Na 7 miskramen geloven de dokters niet in kansen van pasgeboren baby – dan neemt moeder beslissing die iedereen verbijsterd
Connect with us

Nieuws

Na 7 miskramen geloven de dokters niet in kansen van pasgeboren baby – dan neemt moeder beslissing die iedereen verbijsterd

Trisha Long Bell had al enorm veel moeten doorstaan om moeder te kunnen worden. Veel meer dan de meesten van ons zich kunnen voorstellen.

Zeven keer eerder hadden zij en haar man ontdekt dat ze zwanger was – om vervolgens iedere keer een miskraam te krijgen. Met iedere keer groot verdriet tot gevolg.

Maar zelfs in de donkerste dagen weigerde het stel hun droom van het hebben van een gezin op te geven.

Tot er een waar wonder gebeurde toen hun tweede zoon ter wereld kwam onder zeer speciale omstandigheden.

So glad you're mine forever.Happy 6 years of marriage.

Publiée par Trisha Long Bell sur Dimanche 8 janvier 2017

Na zeven miskramen werden Trisha en haar man in 2014 eindelijk de gelukkige ouders van hun eerste zoon Urijah. Ze waren in de zevende hemel.

Met alle enorme teleurstellingen die ze eerder hadden moeten verwerken, hadden ze niet verwacht het geluk te kunnen voelen van een tweede kindje. Zo redeneerde Trisha althans. De jaren gingen voorbij en het kleine gezin was heel gelukkig met de kleine Urijah thuis.

Maar toen vertelde Trisha dat ze weer zwanger was, weer van een jongetje.

My heart has been so touched reading all of your comments from our car accident last week! Thank you so much for your…

Publiée par Trisha Long Bell sur Jeudi 28 septembre 2017

De zwangerschap verliep gelukkig goed, tot aan de geboorte zelf. De dokters realiseerden zich snel dat er iets mis was met het pasgeboren jongetje.

De kleine Ezrah kwam ter wereld zonder hartslag, pols of zuurstof in de hersenen; en liep een enorm risico op serieuze hersenschade.

Who remembers this sweet face? I've had too many messages and a couple comments asking why we're delivering this baby…

Publiée par Trisha Long Bell sur Mardi 13 juin 2017

De kleine Ezrah was volledig afhankelijk van een machine, en de dokters drongen al aan om de ‘stekkers eruit te trekken’. Trisha kon het niet.

In plaats daarvan luisterde ze naar haar schoonmoeder en koos ervoor om iets helemaal anders te doen.

Publiée par Trisha Long Bell sur Mardi 24 octobre 2017

Trisha vertelde op Facebook wat er gebeurd was in het ziekenhuis:

Mijn baby werd geboren zonder hartslag. Geen zuurstof in zijn hersenen. Geen pols. Ze waren 11 minuten bezig om hem tot leven te wekken. Er werd hevige hersenschade vastgesteld. Ik herinner het me alsof het gisteren was, om verteld te worden dat mijn zoon geen kwaliteit van leven zou hebben… dat het beter was om ‘de stekker eruit te trekken’.

Ten months ago, this was my baby.. In coma with Machines breathing for him. Fighting for his life. I was told he would…

Publiée par Trisha Long Bell sur Vendredi 2 septembre 2016

Moederinstinct
Trisha vervolgde:

“Ik weet nog dat ik in het ziekenhuis zat, biddend, hopend, huilend. Ik wilde hem ‘repareren’. Ik voelde me zo waardeloos, mijn lichaam had mijn zoon in de steek gelaten. Ik voelde me gebroken.”

Trisha’s woorden spreken voor zich. Geen enkele ouder zou ooit zoiets mee moeten maken, of een beslissing moeten nemen over het leven of de dood van hun kind.

Maar voordat ze afscheid ging nemen van haar zoon, wilde Trisha iets moederlijks doen waarvan ze instinctief hoopte dat het ook effect zou hebben.

“Ik zat naast zijn bed te denken aan wat ik toch in hemelsnaam kon doen om hem te helpen, toen ik me realiseerde dat ik wel degelijk iets kon doen. Als zijn moeder, wist ik dat ik hem iets heel belangrijks kon geven wat niemand anders te bieden had, MIJN MELK!

Mijn oudste zoon Urijah had ik ongeveer drie maanden borstvoeding gegeven.

Met Ezrah wist ik dat ik dit moest doen, onvoorwaardelijk, hoe moeilijk het ook zou kunnen zijn. Hij vocht voor zijn leven, en dit was de enige manier voor mij om er helemaal voor hem te zijn! Ik wist niet of mijn melk hem kon helpen bij zijn aandoeningen, maar ik wilde er in geloven.

Ik had niet kunnen bevroeden hoe snel ik de kracht van moedermelk zou leren kennen.

Het is echt pure MAGIE!

En nu, 14 maanden alter, weet ik zeker dat mijn melk een grote rol heeft gespeeld bij het helen van de hersenaandoening van mijn kind. Ik WEET het. Vrouwenlichamen zijn ZO bijzonder. De manier waarop we verbonden zijn met onze kinderen. De manier waarop onze lichamen precies weten wat te doen tijdens een geboorte.

De manier waarop we genezen… En dan kiezen we ervoor om het allemaal nog eens te doen. Het is ongelooflijk mooi.

Dit plaatje laat zien hoe MIJN MELK zijn kleine hersentjes geneest. Ik heb zeven miskramen gehad, dus deze baby is mijn wonder, samen met mijn 3-jarige. Dit plaatje zal voor altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart.”

My baby was born dead. No heartbeat. No oxygen to the brain. No pulse. He was revived after 11 long minutes. He was…

Publiée par Trisha Long Bell sur Vendredi 16 décembre 2016

Wonderbaarlijk herstel
Het plaatje dat Trisha deelde op haar Facebookpagina geeft prachtig weer hoe ze haar zoontje beter maakte door borstvoeding te geven.

Het vormt een inspiratie voor moeders over de hele wereld, omdat zij echt hun lichaam, geest en ziel meegeven aan hun kinderen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en de progressie die de kleine Ezrah heeft gemaakt gaat de verwachtingen van de doktoren ver te boven, schrijft NTD.

Completely out numbered + I don't mind a bit.. Sure love my guys! Happy 4th!!!

Publiée par Trisha Long Bell sur Lundi 4 juillet 2016

Trisha en haar man hebben meer pijn en zorgen moeten doorstaan dan velen in hun hele leven voor de kiezen krijgen.

Gelukkig hebben ze ook kunnen voelen hoe krachtig het moederschap kan zijn en hoe leed kan omslaan in wonderen.

Deel dit verhaal als jij ook gelooft in wonderen en de kracht van moeder natuur!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Patrick (58) wil zich niet moe maken door te werken: ‘Uitkering geeft stabiliteit’

De 58-jarige Patrick uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is sinds juni vorig jaar werkloos. Hij werkte 42 jaar voor een bedrijf, maar dit ging plotseling failliet.

De man ging overal solliciteren voor een nieuwe baan. Hij kwam er algauw achter dat werken eigenlijk niet meer loont.

In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. “Als ik wil heb ik volgende week werk”, klinkt het.

“Maar ik heb alle kosten om te gaan werken en de inkomsten naast elkaar gelegd. Waarom zou ik moeite doen voor maar 200 euro extra?”

Bij zijn laatste werkgever had Patrick een auto van de zaak. Die moest hij uiteraard meteen inleveren.

Daarover zegt Patrick: “Ik zou dus moeten investeren in een nieuwe auto. Dat kost makkelijk rond de 15 à 20.000 euro. Ik wil ook geen wrak kopen. Maar over twee jaar zou ik die alweer verkopen, ik ga dan met pensioen.”

Vanwege zijn woonplaats wilde hij absoluut geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Voor een traject van 15 kilometer ben ik 2 uur onderweg.”

Een nieuwe auto zit er wel niet in. “Als je dan nog verzekeringen, inschrijvingsbelasting, onderhoud en kilometers moet betalen, dan kost alleen een auto me al zo’n 1.000 euro per maand.”

Naast het openbaar vervoer is er nog een groot probleem voor Patrick. Ook het salaris zit hem dwars.

Hij legt uit: “Ik krijg nu 1.400 euro werkloosheidsuitkering. Na een jaar zakt dat naar 1.200 euro. Stel dat ik een nieuwe baan zou krijgen met een loon van ongeveer 2.500 euro netto.”

“Min de kosten van de auto: dan hebben we het over een verschil van 100 tot 200 euro per maand. Dat neemt mijn motivatie wel weg, ja. En als ik dan werk zou aannemen waar je niets voor hoeft te kunnen wordt er nog minder betaald.”

Patrick heeft zich neergelegd bij de huidige situatie. Dat vindt hij helemaal prima. Naar eigen zeggen is hij zelfs niet arm.

“Ik heb ook spaargeld, dus ik eet geen boterham minder. Waarom zou ik risico’s nemen terwijl ik met een uitkering stabiliteit heb? Met alle respect, maar daar ga ik mezelf niet meer moe voor laten maken.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Man klaagt bedrijf aan na 15 jaar ziekteverlof: ‘Ik eis een loonsverhoging!’

Het leven van Ian Clifford, een werknemer bij technologiegigant IBM, is de afgelopen 15 jaar allesbehalve gemakkelijk geweest. Sinds september 2008 is hij al met ziekteverlof, en volgens zijn LinkedIn-profiel is hij sinds 2013 “medisch gepensioneerd”. Gedurende al die jaren heeft hij geen loonsverhoging ontvangen en nu heeft hij besloten om actie te ondernemen.

In 2013 diende Clifford een klacht in tegen zijn werkgever, omdat hij niet tevreden was met zijn situatie. Als gevolg van een “compromisovereenkomst” tussen IBM en Clifford werd hij opgenomen in het arbeidsongeschiktheidsprogramma van het bedrijf om te voorkomen dat hij werd ontslagen. Hierdoor bleef hij officieel een werknemer zonder “werkplicht”.

Volgens de voorwaarden van het gezondheidsplan van IBM heeft Clifford recht op driekwart van zijn afgesproken inkomen. Hij ontving jaarlijks £ 54.028 (€ 61.977) en zal dit bedrag blijven ontvangen tot hij 65 is, wat uiteindelijk neerkomt op ongeveer 1,5 miljoen.

Echter, de afgelopen tien jaar is dit bedrag niet verhoogd, wat tot grote ontevredenheid heeft geleid bij Clifford en heeft geresulteerd in zijn beslissing om zijn werkgever aan te klagen.

In februari 2022 diende Clifford een rechtszaak in tegen IBM wegens discriminatie op basis van handicap. Hij beweerde dat hij oneerlijk behandeld werd door zijn werkgever, omdat hij sinds 2013 geen salarisverhoging had ontvangen.

Clifford verklaarde: “Het doel van het plan was om zekerheid te bieden aan werknemers die niet kunnen werken – dat zou niet worden bereikt als de betalingen voor altijd bevroren zouden worden.”

Helaas wees de arbeidsrechtbank in Reading zijn claim af. Volgens arbeidsrechter Paul Housego ontving Clifford al een “zeer substantiële uitkering” en werd hij “gunstig behandeld”.

Housego verklaarde: “Actieve werknemers kunnen loonsverhoging krijgen, maar inactieve werknemers niet. Dit is een verschil, maar naar mijn mening geen nadeel dat voortkomt uit arbeidsongeschiktheid.”

De rechter merkte op dat het argument van Clifford dat het gebrek aan salarisverhoging discriminatie op basis van handicap is, niet houdbaar is.

Hij legde uit dat het plan juist bedoeld is om gehandicapte werknemers te ondersteunen en dat het geen discriminatie is dat het plan niet nog genereuzer is. Housego benadrukte: “Zelfs als de waarde van £ 50.000 (€ 57.356) per jaar in 30 jaar tijd gehalveerd is, is het nog steeds een zeer substantieel voordeel.”

Hoewel Ian Clifford geen succes had in zijn rechtszaak, blijft zijn zaak aandacht vestigen op de uitdagingen waarmee langdurig zieke werknemers te maken hebben en de discussie over loonsverhogingen voor inactieve werknemers.

Het geval van Clifford toont aan dat de kwestie van salarisverhogingen voor werknemers op langdurig ziekteverlof een complex vraagstuk is dat verdere overweging verdient.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Lidl neemt een beslissing: Geen goed nieuws voor veel klanten!

Lidl stopt met de verkoop van s*garetten en dit besluit is reeds geëffectueerd. Eerder had de supermarktketen aangegeven als eerste te willen stoppen met de verkoop van s*garetten en nu heeft zij dat voortouw genomen. De kans is groot dat vele andere supermarktketens dit voorbeeld zullen volgen.

Een algehele verkoopban voor s*garetten in supermarkten zal in 2024 ingaan, maar Lidl heeft dit proces veel eerder afgerond. Dit heeft Lidl gedaan om bij te dragen aan een gezondere samenleving.

De aankondiging van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten viel vorig jaar samen met ‘stop-tober’. Stop-tober is een jaarlijks evenement waarbij duizenden mensen de strijd aangaan tegen s*garetten.

Mensen proberen vier weken lang te stoppen met s*garetten en dat vervolgens vol te houden. Het besluit van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten was een mooi moment om dit proces extra te ondersteunen.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten is een belangrijke stap in de richting van een gezondere samenleving. R*ken is een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen.

Het stoppen met r*ken is niet alleen goed voor de gezondheid van rokers, maar ook voor de gezondheid van niet-rokers. R**k is schadelijk voor de gezondheid en het milieu en het stoppen met r*ken zal daarom de gezondheid van de hele samenleving verbeteren.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten kan ook een positief effect hebben op het aantal jonge mensen dat begint te r*ken. Jonge mensen zijn gevoeliger voor reclame en het stoppen met de verkoop van s*garetten kan het begin van een r**kvrije generatie inluiden.

Het besluit van Lidl om te stoppen met de verkoop van s*garetten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het imago van het bedrijf. Steeds meer consumenten hechten waarde aan een gezonde levensstijl en het besluit van Lidl zal deze groep aanspreken.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten zal Lidl ook in staat stellen om zich te richten op gezondere alternatieven. Lidl heeft een breed scala aan gezonde voedingsproducten in haar assortiment en kan zich nu nog meer richten op deze producten.

Het stoppen met de verkoop van s*garetten zal Lidl waarschijnlijk geen grote financiële schade opleveren. De verkoop van s*garetten is slechts een klein deel van de totale omzet van Lidl.

Al met al is het stoppen met de verkoop van s*garetten  een positieve stap voor Lidl en voor de samenleving als geheel. Andere supermarktketens kunnen hier een voorbeeld aan nemen en zo bijdragen aan een gezondere en r**kvrije samenleving.

Doorgaan met lezen

Trending