Moeders tweeling werd te vroeg geboren: 30 minuten later komt de dokter naar binnen en zegt: “Het spijt me”
Connect with us

Lifestyle

Moeders tweeling werd te vroeg geboren: 30 minuten later komt de dokter naar binnen en zegt: “Het spijt me”

Hoewel we een lange weg hebben afgelegd in de geneeskunde en nu veel kunnen weten over ons kind voordat ze zelfs maar zijn geboren, blijft de natuur ons altijd blijven verrassen.

Het Britse echtpaar Nicola en Todd Bailey waren al de trotse ouders van een vierjarig jongetje, Lucas, toen ze verder blij nieuws kregen …

Nicola was weer zwanger.

“Ik had een raar gevoel omdat ik sneller veel dikker werd dan mijn vorige zwangerschap,” zei Nicola, eraan toevoegend dat ze zich ook erg ziek voelde, meldt Inside Edition.

Maar al snel werd duidelijk dat daar een goede reden voor was: Nicola was niet alleen zwanger van één kind – ze verwachtte een tweeling.

Nicola’s vliezen braken in week 32, maar de bekwame artsen slaagden er gelukkig in om haar weeën te stoppen. Twee kleine baby’s, Harper en Quinn, konden dus een week langer in mama’s buik blijven voordat ze zouden worden afgeleverd.

“Zodra ik ze allebei zag, smolt mijn hart. Ze waren allebei zo mooi, ‘zei Nicola.

Omdat de meisjes te vroeg werden geboren, werden ze snel opgevangen door een arts. Maar slechts 30 minuten nadat Harper was geboren, kwam de dokter terug in Nicola’s kamer en zei: “Het spijt me.”

Normale zwangerschap
Ze vermoedden dat Harper het syndroom van Down had, iets dat later werd bevestigd.

Niets tijdens de zwangerschap was ongewoon, en de ouders hadden geen idee dat een van hun baby’s een extra chromosoom had tot ze werd geboren, 38 minuten na zuster Quinn.

“Ons gezin is uniek en ik zou het niet veranderen voor de wereld,” zei Nicola.

“Harper is Harper en Quinn is Quinn,” voegde ze eraan toe. “Ze zijn niet hetzelfde, dus ik probeer ze niet te vergelijken, hoe moeilijk dat ook is.”

Nicola, die een verpleegster is, hoopt nu meer bewustzijn te krijgen over het Down-syndroom, dat onder andere verschillende intellectuele vertragingen veroorzaakt, evenals enkele fysieke beperkingen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om Nicola te helpen haar belangrijke boodschap over het downsyndroom te verspreiden.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending