Nederland is helemaal gek geworden! Dit is wat je betaalt voor 2 kroketten en 2 biertjes op Schiphol
Connect with us

Nieuws

Nederland is helemaal gek geworden! Dit is wat je betaalt voor 2 kroketten en 2 biertjes op Schiphol

Als je, net als de meeste reizigers, ruim van tevoren op Schiphol aankomt voor je vlucht naar Barcelona, dan is de kans groot dat je je gaat vervelen.


Na hooguit een halfuur door de douane te zijn gekomen, moet je nog zo’n tweeëneenhalf uur doorbrengen op een plek waar je liever niet al te lang wilt zijn.

Wat doe je dan? Juist, je haalt wat te eten en te drinken. Zoals je misschien wel weet, zijn de prijzen op Schiphol iets hoger dan elders. Maar het bonnetje dat deze week viraal gaat op social media slaat werkelijk alles!

De verbazing over de exorbitante prijzen op Schiphol is begrijpelijk.

Voor veel reizigers is het een schok om te ontdekken hoeveel ze moeten betalen voor een eenvoudige maaltijd of een drankje op de luchthaven.

De reactie van de persoon op social media weerspiegelt dan ook de frustratie die velen voelen.

Dergelijke situaties roepen vragen op over de eerlijkheid en transparantie van prijzen op luchthavens.


Veel reizigers voelen zich gevangen in een situatie waarin ze weinig keus hebben en gedwongen worden om de buitensporige prijzen te betalen als ze iets willen eten of drinken tijdens het wachten op hun vlucht.

Hoewel het begrijpelijk is dat exploitanten van luchthavens hogere prijzen rekenen vanwege de hoge operationele kosten en de monopoliepositie, roept dit toch vragen op over de mate van eerlijkheid en klantgerichtheid.

Veel reizigers vragen zich af of er geen betere oplossingen mogelijk zijn om ervoor te zorgen dat reizen geen financiële last wordt voor passagiers.

Het is duidelijk dat er behoefte is aan meer transparantie en eerlijkheid over prijzen op luchthavens.

Reizigers verdienen het om op een redelijke manier behandeld te worden en niet geconfronteerd te worden met exorbitante kosten tijdens hun reiservaring.

Hopelijk leidt deze viral post tot een breder gesprek over dit onderwerp en tot verbeteringen in de toekomst.

Bij een foto op X (voorheen Twitter) schrijft degene die zich bekocht voelt het volgende: “Voor 2 kroketten, 2 biertjes en een glas water met een theezakje betaalde ik € 46.90… alsof je een emmer leeggooit. Ze zijn echt knettergek geworden in Nederland.”


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending