Na het zien van deze huishoudtip zal je je oven nooit meer op dezelfde manier reinigen
Connect with us

Nieuws

Na het zien van deze huishoudtip zal je je oven nooit meer op dezelfde manier reinigen

De oven schoonmaken is iets dat ik graag voor onbepaalde tijd uitstel. Natuurlijk maakt dit het hele gebeuren alleen maar erger, wat betekent dat ik een veel grotere taak heb wanneer ik er uiteindelijk in slaag om het te doen.

Elke keer als ik de binnenkant van mijn oven wil schoonmaken, is het een groots project. De vlekken zijn taai, het residu van gekookt voedsel gebakken op harde en bepaalde gebieden bijna onmogelijk om te bereiken.

Ik pak het meestal aan met de dingen die beschikbaar zijn in mijn schoonmaakkast. Helaas werkt dit zelden goed – soms heb ik zelfs geprobeerd om te schrobben met zuiveringszout.

Na een half uur zwoegen, zweten en mijn pijnlijke armen tot het uiterste duwen lijkt het … oké. Maar moet het echt zo moeilijk zijn?

Gelukkig ben ik sindsdien op een veel eenvoudigere methode gestuit. Je kan een fantastische oplossing krijgen die de problemen efficiënt oplost, allemaal door een paar eenvoudige ingrediënten te mengen.

Zelfgemaakte ovenreiniger
Dus hier gaat het over; het “recept” voor een geweldige overreiniger, vrij van sterke chemicaliën en – zoals in Reader’s Digest wordt gezegd – net zo krachtig is als de spullen die je in de winkels vindt.

In elk geval is dit zelfgemaakte brouwsel zeker het proberen waard.

Dus, in plaats van een klein fortuin uitgeven aan dure chemicaliën en flitsende oplosmiddelen, stel je eigen mengsel samen met wat je al in je keuken hebt, door de onderstaande stappen te volgen:

Ingrediënten

4 eetlepels afwasmiddel
3,7 fl oz citroensap / citron-extract
7,6 fl oz azijn
43 fl oz lauw water

Wat moeten we doen?
Meng de bovenstaande ingrediënten in een spuitfles en bespuit de binnenkant van de oven in de oplossing. Laat het mengsel een tijdje weken voordat je het afveegt. Wanneer je dat doet, zou je moeten constateren dat vuil er veel gemakkelijker afkomt.

Werkt het echt?
Wel, ja. Eén Facebook-gebruiker uploadde haar resultaten en haar post ging viral en behaalde meer dan 54.000 reacties en 364.000 aandelen.

Het heeft geresulteerd in een overvloed aan mensen die traditionele schoonmaaksprays en chemicaliën hebben opgegeven ten gunste van deze eenvoudige, zelfgemaakte methode.

Ga je deze techniek eens proberen? Zo ja, laat het ons weten in de comments!

Deel deze truc, zodat ook al je vrienden hiervan op de hoogte kunnen worden gesteld. Ze zullen je later bedanken, geloof me!
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending