Na 150 jaar is de wolf definitief terug in Nederland
Connect with us

Nieuws

Na 150 jaar is de wolf definitief terug in Nederland

Een onderzoek van de provincie Gelderland heeft aangetoond dat de wolf definitief terug is in Nederland.

150 jaar geleden was de wolf voor het laatst officieel in Nederland. De afgelopen paar jaar worden geregeld wolven gespot, waarvan het merendeel zwerft, aldus de NOS.

MOETEN WE WEL OF GEEN LOCATIES VAN WOLVEN DOORGEVEN?Wij kiezen ervoor om wel locaties van leefgebieden van wolven door…

Publiée par Wolven In Nederland sur Jeudi 14 août 2014

Een onderzoek van de provincie Gelderland heeft laten zien dat de wolf definitief terug is in Nederland. Een wolvin, codenaam GW998F, leeft al zes maanden in de Veluwe. Dit wil zeggen dat het een officiële vestiging betreft.

Publiée par Wolven In Nederland sur Vendredi 5 octobre 2018

De wolvin is afkomstig uit een Duitse roedel. De afgelopen maanden verzamelden vrijwilligers uitwerpselen van de wolvin, waaruit de conclusie kon worden vastgesteld dat ze zich hier heeft gevestigd.

Er zijn ook sporen en DNA van een mannelijke wolf gevonden. De sporen waren van beide wolven naast elkaar in de sneeuw. Een woordvoerder van Wolven in Nederland geeft aan dat er in mei daarom misschien wel wolfjes het levenslicht kunnen zien.

Gevestigde wolvin op de Veluwe heeft een partner.Niet alleen is de wolf nu definitief gevestigd in Nederland, op de…

Publiée par Wolven In Nederland sur Lundi 18 février 2019

Meer in het zuiden van de Veluwe loopt een andere wolvin, als ze in maart nog steeds in Nederland is, is zij ook officieel gevestigd.

Eind maart wordt er een gesprek gehouden tussen de provincie en betrokken veehouders, natuurbeheerders en gemeenten, bericht de Telegraaf. Niet iedereen is namelijk blij met de komst van het roofdier.

Er bestaat angst dat wolven schapen gaan opeten, maar vooralsnog is daar geen sprake van. De komende drie jaar zal de provincie Gelderland alle wolvenschade vergoeden.

Wat vindt jij van dit nieuws dat de wolf terug is in zijn oude leefgebied?

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending