 10 maanden oude Zeke Best kende een tragisch einde eerder deze week, nadat de autoriteiten zijn lichaam vonden, slechts één dag na de uitgifte van een Amber Alert.

Volgens berichten werd de baby dood aangetroffen in een gebied ongeveer 24 mijl ten oosten van Idaho Falls, Idaho, nadat een jager de politie belde om een man in een slaapzak langs de weg te melden.

De politie onthulde in een verklaring: “De beller gaf aan dat de man naakt was en vreemde uitspraken deed.”

CBS News meldt dat de man geïdentificeerd werd als Jeremy Albert Best, die gezocht werd in verband met het eerder genoemde Amber Alert op verdenking van het ontvoeren van het kind in Teton County.

Het Bonneville County Sheriff’s Office vertelde dat ze Best’s auto in een greppel hadden gevonden en vervolgens baby Zeke dood op de plaats delict aantroffen.

Op donderdag 30 november veroorzaakte Best onrust toen hij naar verluidt naakt door een winkel liep. Ondanks zijn verontrustende gedrag, werd hij uren voor het naar verluidt vermoorden van zijn vrouw, Kali Jean Randall, 38, en het ontvoeren van Zeke, vrijgelaten uit psychische gezondheidszorg.

Na de ontdekking van Kali’s lichaam op donderdagavond, werd een wanhopige zoektocht gestart naar zowel Best als Zeke. Helaas kwam deze klopjacht op zaterdagochtend tot een einde, met de vondst van Zeke’s lichaam dichtbij zijn nog levende vader.

Best werd aangehouden op basis van het arrestatiebevel dat werd uitgevaardigd in verband met de dood van zijn vrouw. Hij wordt momenteel vastgehouden in de Bonneville County Jail en blijft in hechtenis tot zijn voorgeleiding, aldus de autoriteiten.

“Onze gedachten zijn bij de familie van de slachtoffers in deze zaak. Meer informatie over deze zaak zal op een geschikt moment in de toekomst beschikbaar zijn, aangezien het onderzoek nog gaande is,” zei het Bonneville County Sheriff’s Office in een verklaring.

De snel ontwikkelende zaak heeft de aandacht van het publiek getrokken, waarvan velen hun hartzeer uiten over het verlies van baby Zeke en de schrijnende omstandigheden rond zijn dood.

Rust in vrede, Kali en Zeke.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Schokkend: Enschedese Kevin verliest ledematen door agressieve streptokokkeninfectie!

Kevin van Halm uit Enschede spreekt met opvallende positiviteit over de amputaties die hij heeft ondergaan door een streptokokkeninfectie. Hij benadrukt dat zijn leven nog steeds waardevol is, met name als vader voor zijn zoontje Sonny. “Ik hoop ook weer wat te kunnen betekenen voor mijn vriendin Robyn,” zegt hij. Zijn grootste wens is het niet hoeven behouden van zijn stoma en het samen kunnen blijven wonen in hun huis.

Op 34-jarige leeftijd werd Kevin slachtoffer van een vleesetende bacterie, behorend tot de groep-A-streptokokken. Normaal gesproken zijn deze infecties onschuldig, maar soms leiden ze tot ernstige ziektes, de zogenaamde invasieve infecties. “De bacterie is in opmars,” merkt Kevin op, die tegen wil en dank ervaringsdeskundige is geworden.

Delicaat Proces Robyn (26) helpt Kevin voorzichtig bij het aantrekken van zijn T-shirt. Een stukje bot steekt uit zijn enig overgebleven vinger, de duim, die bijna volledig gespaard bleef. “Dat aanraken doet veel pijn,” legt hij uit. Tijdens het telefoongesprek assisteert Robyn hem met zijn mobiele telefoon, en helpt hem ook met het drinken van een smoothie die door een verpleegkundige wordt gebracht.

Vrienden en familie zijn geschokt door de transformatie van Kevin, ooit een gezonde steigerbouwer, nu een invalide zonder vingers en onderbenen. De bacterie had zodanig toegeslagen dat amputatie noodzakelijk was om het proces te stoppen.

Het Onverwachte Leren Accepteren Toch weet Kevin al snel een ontspannen sfeer te creëren. Robyn grapt: “Steek je middelvinger eens op.” Kevin wijst op de beenharen die groeien op wat nu zijn rechterhand is, nadat een deel van zijn geamputeerde been aan het handstompje is bevestigd om het vorm te geven.

Kevin blijft nuchter en positief: “Ik ben niet snel onder de indruk.” Hij ziet zichzelf niet zoals anderen hem zien. “Misschien komt het verdriet later nog, maar ik hoop van niet.” Zijn doel is om 60 tot 70 procent van zijn capaciteiten terug te winnen, zodat hij een goede vader kan zijn voor Sonny en niet volledig afhankelijk van Robyn.

De Kracht van Vergeten Ook zijn geheugen heeft merkwaardige effecten ondergaan. Kevin heeft hevige pijnen ervaren, inclusief fantoompijnen na de amputaties, maar kan zich deze niet goed herinneren.

Vechten om te Leven Zijn grootste dankbaarheid ligt in het feit dat hij nog leeft. Hij vindt het minder erg om zonder benen te zijn dan om zijn tijdelijke stoma permanent te moeten houden. De aanstaande aanpassing aan zijn linkerhand zal hem meer bewegingsvrijheid geven.

Toename van Invasieve Infecties Het RIVM bevestigt de toename van invasieve GAS-infecties sinds het voorjaar van 2022. Tot en met oktober zijn er ruim 1243 gevallen gemeld. Niet alle gevallen waren zo ernstig als bij Kevin; sommige resulteerden zelfs in overlijden.

Het Begin van de Nachtmerrie De nachtmerrie voor Kevin begon in de zomer met een darmwond en vingerwondjes. Ondanks de aanvankelijke terughoudendheid van de huisarts om in te grijpen, belandde Kevin op 24 augustus met ernstige pijn op de Spoedeisende Hulp.

De Worsteling van Robyn Voor Robyn was het een emotionele achtbaan. Kevin raakte in coma en zij stond er alleen voor. Het moment waarop vier artsen haar naderden met het nieuws over Kevins kritieke toestand staat in haar geheugen gegrift.

De Overlevingsstrijd Kevin overleefde de strijd tegen de streptokokken A. Hij ontwaakte in een wereld die hij niet begreep, tijd was een abstract begrip. Hij zag een pluche aap in de hoek en was ervan overtuigd dat deze samenspande met Robyn. Zijn ledematen verkleurden en werden uiteindelijk “git en git zwart” door necrose. De amputatie was onvermijdelijk en vond plaats op 10 oktober.

Leven na de Amputatie Nu zit Kevin op de rand van zijn ziekenhuisbed, terug voor een katheterprocedure. Hij heeft meerdere katheters en een stoma. Zijn broekspijpen hangen leeg over het bed. Robyn noemt hem “best een knappe jongen”.

Hoop op de Toekomst Ze hopen nog lang in hun jaren 30-woning te kunnen blijven, ondanks de noodzakelijke aanpassingen. Vrienden en familie zijn een crowdfunding gestart om hen te ondersteunen, te vinden op steunactie.nl onder “Kevin”.

bron: ad.nl

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending