Na 150 jaar is de wolf definitief terug in Nederland

Een onderzoek van de provincie Gelderland heeft aangetoond dat de wolf definitief terug is in Nederland.

150 jaar geleden was de wolf voor het laatst officieel in Nederland. De afgelopen paar jaar worden geregeld wolven gespot, waarvan het merendeel zwerft, aldus de NOS.

MOETEN WE WEL OF GEEN LOCATIES VAN WOLVEN DOORGEVEN?Wij kiezen ervoor om wel locaties van leefgebieden van wolven door…

Geplaatst door Wolven In Nederland op Donderdag 14 augustus 2014

Een onderzoek van de provincie Gelderland heeft laten zien dat de wolf definitief terug is in Nederland. Een wolvin, codenaam GW998F, leeft al zes maanden in de Veluwe. Dit wil zeggen dat het een officiële vestiging betreft.

Geplaatst door Wolven In Nederland op Vrijdag 5 oktober 2018

De wolvin is afkomstig uit een Duitse roedel. De afgelopen maanden verzamelden vrijwilligers uitwerpselen van de wolvin, waaruit de conclusie kon worden vastgesteld dat ze zich hier heeft gevestigd.

Er zijn ook sporen en DNA van een mannelijke wolf gevonden. De sporen waren van beide wolven naast elkaar in de sneeuw. Een woordvoerder van Wolven in Nederland geeft aan dat er in mei daarom misschien wel wolfjes het levenslicht kunnen zien.

Gevestigde wolvin op de Veluwe heeft een partner.Niet alleen is de wolf nu definitief gevestigd in Nederland, op de…

Geplaatst door Wolven In Nederland op Maandag 18 februari 2019

Meer in het zuiden van de Veluwe loopt een andere wolvin, als ze in maart nog steeds in Nederland is, is zij ook officieel gevestigd.

Eind maart wordt er een gesprek gehouden tussen de provincie en betrokken veehouders, natuurbeheerders en gemeenten, bericht de Telegraaf. Niet iedereen is namelijk blij met de komst van het roofdier.

Er bestaat angst dat wolven schapen gaan opeten, maar vooralsnog is daar geen sprake van. De komende drie jaar zal de provincie Gelderland alle wolvenschade vergoeden.

Wat vindt jij van dit nieuws dat de wolf terug is in zijn oude leefgebied?